Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Dobeles "Tenax" uzvar pirmajā spēlē pēc izlases dalības Eiropas čempionātā

Rolands Eliņš

Dobeles "Tenax" uzvar pirmajā spēlē pēc izlases dalības Eiropas čempionātā
"Tenax" handbolisti. Foto no komandas Facebook profila

LETA. Latvijas handbola čempionvienība Dobeles "Tenax" svētdien svinēja uzvaru pirmajā "SynotTip" handbola virslīgas spēlē pēc šomēnes aizvadītā Eiropas čempionāta, vēsta Latvijas Handbola federācija (LHF). "Tenax", spēlējot bez vairākiem līderiem, mājās ar 33:28 (19:14) pārspēja "Vaiņodi".

Tieši "Tenax" komanda bija visplašāk pārstāvētā komanda izlasē. No valsts čempiones valstsvienības sastāvā bija septiņi handbolisti - Aivis Jurdžs, Māris Veršakovs, Egils Politers, Andis Ērmanis, Oskars Arājs, Emīls Kurzemnieks un Antons Šuleiko. Savukārt treneru korpusā bija "Tenax" galvenais treneris Sandris Veršakovs. Uz Vaiņodi nebija devušies četri no viņiem - Jurdžs, Politers, Ērmanis un Kurzemnieks.

Mača ievadā bija jūtams, ka "Vaiņodes" komandai ir vairāk emociju, un uz tā pamata izdevās lielisks mača sākums. Uzbrukumā mājiniekiem sanāca gandrīz viss, arī Ivars Lācis vārtos nespēja glābt savu komandu, bumbas tīklā lidoja viena pēc otras, un 14.minūtē "Vaiņodes" pārsvars bija septiņi vārti - 11:4. Puslaika noslēdzošajā daļā "Tenax" pāris vārtus no deficīta izdevās atspēlēt, un pēc pirmā puslaika "Vaiņode" bija vadībā ar 19:14.

Otrā puslaika sākumā mājinieki nopelnīja divus noraidījumus, un to pilnībā izmantoja Dobeles vienība, kas trīs minūšu laikā izlīdzināja rezultātu (19:19) un pārņēma iniciatīvu spēlē kopumā. Artūrs Auders pieprasīja pārtraukumu, taču arī pēc tā veiksmīgāk darbojās "Tenax" - 25:22. Divus vārtus "Vaiņode" atguva, bija arī iespēja izlīdzināt rezultātu, taču sekoja kļūda, un Māris Veršakovs panāca 26:24. "Tenax" atlikušajā laikā nospēlēja stabili un galarezultātā uzvarēja ar 33:28.

Uzvarētāju sastāvā šajā mačā rezultatīvākais ar deviņiem vārtiem bija Māris Veršakovs, savukārt mājinieku rindās ar 12 vārtu guvumiem izcēlās Oskars Pāvils.

Turnīra līdere ar 24 punktiem 12 spēlēs ir Dobeles "Tenax", bet tikpat punktu 14 mačos iekrājuši Rīgas "Celtnieks" handbolisti, kamēr trešā ar 17 punktiem 14 cīņās ir "Ogre". Ar 14 punktiem 14 cīņās ceturtā ir "Latgols", tikpat punktu arī "Vaiņodei", kas aizvadījusi par maču mazāk, savukārt pa sešiem ir "Jūrmalas Sports" un MSĢ/LAT 2000, kas aizvadījusi 13 spēles, kamēr ludzāniešiem ir par vienu vairāk. Pēdējo vietu ar trim punktiem ieņem ASK/LSPA.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2020-01-19 19:50, pirms 4 gadiem
Lai gan esmu Latgales patriots, bet nu šoreiz gribējās lai Vaiņode nospēlē kaut niču un ierādītu vietu stulbajai LHF kas kārtējo reizi pierāda savu kompetenci un sastāda kalendāru jau priekšlaicīgi otrajam posmam. Eh nenoplauka. Ko viņi tad darītu kad būtu pēkšņi viss jāmaina

     [+] [-]

, 2020-01-19 21:28, pirms 4 gadiem
suģi jau arī ļāva Tenax atgūties. Tā kā notiesāja otrā puslaika 10 minūtes. Drausmas

     [+] [-]

, 2020-01-19 21:35, pirms 4 gadiem
kas tad tur baigi būtu jāmaina? Tik cik Vaiņodi ar Latgolu vietām samainīt...
Un nekur nevaru atrast kalendāru 2.posmam...varbūt nemāku meklēt?

     [+] [-]

, 2020-01-19 21:46, pirms 4 gadiem
Man latgols spelētajs kas dzivo un spēlē RīgĀ teica ka kalenārs jau gatavs jaupirms jaungada. a te izādās ka tā varēja un neticu ka butu tik vienkārši ja ari samainītu.