Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Čehijas uzvara pār Vāciju izrādījās lieka...

Eiropas čempionātā rokasbumbā Serbijā noskaidrojušās pirmās četras komandas, kas turpinās spēlēt turnīra otrajā posmā. Saviem kaimiņiem slovakiem mājāsbraucēju kompāniju sastādīs čehi.

Čehijas izlase čempionātu sāka ar iespaidīgu uzvaru pār Vāciju, pēc kuras komandas galvenais treneris izteicās, ka ar abām kājām stigri jāstāv uz zemes. Laikam īsti neizdevās. Mačā ar Maķedoniju čehiem pietika ar neizšķirtu, lai ieņemtu trešo vietu B grupā un turpinātu piedalīties turnīrā, taču Čehija zaudēja ar 21:27.
Galaiznākums īsti neatspoguļu spēku samēru, jo tik lielu pārsvaru maķedonieši guva pēdējās divās minūtēs, kad pretinieki jau bija pacēluši balto karogu. Puslaiks beidzās 12:12 un diezin vai kāds iedomājās, ka maķedoniešu nelielais izrāviens 41. minūtē (17:14) tā arī netiks likvidēts. Čehi tikai vienreiz atlikušajā laikā samazināja vārtu starpību līdz diviem vārtiem. Abu komandu līderi - Jiha čehiem un Lazarovs maķedoniešiem - nospēlēja apmēram vienādi (attiecīgi 5/1 un 7/2), taču Lazarovam bija vairāk palīgu vārtu gūšanā.
Vēl šajā grupā Vāciju uzvarēja Zviedriju ar 29:24. Pirms mača kādreiz divi slaveni abu šo izlašu spēlētāji Štefans Krečmars un Stefans Lēvgrens publiski apsprieda izredzes un katrs paredzēja savējo uzvaru - zviedrs ar 27:25, bet vācietis ar triju vārtu starpību. Tuvāk taisnībai bija Krečmars. Sākuši ar bezierunu zaudējumu čehiem un izrāvuši uzvaru dramatiskā cīņā pār maķedoniešiem, vācieši iekļuva otrajā kārtā ar 4 punktiem! Zviedrija un Maķedonija ņems līdzi pa punktam, bet čehi brauks mājās.

Bez punktiem turnīra otro posmu sāks pasaules vicečempioni dāņi, kas A grupā ar 26:27 piekāpās Polijai. Dāņi spēles lielāko daļu bija vadībā (37. minūtē - pat 19:14), taču neveiksmīgi aizvadīja spēles beigas - poļi no 24:25 panāca 27:25 pēdējā minūtē (26 s pirms beigām). Serbija un Slovakija formālā mačā nospēlēja neizšķirti - 21:21.
Serbija iet tālāk ar 4 punktiem, Polija - ar 2, bet Dānija - bez punktiem. Slovaki brauc mājās.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-20 03:19, pirms 12 gadiem
Gizis rakstīja: Jiham 11/5,Lazarovam 13/7 metienos,ja precīzāk.Bet nu maķīši spēlēja reti pretīgi,tēloja,krita pie mazākā kontakta otrajā puslaikā,plus vēl vecais Alušovskis Štohlam pa seju brīvā metienā iemeta....Nu nezinu,nepatīk,kā tās ex-jugu komandas un fani uzvedās....
Nu par tēlošanu pilnībā piekrītu,bet ja tiesneši tam nepievērš uzmanību,kapēc,lai nedarīt,bet vai tad ir slikti,kad ta atbalsta savējos,man ir balta greizsirdība skatoties,bet kā atbalsta mūsu izlasi Dobelē,tas ir kauns
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.