Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Brazīlija pirmo reizi labako ducī, Ēģipte - pēc 18 gadu pauzes

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Brazīlija pirmo reizi labako ducī, Ēģipte - pēc 18 gadu pauzes
Brazīlijas vīriešu handbola izlase - pirmo reizi starp 12 labākajām komandām pasaules čempionātā.

Pasaules čempionātā handbolā vīriešiem Vācijā un Dānijā noskaidrotas 12 labākās komandas jeb pamatturnīra dalībnieces. Pirmo reizi starp 12 labākajām komandām iekļuva Brazīlija, bet pēc 18 gadu pārtraukuma pamatturnīrā atkal spēlēs Rīgas doma kausa ieguvēja Ēģipte. Vēl pamatturnīrā vakar iekļuva arī Islande un Tunisija.

Brazīliešiem starp visiem atlikušajiem kandidātiem uz vietām pamatturnīrā laikam bija visvieglākais uzdevums, jo viņiem pretī stājās Korejas izlase, kas tomēr objektīvi ir vājāka par pašreiz otro spēcīgāko Panamerikas komandu. Brazīlieši labi apzinājās, ka nedrīkst nenovērtēt pretinieku un nedrīkst laist garām izdevību pirmo reizi vēsturē tikt starp 12 labākajām komandām pasaulē (līdz šim Brazīlijas izlases augstākais sasniegums bija 13. vieta 2013. gada pasaules čempionātā).

Brazīlija pārliecinoši uzvarēja - 35:26 - un pēdējam mačam šajā grupā starp Franciju un Krieviju vairs nebija nekādas nozīmes - pat ja Krievijas izlase būtu uzvarējusi, tad trešo vietu grupā tik un tā ieņemtu brazīlieši, jo viņi bija pārāki savstarpējā mačā (25:23). Krievi spēles lielāko daļu arī bija vadībā, viņiem bija arī triju un četru vārtu pārsvars, bet galotnē tomēr uzvarēja Francija - 23:22. Nevarēja taču pasaules čempioni dzimšanas dienas priekšvakarā apbēdināt savu galveno treneri Didjē Dināru... Francijas izlasē pirmo spēli turnīrā aizvadīja tās lielākā zvaigzne Nikolā Karabatičs, viņš nospēlēja vairāk nekā 26 minūtes, taču vārtus vēl neguva.

Vēl šajā grupā Vācija ar 31:23 pārspēja Serbiju. Vāciešiem savainojuma dēļ nevarēja spēlēt Štefens Veinholds, uz izlasi jau ir izsaukts Kais Hēfners, taču pagaidām viņš vēl nav pieteikts (interesanti, ka 2016. gada Eiropas čempionātā Veinholds arī izstājās no turnīra savainojuma dēļ un toreiz arī viņu aizstāja Hēfners, būtiski sekmēdams uzvaru čempionātā) un vakar Veinholda vietā spēlēja Aivja Jurdža komandas biedrs no Leipcigas komandas Francs Zempers.

Islandes izlase pēc pirmā puslaika zaudēja Maķedonijai ar 11:13, taču uzvarēja - 24:22 - un arī iekļuva pamatturnīrā, savukārt Tunisija vēl divu pretendentu mačā ar 32:27 pieveica Austriju. Mums labi zināmā Ēģiptes izlase pārliecinoši tika galā ar Angolu - 33:28 - un pēc 18 gadu pārtraukuma atkal ir pamatturnīrā. Toreiz - 2001. gadā - Ēģipte kļuva par pirmo pasaules čempionāta pusfinālisti, kas nav no Eiropas un ierindojās 4. vietā. To "Faraonu" izlasi Ēģiptē dēvē par "Dream Team" - par Sapņu komandu.

Vēl vakar Bahreina ar 23:22 pieveica Japānu, Horvātija ar 23:19 - Spāniju, Čīle ar 32:27 - Saūda Arābiju, Dānija ar 30:26 - Norvēģiju, Katara ar 26:25 - Argentīnu un Zviedrija ar 33:30 - Ungāriju.

Ducis spēcīgāko komandu tagad viedo divus sešniekus un atsāks turnīru ar punktiem (ja tādi ir) pret savas grupas komandām, kas arī iekļuva pamatturnīrā. Pamatturnīra I grupā spēlēs Horvātija (4 punkti), Vācija (3), Francija (3), Spānija (2), Islande (0) un Brazīlija (0). II grupā ir Dānija (4), Zviedrija (4), Norvēģija (2), Ungārija (1), Ēģipte (1) un Tunisija (0).

Divas labākās komandas no katras grupas iekļūs pusfinālā, trešās komandas spēlēs par 5. vietu, ceturtās - par 7. vietu.

Rīt pirmajā spēļu dienā I grupā tiksies Francija ar Spāniju un Vācija ar Islandi, bet II grupā - Tunisija ar Zviedriju un Dānija ar Ungāriju.

Pasaules čempionāta pamatturnīra apakšgrupas

I

VietaKomandaP.
1.Horvātija4
2.Vācija3
3.Francija3
4.Spānija2
5.Islande0
6.Brazīlija0

II

VietaKomandaP.
1.Dānija4
2.Zviedrija4
3.Norvēģija2
4.Ungārija1
5.Ēģipte1
6.Tunisija0

     [+] [-]

, 2019-01-18 11:07, pirms 5 gadiem
Vēl tikai piebildīšu, ka pasaules čempione nodrošinās dalību 2020. g. OS, bet 2.-7. vietu ieguvējas izcīnīs tiesības piedalīties šo OS kvalifikācijas turnīrā.