Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"SS/REIR" pārsteidz čempiones, "Tenax" - 30 spēles bez zaudējumiem

Jānis Pārums

"SS/REIR" pārsteidz čempiones, "Tenax" - 30 spēles bez zaudējumiem
Laura Ņeverovska
Foto: Jānis Slišāns

Šodien Latvijas sieviešu handbola Virslīgas spēlē ceturto panākumu pēc kārtas izcīnīja Dobeles "SS/REIR" handbolistes, kas izbraukumā ar 24:20 pieveica aizvadītās sezonas čempiones "Stopiņu NHK". Savukārt Latvijas čempioni Dobeles "Tenax" šodien izcīnīja jau piekto panākumu šosezon, pagarinot savu nezaudēto spēļu sēriju pašmāju čempionātā līdz 30.

Latvijas čempionēm, tāpēc kā iepriekšējās spēlēs, nācās iztikt bez pērnās sezonas vērtīgākās spēlētājas Lanas Nikolajevas un uzbrukuma līderes Elitas Ekkertes, un spēlē piedalījās vien astoņas Stopiņu handbolistes. Tiesa, pat ar robiem sastāvā čempionēm iepriekšējās kārtās izdevās pieveikt citas iepriekšējās sezonas medaļnieces - "Latgols" (31:29) un LSPA (21:18) komandas. Dobelnieces bija izcīnījušas trīs uzvaras trīs spēlēs, taču ar vadošajām komandām līdz šim nebija spēkošanās, kas radīja intrigu, cik labi viņas izskatīsies uz čempionu fona.

Teicams spēles sākums un pieci gūtie vārti Elzas Seržantes izpildījumā ļāva čempionēm izvirzīties vadībā ar 5:3, tomēr pakāpeniski iespēlējās arī dobelnieču līderes Laura Ņeverovska un Elīna Freiberga, pateicoties kurām "SS/REIR" veica izrāvienu 6:0 un jau nosvēra svaru kausus par labu sev – 9:5. Stopiņu NHK pieprasītais minūtes pārtraukums komandai palīdzēja uzlabot sniegumu, un, lai gan vienubrīd deficīts sasniedza pat piecus vārtus (9:14), labi aizvadītās puslaika beigas ļāva čempionēm pārtraukumā doties vien ar vienu vārtu deficītu – 15:14 par labu dobelniecēm.

Otrā puslaika sākums veiksmīgāks izdevās "SS/REIR" un pēc Ņeverovskas gūtajiem vārtiem mača 39.minūtē dobelnieces atjaunoja piecu vārtu pārsvaru – 21:16. Epizodiski "Stopiņu NHK" izdevās pietuvoties triju vārtu attālumā, taču kopumā dobelnieces pārliecinoši kontrolēja spēles gaitu, neļaujot čempionēm atspēlēties – "SS/REIR" uzvara ar 30:25 un čempionvienības pirmais zaudējums šosezon. Dobelnieces turpina perfekti – četras uzvaras četrās spēlēs.

Dobelnieču līdere Laura Ņeverovska šajā spēlē izcēlās ar deviņiem vārtiem, nostiprinoties rezultatīvāko spēlētāju galvgalī. Stopiņu NHK rindās rezultatīvākā bija Elza Seržante, kura pretinieču vārtsardzi pārspēja 13 reizes.

Pie kārtējās uzvaras tika arī Dobeles vīriešu komanda, Latvijas čempionvienība "Tenax", kas šodien viesojās Spuņciemā pie "Jūrmalas Sporta". Spēles sākums dobelniekiem gan nebija veiksmīgs, jo 13.minūtē pēc Ulda Līberga gūtajiem vārtiem čempioni nonāca iedzinējos ar 3:6. Tiesa, minūtes pārtraukums visu sagrieza kājām gaisā – pēc tām dobelnieki veica izrāvienu 10:1 un puslaiku noslēdza jau savā labā – 13:7.

