Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Puriņš un teicama aizsardzība ieved "Celtnieku" finālā

Puriņš un teicama aizsardzība ieved "Celtnieku" finālā
"Celtnieks/LSPA" handbolisti
Foto: Sandra Škutāne

Šovakar par Latvijas vīriešu handbola čempionāta otro finālistu kļuva Arņa Butana vadītā "Celtnieks/LSPA" komanda, kas nodemonstrējot lielisku aizsardzību, ar 21:14 apspēlēja "Jūrmalas Sportu" un sērijā uzvarēja ar 2-1.

Regulārās sezonas (to rīdzinieki noslēdza otrajā vietā, kamēr jūrmalnieki bija pozīciju zemāk) laikā "Celtnieka" handbolisti divreiz jūrmalniekus apspēlēja (23:19, 22:20) un vienreiz cīnījās neizšķirti (21:21), bet pusfināla sēriju sāka ar uzvaru viesos (24:20). Tiesa, vakar savā laukumā Butana vadītajiem rīdziniekiem neizdevās sēriju noslēgt, jo tika piedzīvots zaudējums ar 20:21, tādējādi komandu, kas iekļūs finālā nācās noskaidrot trešajā spēlē, kas arī notika "Celtnieka" laukumā.

Jau ar pirmajām mača minūtēm laukumā bija jūtama emocionāla spriedze, vairākkārt izcēlās asumi, kas tikai apliecināja spēles nozīmību. Komandas lielu akcentu lika uz dzelžainu aizsardzību, bet uzbrukumā veiksmīgāki bija mājinieki, kas pateicoties sava līdera Artūra Lazdiņa trim un Laura Eglīša vieniem gūtajiem vārtiem desmitajā minūtē panāca 4:1. "Jūrmalas Sportam" izdevās pietuvoties līdz minimumam, taču drīz vien "Celtnieks" atjaunoja triju vārtu pārsvaru un pat to palielināja. Līdzīgi kā pirmajā spēlē rīdzinieki veiksmīgi izmantoja "ekstra" (septīto laukuma) spēlētāju, kas viesiem radīja nopietnus sarežģījumus un neļāva individuāli segt Lazdiņu. Mājinieku vārtos turklāt lielisku sniegumu demonstrēja Raitis Puriņš, tādējādi pirmajā puslaikā jūrmalnieki spēja gūt tikai sešus vārtus – 11:6.

Otrā puslaika sākumā triju minūšu laikā Jablonskis, Lazdiņš un Čikuts katrs izcēlās pa reizei, uz ko viesi spēja atbildēt tikai ar vienu vārtu guvumu – 14:7. Viesu vārtos vairākkārt labu sniegumu demonstrēja Viktors Turkupols, taču ar to vien bija pa maz – jūrmalnieki uzbrukumā aizvien bija bezspēcīgi, bet "Celtnieks" tikmēr atzīmējās gan ar Lazdiņa efektīgi gūtiem vārtiem (spēcīgi mestā bumba vispirms atsitās pret pārliktni, bet pēc tam ielidoja vārtos), gan Laura Rūtiņa neatlaidīgā cīņā gūtajiem vārtiem (neskatoties uz pretestību aizsarga puses, Rūtiņš no sarežģītas situācijas ar kreiso roku raidīja bumbu vārtos). Tuvāk par četriem vārtiem jūrmalnieki tā arī netika, bet neilgi pirms spēles beigām mājinieki panāca pat +8. Visā spēlē "Celtnieka" uzvara ar 21:14, sērijā panākums ar 2-1 un vieta finālā.

Tur "Celtnieks/LSPA" mērosies spēkiem ar Latvijas čempioniem un regulārā čempionāta uzvarētājiem Dobeles "Tenax", kas pusfinālā divās spēlēs apspēlēja "Ogre/Miandum". Par trešo vietu cīnīsies "Jūrmalas Sports" un "Ogre/Miandum".

Jau ziņots, ka sieviešu čempionāta finālā arī tiksies divas labākās regulārā čempionāta komandas LSPA un "Latgols", kamēr par trešo vietu spēkosies Dobeles SS/REIR un pērnās sezonas čempiones "Stopiņu NHK". Finālspēles sāksies jau nākamajā nedēļas nogalē.

Latvijas čempionāts handbolā. Pusfināls vīriešiem

Celtnieks/LSPA – Jūrmalas Sports 21:14 (11:6)
Celtnieks/LSPA: Lazdiņš 8, Jablonskis 4, Čikuts 3, Eglītis 3, Lejnieks 1, Rūtiņš 1, Petuhovs 1.
Jūrmalas Sports: Naglis 3, Šteinbergs 3, Ivanovs 3/1, Narme 2, Ence 1, Kupčs 1, Černousovs 1.
Sērijā: 2-1 uzvarēja Celtnieks /LSPA

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


, 2015-04-19 20:52, pirms 9 gadiem
Man kā Jūrmalas atbalstītajai bija ļoti liels kauns par komandas sniegumu ! No stāvēšanas uzbrukums neizveidosies un ir jābūt arī rēalam kombinācijam uz līderiem! Žel ka neizmanto katra spēlētaja stiprās puses , man liekas treneris nemaz nezin vai negrib zinat kurš ko var ! Vienīgi vartsargs rādija visu 100%! Bet komanda nav ne spēletaja līdera ne trenera kas spētu savakt , sajuta ka katrs par sevi!
, 2015-04-19 21:02, pirms 9 gadiem
Jūrmala visa savā krāšņumā!!! Beidzot iedomīgajiem aplauziens un labi vien ir. Daži normāli čaļi tajā komandā tik ir, bet nu pārējie...... Kāds treneris , tādi pārējie un trenera teksti ko varēja dzirdēt tiešraidē vispār iespārda!
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.