Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Veclāra atņem "Lauvām" izredzes uz titulu?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Veclāra atņem "Lauvām" izredzes uz titulu?
Evars Klešniks un Veclāras komanda piebremzēja "Lauvas" cīņā par Vācijas čempionu titulu, bet paši pietuvojās pirmajam sešiniekam.

Vācijas rokasbumbas 1. bundeslīgas čempionāta spēlē Evara Klešnika pārstāvētais HSG "Wetzlar" savā "Rittal-Arena" laukumā ar 31:29 (15:10) pārspēja vicečempionu un vienu no pretendentiem uz titulu Aleksandra Pētersona pārstāvēto "Rhein-Neckar Lowen". Šī neveiksme "Lauvām" var kļūt par liktenīgu cīņā par čempionu titulu ar THW "Kiel".

Veclāras komanda nebija uzvarējusi "Lauvas" 1. bundeslīgas čempionātos pēdējās 12 spēlēs (1 neizšķirts un 11 zaudējumi) jeb kopš 2008. gada 23. novembra, kad savā laukumā bija pārāka ar 33:31. Šosezon pirmajā riņķī Manheimā tika piedzīvots zaudējums ar 20:27, bet pavisam (visos turnīros) Veclāras rēķinā bija tikai 3 uzvaras 24 spēlēs. Lieki teikt, kura komanda bija favorīte šajā mačā.
Pēc pirmā puslaika mājinieki bija vadībā ar 15:10, bet 36. minūtē rezultāts kļuva 18;11 Veclāras komandas labā. Lai kā centās "Lauvas", bet tuvāk par -2 (49. minūtē - 21:23) ne reizes tikt neizdevās. Te liels nopelns arī vienam no HSG "Wetzlar" aizsardzības balstiem Klešnikam, kura rēķinā šoreiz ir arī divi noraidījumi. Veclāras komanda svinēja pelnītu uzvaru ar 31:29 un turnīra tabulā tagad kopā ar HSV "Hamburg" dala 8./0. vietu. Tikai divi punkti šķir Veclāras komandu no pirmā sešinieka...
Nākamo spēli Veclāras komanda aizvadīs 8. maijā atkal savā laukumā - ar HEW "balingen-Weilstetten", kas pašreiz atrodas 11. vietā.
"Rhein-Neckar Lowen" rindās ar 8 gūtiem vārtiem rezultatīvākais bija Aleksandrs Pētersons. Šis zaudējums krietni samazina "Lauvu" izredzes uz titulu - 5 spēles pirms finiša THW "Kiel" ir 55 punkti, bet "Rhein-Neckar Lowen" 53 punkti, turklāt "Lauvām" ir krietni sliktāka gūto un zaudēto vārtu starpība (+170 pret +221).