Otrajā puslaikā šaubas par "Tenax" pārākumu neradās – čempioni regulāri bija precīzi uzbrukuma noslēguma frāzē, kamēr jūrmalnieki pretinieku vārtsargu pārspēja tikai epizodiski. Pēc Aleksandra Krastiņa gūtajiem vārtiem dobelnieki pirmoreiz panāca desmit vārtu pārsvaru (19:9), bet vēlāk pārsvars sasniedza arī +13. Tieši ar šādu pārsvaru arī noslēdzās spēle – 28:15 un piektā "Tenax" uzvara pēc kārtas. Jāuzsver, ka Latvijas čempionātā dobelnieki nav zaudējuši jau 30 spēlēs pēc kārtas!

Otro uzvaru trijās spēlēs izcīnīja "Salaspils SS" dāmas, kas savā laukumā ar 43:21 sagrāva Skrīveru komandu. Spēles pirmais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņā, vairākkārt vadībā bija arī viešņas, tomēr puslaika izskaņā pārliecinošākas bija salaspilietes, uzvarot pirmās 30 minūtes ar 14:11. Otrajā puslaikā, bet īpaši tā pēdējās desmit minūtēs (šis spēles nogrieznis tika uzvarēts ar 13:2), mājinieču dominance šaubas neradīja un Salaspils izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Vīriešu Virslīgā triju zaudējumu sēriju pārtrauca "Latgols", kas savā laukumā apspēlēja pastarīti LAT-98. Pēc pirmā puslaika ludzāniešiem bija četru punktu pārsvars (17:13), kas pēc pārtraukuma tika palielināts vairāk nekā divreiz, nodrošinot pērnās sezonas bronzas medaļniekiem otro panākumu piecās spēlēs.

Virslīga vīriešiem

Jūrmalas Sports – Dobeles Tenax 15:28 (7:13)
Jūrmalas Sports: Ivanovs 5/2, Lībergs 3, Narme 3, Ence 2, Šteinbergs 1, Latkovskis 1.
Tenax: Krastiņš 6/2, Lielais 5/1, Blūms 4, Kreicbergs 4, Arājs 2, Straume 2, Politers 1, Ērmanis 1, Juzups 1, Krivmanis 1, Hovratovičs 1.

Latgols – LAT98 33:25 (17:13)
Latgols: Tuminskis 11/2, V. Borisenko 6/1, Jansons-Buļs 3, Kušners 3, Strazds 3, Matvejenko 2, Valainis 2, Kalvišs 1, Kamzols 1, Greckis 1, Truškāns 1.
LAT98: Kurzemnieks 6/2, Pančenko 3, Ignatjevs 3, Stepuļenoks-Stukanovs 3, Križjus 2, Gorbunovs 2, Kiršteins 2, Ozols 2, Rubins 1, Vilciņš 1.

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Virslīga sievietēm

Stopiņu NHK – Dobeles SS/REIR 25:30 (14:15)
Stopiņu NHK: Seržante 13, Poriete 4, Asare 4/2, Sergejeva 4/1.
Dobeles SS/REIR: Ņeverovska 9/1, Freiberga 7, Veldze 4/1, Dubrovska 2, Purviņa 2, Zinčenko 1, Veide 1, Podniece 1, Dumfa 1, Garda 1, Lauce 1.

Salaspils SS – Skrīveri 43:21 (14:11)
Salaspils SS: Umarjova 10, Salmane 7/1, Borisanova 7, Siliņa 5, Potapova 5, Mažuka 5/2, Vītola 2, Kozlova 1, Volodina 1.
Skrīveri: E. Balanda 8, V. Balanda 5, Bērziņa 3, Ozoliņa 2, Stauža 1, Mārtiņa 1, Šteinberga 1.

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2014-10-18 18:20, pirms 9 gadiem
Oho! Latgola sastāvā Greckis spēlē!