Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Favorīti mēģinās sasniegt finālu jau šodien, tiešraides - Sportacentrs.com

Jānis Pārums

Favorīti mēģinās sasniegt finālu jau šodien, tiešraides - Sportacentrs.com
Foto: Andris Pintāns, handbols-dobele.lv

Šodien tiks aizvadītas otrās pusfināla spēles Latvijas čempionātā handbolā vīriešiem un viena spēle dāmu turnīrā. Vai pāru favorītiem izdosies noslēgt sērijas divās spēlēs vai tomēr nāksies aizvadīt arī trešās spēles?!

Tenax – Ogre/Miandum (1-0)

Latvijas čempioni Dobeles "Tenax" (arī regulārā čempionāta uzvarētāji), kuru nezaudēto spēļu sērija Latvijas čempionātā sasniegusi jau 47 spēles, pusfinālā tiekas ar pērnās sezonas vicečempioniem "Ogre/Miandum" (ceturtā vieta regulārajā čempionātā). Pirmajā mačā Ogrē mājinieki čempionvienībai sagādāja ļoti smagu cīņu, kas tomēr noslēdzās ar dobelnieku uzvaru 29:27. Tik sīvu pretestību pašmāju turnīrā šosezon nebija sagādājusi neviena komanda.

Sērijas otrā spēle sestdien plkst. 17:00 tiks aizvadīta Dobelē un, kā jau ierasts, "Tenax" būs favorītu lomā. Pat neskatoties uz to, ka savainojumu dēļ, tāpat kā iepriekš, ierindā nebūs ne nozīmīgā līnijas spēlētāja Egila Politera, ne Ērika Blūma. Tiesa, arī Ogre, kuras rezervistu soliņš ir vēl īsāks, izšķirošās spēles neaizvada ne tuvu optimālajā sastāvā – jau pērn nopietnu savainojumu guva Arnolds Straume, šī gada februārī arī Dzintars Dravnieks, bet pirms izšķirošajiem mačiem komandu pameta arī vārtsargs Artūrs Baranovs.

Tādējādi vārtos "uz pilnu slodzi" atkal jāstājas spēlējošajam trenerim Andrim Molotanovam, kurš pirmajā spēlē pret "Tenax" nodemonstrēja teicamu sniegumu, kļūstot par vienu no mača zvaigznēm. Ja tikpat pārliecinoši Molotanovs spēlēs arī Dobelē, čempioniem viegli neklāsies. Turklāt Molotanovs oponentiem grūtības var sagādāt gan kā spēlētājs, gan kā treneris, par ko pirms sērijas otrās spēles arī norādīja dobelnieku galvenais treneris Sandris Veršakovs. Molotanovs savukārt atzina, ka desmit dienu posmā starp spēlēm nopietni strādāts pie psiholoģiskās sagatavotības, kas savā ziņā bijis klupšanas akmens mačos pret "Tenax", tostarp arī pirmajā pusfināla mačā.

Celtnieks/LSPA – Jūrmalas Sports (1-0)

Otrajā pusfināla pārī finālistu noskaidro regulārā čempionāta otrās un trešās vietas īpašnieces "Celtnieks/LSPA" un "Jūrmalas Sports". Regulārajā čempionātā savstarpējos mačos "Celtnieks" uzvarēja divās spēlēs, reizi cīnījās neizšķirti, bet pusfināla pirmajā mačā, nospēlējot labu pirmo puslaiku, apspēlēja jūrmalniekus viņu laukumā ar 24:20.

"Celtnieka" galvenajam trenerim Arnim Butanam ir vairāki varianti, kā tikt galā ar jūrmalniekiem arī otrajā mačā, viņš norāda, ka uzvarēs komanda, kas nodemonstrēs labāku aizsardzību. Pirmajā mačā rīdziniekiem tas izdevās, turklāt pretinieki tika pārsteigti ar dažādām taktiskām viltībām. Protams, jūrmalnieku treneris Ivars Dumarāns meklējis pretlīdzekļus "Celtnieka" veiksmīgajai spēlei, bet vai tas būs izdevies, uzzināsim šovakar.

Abas vīriešu čempionāta pusfināla spēles būs vērojamas arī portāla Sportacentrs.com tiešraidēs. "Tenax" – "Ogre/Miandum" spēles sākums plkst. 17:00, savukārt "Celtnieks/LSPA" – "Jūrmalas Sports" spēle sāksies plkst. 19:30. Uzvarētāji tiek noteikti sērijās līdz divām uzvarām. Ja būs nepieciešams, sērijas trešās, izšķirošās spēles, tiks aizvadītas svētdien.

Izslēgšanas spēles
Statistika

Latgols – Dobeles SS/REIR (1-0)

Vēl viena spēle (plkst. 14:00) gaidāma arī sieviešu čempionātā, kur otro pusfinālu aizvadīs Ludzas Latgols un Dobeles SS/REIR. Sērijas pirmajā spēlē Dobelē ludzānietes itin veiksmīgi spēja neitralizēt mājinieču līderi un čempionāta rezultatīvāko spēlētāji Lauru Ņeverovsku, uzvarot ar 29:22 un sperot platu soli fināla virzienā.

Tiesa, interesanti, ka šo abu komandu savstarpējās spēlēs šosezon uzvaras allaž izcīnījusi komanda, kas spēlē viesos (ludzānietes, ieskaitot pirmo pusfināla maču, trīsreiz uzvarējušas Dobelē, savukārt dobelnieces bijušas pārākas līdz šim vienīgajā mačā Ludzā). Ja sestdien šī tradīcija tiks turpināta, tad fināla dalībnieci nāksies noteikt trešajā mačā svētdien.

Izslēgšanas spēles
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv