Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Celtnieks" un Jūrmala noskaidros čempionu pretiniekus finālā

Jānis Pārums

"Celtnieks" un Jūrmala noskaidros čempionu pretiniekus finālā
Foto: Sandra Škutāne

Šovakar plkst. 18:00 trešo un izšķirošo pusfināla spēli aizvadīs "Celtnieks/LSPA" un "Jūrmalas Sporta" komandas. Spēli tiešraidē demonstrēs Sportacentrs.com TV, maču komentēs Anatolijs Kreipāns.

Regulāro čempionātu komandas noslēdza otrajā un trešajā pozīcijā, taču savstarpējās spēlēs krietni labāk veicās "Celtniekam", kas trijās spēlēs izcīnīja divas uzvaras (23:19, 20:18) un reizi cīnījās neizšķirti (21:21).

Labus pamatus ceļam uz finālu "Celtnieks/LSPA" pusfināla sērijas pirmajā spēlē, kad aizvadīja lielisku pirmo puslaiku un pretinieku laukumā uzvarēja ar 24:20. Sestdien gan panākumu neizdevās atkārtot, jo jūrmalnieki bija nopietni sagatavojušies un saspringtā cīņā spēja revanšēties rīdziniekiem ar 21:20, izcīnot pirmo uzvaru savstarpējās cīņās šosezon un panāca sērijā 1-1.

Trešā, izšķirošā, spēle šovakar atkal notiks "Celtnieka" laukumā – Oskara Kalpaka Tautas daiļamatu pamatskolas zālē (Rīga, Skrindu iela 1). Teorētiski tas priekšrocības dod mājiniekiem, taču kā apliecinājušas pirmās divas spēles sērijā, tad komandas šo opciju nav izmantojušas.

Pirms otrās pusfināla spēles rīdzinieku galvenais treneris Arnis Butans atzina, ka uzvara tiks tai komandai, kas nodemonstrēs labāku aizsardzību un jūrmalnieki to sestdien arī spilgti apliecināja. Ņemot vērā izslēgšanas spēļu spriedzi arī šovakar daudz kas būs atkarīgs no aizsardzības un abu komandu vārtsargu Raita Puriņa un Viktora Turkupola snieguma vārtos. Uzbrukumā mača likteni var izšķirt ne tikai komandu līderi (attiecīgi, Artūrs Lazdiņš un Rolands Ivanovs), bet arī spēlētāji, kas mača gaitā ar rezultativitāti nav izcēlušies, kā tas notika sērijas otrajā spēlē.

Ņemot vērā spēles nozīmību, lai nodrošinātu kvalitatīvu tās norisi, šai spēlei nozīmēti divi inspektori – Andris Vītols un Ilmārs Kazinieks.

Finālā šī pāra uzvarētāju sagaida regulārā čempionāta uzvarētāji un pašreizējie Latvijas čempioni Dobeles "Tenax", kas pašmāju čempionātā nav zaudējuši jau 48 spēlēs pēc kārtas. Finālsērija ilgs līdz trīs uzvarām.

Spēles sākums plkst. 18:00. Spēli tiešraidē varēs vērot gan portālā Sportacentrs.com, gan Lattelecom interaktīvās TV 411.kanālā Sportacentrs.com TV.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

  +1 [+] [-]

, 2015-04-19 14:28, pirms 9 gadiem
Var kaut trīs inspektorus nozīmēt ,ja tiesā ,,Latvijas labākais pāris.,, Tiešām traki vakar Tenax - Ogres spēlē ,vienā momentā sajutos,ka dzirdu un redzu nevis handbola spēli,bet tiesnešus kuri svilpj kur vajag un kur nevajag...Esmu dzirdējis no komandu pārstāvjiem,spēlētājiem un protams arī līdzjutējiem,ka šis LV handbola tiesnešu pāris ir unikāls.Vakar pārliecinājos arī pats šausmas vai patiešām I.Kazinieka kungs neredz un nedzird negācijas..tā ir fenomināla handbola spēles kropļošana, ļaujot viņiem tiesāt. Ceru,ka neredzēšu viņus vairs finālos..

     [+] [-]

, 2015-04-19 14:51, pirms 9 gadiem
flocis rakstīja: Var kaut trīs inspektorus nozīmēt ,ja tiesā ,,Latvijas labākais pāris.,, Tiešām traki vakar Tenax - Ogres spēlē ,vienā momentā sajutos,ka dzirdu un redzu nevis handbola spēli,bet tiesnešus kuri svilpj kur vajag un kur nevajag...Esmu dzirdējis no komandu pārstāvjiem,spēlētājiem un protams arī līdzjutējiem,ka šis LV handbola tiesnešu pāris ir unikāls.Vakar pārliecinājos arī pats šausmas vai patiešām I.Kazinieka kungs neredz un nedzird negācijas..tā ir fenomināla handbola spēles kropļošana, ļaujot viņiem tiesāt. Ceru,ka neredzēšu viņus vairs finālos..
Laikam esi aizmirsis, kā dēls viens no šī pāra ir. Protams, tiesās!