Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Tenax" svin uzvaru, "Celtnieks" ielaiž 41 vārtus un zaudē

"Tenax" svin uzvaru, "Celtnieks" ielaiž 41 vārtus un zaudē
Ogres handbolisti - brāļi Artis un Arvis Laganovski. Foto: Ritvars Raits

Baltijas līgā handbolā sestdien Dobeles "Tenax" ar rezultātu 42:28 izbraukumā Igaunijā pieveica vietējo "Vilajndi". Savukārt Rīgas "Celtnieks" ar 32:41 atzina Tallinas komandas pārākumu.

"Tenax" rindās ar 14 vārtiem izcēlās Nils Kreicbergs, kurš jau noslēdzis līgumu ar Čempionu līgā spēlējošo Somijas klubu "Riihimaen Cocks", kam drīzumā pievienosies, bet vēl paspēja palīdzēt savai līdzšinējai komandai. Piecus vārtus pievienoja Nils Mikelsons un Oskars Arājs. Dobeles vienībai šī bija ceturtā uzvara sešās spēlēs, un tabulā tā ieņem trešo vietu B grupā.

"Celtnieka" pamatīgajā zaudējumā Vladislavs Košmans guva deviņus vārtus, bet sešus pievienoja Rihards Leja. Rīgas vienībai šis bija ceturtais zaudējums sešās spēlēs, un komanda ieņem ceturto pozīciju sešu komandu konkurencē B grupā.

Tikmēr Latvijas čempionātā "Ogre" ar 43:27 mājās uzveica LSPA. Artis Laganovskis uzvarētāju rindās guva 13 vārtus. Ogrēniešiem tabulā seši punkti un pirmā vieta grupā, kas cīnās par 5.-8. vietu. "Jūrmalas Sports" pacēlās uz otro vietu (četri punkti), pateicoties šodien izcīnītajai uzvarai pār Vaiņodi - 35:31. Rolandam Ivanovam jūrmalnieku rindās astoņi vārti.

Dāmu Virslīgā Jēkabpils SS ar 31:25 pieveica LSPA. Simona Ārmane uzvaru sekmēja ar deviņiem vārtiem. Jēkabpilietes ar 14 punktiem desmit mačos ir tabulas līderes, bet LSPA studentēm astoņi punkti un ceturtā vieta piecu komandu konkurencē.


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.