Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Pavlovičs un Dude pabeidz gadu, Jurdža un Lilienfelds izkrīt no Vācijas kausa izcīņas

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Pavlovičs un Dude pabeidz gadu, Jurdža un Lilienfelds izkrīt no Vācijas kausa izcīņas
ThSV "Eisenach" bija tuvu panākumam Vācijas kausa izcīņas 1/8 fināla spēlē pret SC "Magdeburg". Uzbrukumā - Ģirts Lilienfelds.

Šajā kalendārajā gadā vairs nebūs spēļu Francijas LNH jeb virslīgas čempionātā, kā arī Norvēģijas 1. divīzijas čempionātā handbolā un ar mainīgām sekmēm gada pēdējās spēles šajos turnīros aizvadījušas Latvijas handbolistu pārstāvētās komandas. Savukārt Vācijas kausa izcīņas 1/8 finālā sāpīgu zaudējumu piedzīvoja ThSV "Eisenach" ar Aivi Jurdžu un Ģirtu Lilienfeldu sastāvā.

Francijas LNH čempionātā Ingara Dudes pārstāvētais Istres klubs savā laukumā ar 28:35 piekāpās "Aix" komandai. Pirmajā puslaikā mājiniekiem četras reizes bija divu vārtu pārsvars, bet pirms pārtraukuma jau bija neizšķirts - 15:15. Istres klubs bija vadībā 39. minūtē - 21:20, pēc desmit minūtēm bija neizšķirts 26:26, bet pēdējās vairāk nekā desmit minūtēs laukuma saimnieki gugva tikai divus vārtus... Dudem gūtu vārtu nav, bet ir brīdinājums.
Turnīra tabulā Istres komanda pēc pirmā riņķa ar 6 punktiem ieņem pēdējo 14. vietu. Par diviem punktiem vairāk "Selestat" un "Nimes", par trim - US "Creteil" komandām. Otrajā riņķī gaida smaga cīņa par vietas saglabāšanu LNH čempionātā. Pirmā spēle pēc pārtraukuma - 11. februārī viesos ar vienu no favorītiem (pašreiz ieņem 3. vietu) PSG.

Vācijas kausa izcīņas 1/8 finālā ThSV "Eisenach" bija tuvu tam, lai pārspētu vienu no 1. bundeslīgas līderiem SC "Magdeburg" (pašreiz ieņem 4. vietu) un sagādātu pārsteigumu, taču - 27:28... Pirmo puslaiku mājinieki savā "Werner-Assmann" halle uzvarēja ar 15:11, bet uzreiz pēc pārtraukuma panāca 16:11 savā labā. Piecu vārtu pārsvars bija arī 41. minūtē - 21:16, taču jau pēc sešām minūtēm - 21:21. Aivis Jurdžs divas reizes izvirzīja mājiniekus vadībā - 22:21 un 23:22, taču galotnē Magdeburgas klubs ņēma virsroku - 1.24 pirms beigām slovēnis Jure Nateks panāca 28:27 un atspēlēties Aizenahas handbolisti vairs nespēja. Jurdžs un Lilienfelds katrs guva pa 4 vārtiem.

Norvēģijas 1. divīzijas jeb pēc ranga otrās līgas čempionātā Jāņa Pavloviča pārstāvētais "Sandefjord HB" savā laukumā ar 33:22 pārspēja pastarīti "Herkules" (Pavlovičs guva 5 vārtus) un turnīra tabulā pirms gadu mijas dala otro vietu ar "Follo HK" - abām komandām pa 18 punktiem. Līderis ar 22 punktiem ir Tronheimas "Kolstad", kurā kopš nesena laika galvenā trenera asistents ir Valerijs Putāns.