Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Kuģis pievienojas Čempionu līgas uzvarētājai un spēlēs kopā ar Krištopānu

Kuģis pievienojas Čempionu līgas uzvarētājai un spēlēs kopā ar Krištopānu
Lieliska spēle ar Slovēniju un kopumā sekmīgs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs kļuva par krasu pavērsienu Artūra Kuģa karjerā.

Latvijas vīriešu handbola izlases vārtsargs Artūrs Kuģis jauno sezonu sāks vienā komandā ar Daini Krištopānu - pašreizējā EHF Čempionu līgas uzvarētāja Skopjes RK "Vardar" rindās. Līgums paredzēts uz divām sezonām.

Artūrs Kuģis bija viens no galvenajiem varoņiem 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā ar Slovēniju, kurā Latvijas izlase uzvarēja 2017. gada pasaules čempionāta trešo labāko komandu ar 25:24 un pirmo reizi vēsturē iekļuva finālturnīrā. Tieši šis mačs, pēc Artūra domām, lielā mērā izšķīra viņa likteni. Iepriekšējās divas sezonas viņš spēlēja kādreiz slavenajā Vācijas klubā TV "Grosswallstadt", pērn palīdzēja tam atgriezties 2. bundeslīgā, taču šosezon savulaik vienam no Eiropas handbola grandiem jāatriežas 3. līgā.

"Grosvalštatē man neuzticējās, kaut bija labas un ļoti labas spēles. Pēc mūsu pirmā mača Slovēnijā komandas biedri rakstīja, ka tagad jau nu gan tu spēlēsi, taču treneris pat nepajautāja, kā man gāja... Priekšā bija pieredzējis vārtsargs, turklāt galvenā trenera ģimenes draugs, jau pat komandas līdzjutēji sāka uzdod jautājumus trenerim un kluba vadībai, kāpēc es spēlēju tik maz vai nespēlēju nemaz arī tad, kad pirmajam vārtsargam spēle nesokas. Man vēl bija līgums līdz 2021. gada sezonas beigām, taču līdz ar izkrišanu atpakaļ uz 3. līgu līguma nosacījumi tika pārskatīti - tas jau bija iepriekš paredzēts - un mani tie neapmierināja. Piedāvāju savu variantu, taču kluba vadība nesolīja, ka vēs to izpildīt. Sekmīgā spēle ar Slovēniju un kopumā sekmīgais kvalifikācijas turnīrs pavēra jaunu iespēju karjerā," stāsta Artūrs Kuģis. "Pēc mača Valmierā ar Slovēniju zvanīja vairāki aģenti un piedāvāja palīdzēt. Bija vairāki vairianti, bet kad piedāvāja pāriet uz "Vardar"... Sākumā neticēju, ka tā var būt un ka tas ir nopietni. Izrādījās - ļoti nopietni. Kādas trīs dienas staigāju kā pa mākoņiem...

Pārējie varianti vairs nebija aktuāli - pie Čempionu līgas uzvarētājiem otrreiz var arī nepasaukt. "Vardar" ir pametuši vairāki komandas līderi, taču vairāki ir palikuši, komanda jebkurā gadījumā būs spēcīga. Liela nozīme bija arī tam, ka šajā komandā spēlē Dainis Krištopāns - man būs vieglāk iejusties jaunajos apstākļos. Ļoti būtiski ir tas, ka Skopjes komandā ir ļoti labs vārtsargu treneris Dejans Peričs (savulaik bronzas medaļu ieguvējs pasaules un Eiropas čempionātos Serbijas izlases rindās, Čempionu līgas uzvarētājs ar Celjes komandu, Spānijas čempions ar FC "Barcelona", Ungārijas čempions un Kausu ieguv;ēju kausa ieguvējs ar 'Veszprem"- A.K.). Jau jūlija otrajā pusē acīmredzot došos uz Skopji, lai līdz treniņnometnes sākumam paspētu nokārtot visas formalitātes."

"Vardar" pagājušās sezonas pamatvārtsargs Dejans Milosavljevs aizgāja uz Berlīnes "Fuchse". Palika Alžīrijas izlases vārtsargs Kalifa Gedbans, ir vēl 18 gadus vecais vietējais audzēknis Marko Kizičs, tā ka vēl vienu labu vārtsargu vajadzēja. Izvēle krita uz Artūru Kuģi. Lai izdodas!


, 2019-06-19 20:46, pirms 5 gadiem
Opā, to nu gan nekādīgi negaidīju.
, 2019-06-19 21:08, pirms 5 gadiem
Vai tad Krištopāns nepārceļas uz PSG?
, 2019-06-19 21:13, pirms 5 gadiem
aloizs rakstīja: Vai tad Krištopāns nepārceļas uz PSG?
Nē, nākošo sezonu vēl pavadīs Skopjē. Pats to teica Sporta studijā. PSG spēlēs no 2019./20. g. sezonas.
, 2019-06-19 21:20, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Nē, nākošo sezonu vēl pavadīs Skopjē. Pats to teica Sporta studijā. PSG spēlēs no 2019./20. g. sezonas.
šī sezona arī būs 2019/20g.
, 2019-06-19 21:31, pirms 5 gadiem
naninoi rakstīja: šī sezona arī būs 2019/20g.
Tfu, pārrakstījos - PSG būs no 2020./21.g. sezonas.
, 2019-06-19 21:59, pirms 5 gadiem
Lieliskas ziņas! Vieksmi!
, 2019-06-19 22:52, pirms 5 gadiem
WOw, pārsteigums! Interesanti, ka viena spēle dažreiz var tā ietekmēt! Malacis un lai veicas! Lai izdodas arī nostiprināties un savu vārdu pacelt jaunā līmenī Eiropā!
, 2019-06-19 23:17, pirms 5 gadiem
Super lai izdodas arī pie spēlēšanas tikt
, 2019-06-20 01:11, pirms 5 gadiem
Lai veicas!!!
, 2019-06-20 06:48, pirms 5 gadiem
Jā, mazliet negaidīti, Kuģis iebrauc Vardar ostā.
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.