Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Dobeles "Tenax" pusfināla sēriju atklāj ar pārliecinošu uzvaru Ludzā

Rolands Eliņš

Dobeles "Tenax" pusfināla sēriju atklāj ar pārliecinošu uzvaru Ludzā
Arvis Juzups
Foto: Romualds Vambuts, sportacentrs.com

Latvijas handbola Virslīgas pusfināla sēriju pret SK „Latgols” ar uzvaru atklājusi Dobeles „Tenax” (38:28). No iekļūšanas finālā to šķir vairs tikai viena uzvara.

Dobeles „Tenax” regulārajā sezonā triumfēja pārliecinoši, nevienu zaudējumu nepiedzīvojot, savukārt pēdējo divu sezonu čempioni SK „Latgols” palika vien ceturtajā vietā, kas saveda komandas kopā jau pusfināla sērijā līdz divām uzvarām.

Ludzā notiekošajā spēlē „Tenax” jau mača sākumā pārņema vadību, kuru lēnītēm uzbūvēja līdz četru vārtu pārsvaram (8:4). Lai arī sekoja mājinieku trīs vārtu guvumi pēc kārtas, neizšķirtu „Latgolam” panākt neizdevās, un līdz puslaika pārtraukumam „Tenax” bija izrāvusies jau piecu vārtu vadībā (19:14).

Otrā puslaika sākumā trīs Austra Tuminska vārtu guvumi gan Dobeles pārsvaram lika izgaist kā nebijušam. Taču nākamo 15 minūšu laikā „Tenax” uzbrukuma līdera pienākumus uzņēmās Arvis Juzups, kurš viens pats guva sešus vārtus. Dobele panāca 33:24, un pēdējās desmit minūtēs intriga par spēles uzvarētāju bija praktiski zudusi.

Mača gala rezultāts 38:28 dobelnieku labā, un rezultatīvākais ar 11 vārtiem bija Arvis Juzups. Zaudētāju sastāvā pa sešiem vārtiem Tuminskim un Vitālijam Borisenko.

Sērijas otrā spēle notiks 26. aprīlī Dobelē, bet ja būs nepieciešama trešā spēlam, tā notiks turpat dienu vēlāk. Otrā pusfinālā „Ogre” ir vadībā ar 1:0 pret „Celtnieku”/LSPA.

Latgols-Tenax 28:38 (14:19)

Latgols:Borinesko 6, Tuminskis 6, Rancāns 5, Brics 3, Strazds 3, Lisovskis 3, Zinovjevs 1, Tretjakovs 1
Tenax:Juzups 11, Blūms 7 Arājs 6, Krastiņš 4, Grandbergs 4, Bilkštis 2, Politers 2, Straume 1, Kreicbergs 1

  -1 [+] [-]

, 2014-04-19 17:36, pirms 10 gadiem
Tas ir slikti!

  +3 [+] [-]

, 2014-04-20 10:52, pirms 10 gadiem
DainixDT rakstīja: Tas ir slikti!
Tas ir ļoti labi!!!!

Tenax būs čempioni šosezon un Ludzai ar to ir jasamierinās!