Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Baltkrievu handbola funkcionārs: "Šādai Baltijas līgai nav nākotnes"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Baltkrievu handbola funkcionārs: "Šādai Baltijas līgai nav nākotnes"
Minskas SKA handbolisti. Foto: ska-minsk.by

Minskas handbola kluba SKA vadītājs Andrejs Krainovs, komentējot Latvijas, Lietuvas un Igaunijas federāciju lēmumu no nākamās sezonas Baltijas līgas mačus aizvadīt bez citu valstu klubiem, izteicās, ka šādam turnīram nav perspektīvu un nākotnes.

Sportacentrs.com par lēmumu turpmāk Baltijas Handbola līgu organizēt tikai kā sacensības starp Latvijas, Lietuvas un Igaunijas klubiem, rakstīja jau pagājušās nedēļas nogalē, bet Baltkrieviju šis jaunums acīmredzot sasniedzis tikai tagad, izsaucot arī komentārus. Skarbi gan par šādu lēmumu, gan līgas nākotni izteicās daudzkārtējo Baltijas līgas Final 4 dalībnieku un medaļnieku (tajā skaitā arī zelta) Minskas SKA vadītājs Andrejs Krainovs, Viņš norādīja, ka nav skaidrs ne tas, kāpēc lēmums bijis tieši tāds, ne tas, kā tas vispār ticis pieņemts.

“Nav saprotams, kāpēc lēmums pieņemts tādā steigā. Līdz sezonas sākumam vēl trīs mēneši un vēl viss var manīties. Pagājušajā sezonā pieteikumi dalībai turnīrā tika iesniegti pat līdz augusta otrajai pusei, bet reglaments tika apstiprināts septembrī, pāris dienas līdz sacensību startam. Savukārt šo lēmumu pieņēma tik ātri, kā nekad agrāk, turklāt mums par to neko nezinot. Bez konsultēšanās un apspriešanas. Gribētos tomēr, lai šis process būtu caurspīdīgāks un atklātāks. Saprotam, ka šī brīža nopietno situāciju ar Covid-19, taču arī uzskatām, ka mūsu attiecības ir tādas, ka varam sazināties ne tikai ar oficiālo vēstuļu starpniecību,” komentēja Krainovs.

Baltijas valstu federāciju rīcību viņš nosauca par netālredzīgu un visam turnīram pareģoja bēdīgu nākotni: “Baltijas līgas šajā gadījumā pielika kāju priekšā ne tikai tiem klubiem, kurus vairs neaicinās, bet arī pati sev. Bez Eirolīgas līmeņa klubu dalības turnīra statuss nokritīs tik zemu, kā nekad agrāk, turklāt reizē arī skatītāju interese. Latvijas, Lietuvas un Igaunijas klubi netiks pie spēlēm ar spēcīgiem pretiniekiem, kas varētu palīdzēt viņu spēlētāju progresam. Diemžēl jāatzīst, ka ar tādu vadības attieksmi Baltijas līgai nav ne perspektīvas, ne nākotnes.”

Jāpiebilst, ka Latvijas Handbola federācijas ģenerālsekretārs Guntis Ciematnieks pēc vienošanās par jauno Baltijas līgas formātu, atzina, ka viens no šādā lēmuma iemesliem ir tieši rūpes par reģiona klubiem un sporta veida attīstību: “Baltijas vadošās komandas līdz šim demonstrējušas skatāmu handbolu, un līmenis kopumā bija pat ļoti iepriecinošs. Tas ir jānovērtē ikvienam sporta līdzjutējam. To arī gribam sagaidīt no jaunā formāta, jo prognozēju, ka visas spēles būs spraigas, un čempionāts būs neprognozējams. Somijas un Baltkrievijas spēcīgākās komandas, kas nav īsti Baltijas reģions, regulāri iekļuva Final4 turnīrā, kur lielākoties arī parādīja savu īsto spēku. Nav īsti loģiski, ka līgas izšķirošās spēles, kurām potenciāli jāpiesaista vislielākā interese mūsu reģionā, notiek ārpus Baltijas robežām. Ilgāku laiku neviena no Latvijas komandām nav bijusi tuvu finālturnīram. Izņēmums varēja būt šis gads ar “Dobeles Tenax” dalību.”

Baltijas Handbola līgas pirmie čempioni tika kronēti 1993. gadā, un tas ir senākais reģionālais turnīrs Eiropā. Latvijas klubam Final 4 pēdējo reizi izdevās iekļūt 2014./2015. gada sezonā, kad “Dobele Tenax” izcīnīja sudraba medaļas.

Izmantotie resursi:
Гандбольный клуб СКА-Минск

     [+] [-]

, 2020-05-19 23:14, pirms 4 gadiem
Un pareizi arī domā. Latvijas federācija vispār ar kādu klubu aprunajās vai grib tādā līgā startēt. Nē tak, bet dalības maksas un visu pārejo jau gan saskaitījuši. Piedalīties vien jau sanaks ap dvacāru 1000

     [+] [-]

, 2020-05-19 23:23, pirms 4 gadiem
Nu sogad diezvai kads klubs gribes braukt uz belariem,ta ka lemums pareiz.