Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Norvēģietes turpina dominēt Eiropā, pie bronzas tiek Francija

Norvēģietes turpina dominēt Eiropā, pie bronzas tiek Francija
Norvēģijas handbolistes nosargājušas Eiropas titulu
Foto: AFP/Scanpix

Par 2016. gada Eiropas čempionēm handbolā kļuvušas norvēģietes, kuras titulu aizstāvēja, ar 30:29 pieveicot Nīderlandes izlasi. Bronzu ieguva Francijas valstsvienība.

Laika posmā no devītās līdz 13. minūtei Nīderlandes handbolistes guva piecus no sešiem punktiem, izvirzoties vadībā ar 9:6, tomēr ar to nepietika, lai kaut pēc pirmā puslaika atrastos priekšā. Norvēģietes pakaļdzīšanos sāka galotnē, pēdējās deviņās minūtēs iemetot sešus punktus un lielajā pārtraukumā dodoties ar neizšķirtu kabatā – 15:15.

Spēles pēdējās desmit minūtēs Norvēģijas valstsvienība iemeta tikai divus vārtus, tomēr ar iepriekš sakrāto pārsvaru pietika, lai nosargātu Eiropas titulu – finālā uzvara ar 30:29. Sāncenses pēdējā minūtē uzbruka divas reizes, tomēr vispirms metiens tika atvairīts, bet noslēdzošajās sekundēm nemaz neizdevās izdarīt metienu.

Norvēģija dominējusi Eiropas čempionātos, uzvarot sešos no pēdējiem septiņiem turnīriem. Vienīgais izņēmums bija pirms četriem gadiem, otrajā pagarinājumā piekāpjoties Melnkalnei. Savukārt Nīderlande vēl nekad nebija tikusi starp četrām labākajām komandām Eiropā.

Par fināla rezultatīvāko spēlētāju kļuva Nora Mūrka, 2016. gada olimpisko spēļu labākā vārtu guvēja, kura iemeta 12 vārtus, un nevienai citai norvēģietei nebija vairāk par pieciem rezultatīviem trāpījumiem.

Tomēr par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīta Kornēlija Grota, kura līdz finālam izcēlās ar 30 vārtiem un 30 piespēlēm, un izšķirošajā mačā viņa pievienoja vēl piecus rezultatīvus metienus.

Bronzu Zviedrijā notikušajā Eiropas čempionātā izcīnīja Francijas izlase, kas pirmajā puslaikā ieguva piecu vārtu pārsvaru, kuru izdevās noturēt un ar 25:22 pieveikt Dāniju. Uzvarētājām rezultatīvākā ar pieciem vārtiem bija Estele Nze Minko, bet dānietes neglāba arī seši Stīnes Jorgensenas trāpīgie metieni.

Pēdējo piecu Eiropas čempionātu medaļnieces

GadsZeltsSudrabsBronza
2016NorvēģijaNīderlandeFrancija
2014NorvēģijaSpānijaZviedrija
2012MelnkalneNorvēģijaUngārija
2010NorvēģijaZviedrijaRumānija
2008NorvēģijaSpānijaKrievija

U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.