Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Čempioni viesos pie vicečempioniem gan SynotTip handbola Virslīgā, gan dāmu čempionātā

Jānis Pārums

Čempioni viesos pie vicečempioniem gan SynotTip handbola Virslīgā, gan dāmu čempionātā
Foto: Romualds Vambuts

Svētdien, 19. novembrī, gan SynotTip handbola Virslīgā, sieviešu Virslīgā tiksies iepriekšējās sezonas divas spēcīgākās komandas – čempioni ciemosies pie vicečempioniem.

SynotTip handbola Virslīgā plkst. 15:00 pašreizējie līderi "Tenax" Dobelē uzņems čempionus "Celtnieks Rīga". Šosezon komandas divreiz jau ir tikušās, turklāt abas spēles notika piecu dienu laikā. Vispirms dobelnieki rīdziniekus apspēlēja Rīgas atklātā čempionāta finālā ar 35:32, bet dažas dienas vēlāk tika galā arī SynotTip handbola Virslīgas atklāšanas spēlē, būdami pārāki ar 32:30.

Arī šīs sezonas pirmajā pusē kopumā labāk klājies Dobeles komandai, kas deviņās spēlēs izcīnījusi deviņas uzvaras un ar 18 punktiem ieņem pārliecinošu pirmo vietu SynotTip handbola Virslīgā. "Celtnieks" desmit spēlēs zaudējis trīsreiz (ne tikai pret "Tenax", bet arī "Latgolu" un pavisam nesen – pret Vaiņodi), tomēr ar 14 punktiem ieņem otro pozīciju. 12 punkti ir "Ogre/Miandum", kas to iekrājusi 11 spēlēs, bet ceturto pozīciju ieņem "Latgols", kas astoņās spēlēs spējis iekrāt 11 punktus.

Paralēli negaidītajai neveiksmei pašmāju čempionātā pret Vaiņodi pirms nedēļas (29:31), "Celtnieks" bez uzvarām pagaidām cīnās Baltijas līgā, kur četrās spēlēs piedzīvoti četri zaudējumi. "Tenax" arī startē Baltijas līgā, taču ar labākiem panākumiem – trijās spēlēs divas uzvaras. Iespaidīgs panākums tika izcīnīts Lāčplēša dienā, 11. novembrī, kad dobelnieki izrēķinājās ar Igaunijas "Viljandi" – 36:18.

Svētdien plkst. 13:00 notiks vēl viena SynotTip handbola Virslīgas spēle, kurā Ludzas "Latgols" uzņems pastarīti ASK/LSPA. Ludzas komanda, kā ziņots, šobrīd ieņem ceturto pozīciju (taču aizvadījuši vismazāk spēļu – tikai astoņas), bet ASK/LSPA ar četriem punktiem ir pēdējā. Armijnieki izcīnījuši divas uzvaras, turklāt abas pret vienu un to pašu oponentu, negaidīti apspēlējot "Ogre/Miandum" gan viesos, gan savā laukumā. Citās spēlēs Andra Ulāna vadītajai komandai tik labi nav veicies, taču iespējas pozīciju uzlabošanai ir pateicīgs, jo gan "Jūrmalas Sports", gan Vaiņode šobrīd iekrājuši tikai par vienu punktu vairāk. Pirmajā "Latgols" un ASK/LSPA duelī, kas notika novembra sākumā, ludzānieši Rīgā bija pārāki ar 38:29, lai gan līdz pirmā puslaika 27.minūtei vadībā bija armijnieki.

Latvijas čempionātā sievietēm svētdien plkst. 17:00 iepriekšējās sezonas otrā labākā komanda "REIR Dobele" savā laukumā uzņems čempiones un pašreizējās čempionāta līderes Stopiņu NHK. Dobelnieces sezonu iesāka ne pārāk pārliecinoši, taču pēdējās trijās spēlēs izcīnījušas uzvaras, tostarp pēdējā spēlē revanšējoties otrās vietas īpašniecei Jēkabpils sporta skolai (39:30). Ar 10 punktiem "REIR Dobele" ir trešajā vietā, bet tikpat punktu ir arī ceturtās vietas īpašniecei "Latgols".

Stopiņu NHK septiņās spēlēs izcīnījusi septiņas uzvaras un ar 14 punktiem ir līdervienība. Jēkabpils komandai ir tikpat punktu, taču sliktāka vārtu attiecība, turklāt jēkabpilietes attiecīgo punktu skaitu nopelnījušas deviņās spēlēs.

Stopiņu NHK un "REIR Dobele" pirmā apļa spēlē, kas 1. oktobrī norisinājās Ulbrokā, stopiņietes uzvarēja ar 29:25, lai gan pēc puslaika bija iedzinēju lomā ar 12:17, bet otrā puslaika bija iedzinējos ar -6. Toreiz Stopiņu uzvaru ar 10 vārtiem kaldināja Ivita Asare, bet Dobeles komandas rindās deviņus vārtus guva Laura Ņeverovska, kas šobrīd ar 90 vārtiem ir līgas rezultatīvākā spēlētāja. Zīmīgi, ka tieši spēle pret Stopiņu NHK ir pagaidām vienīgā, kurā viņai neizdevās gūt vismaz desmit vārtus, bet rezultatīvāko spēli šosezon viņa aizvadīja jau pieminētajā spēlē pret Jēkabpili, gūstot 17 vārtus.

SynotTip Virslīga
Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Virslīga sievietēm
Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv