Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Kanāls Viasat Sport Baltic piedāvā Eiropas čempionātu handbolā

Pirmdien, 18.janvārī, kanāls Viasat Sport Baltic sāk pārraidīt Eiropas handbola čempionāta spēles. Savu pirms diviem gadiem izcīnīto Kontinenta titulu aizstāvēs Francijas izlase, kas pērn kļuva par pasaules čempioni, bet 2012.gadā izcīnīja zelta medaļas Londonas Olimpiskajās spēlēs.

Janvārī Polijā notiek jau 12.Eiropas čempionāts handbolā. Par pirmajiem Kontinenta čempioniem 1994.gada kļuva Zviedrija, kas pie zelta medaļām tika trijos no nākamajiem četriem turnīriem. Pēdējos gados visos lielākajos turnīros dominē Francijas handbolisti, kas šobrīd ir Eiropas, Pasaules un Olimpiskie čempioni. Pirms diviem gadiem Eiropas čempionāta finālā Francija ar 41:32 uzvarēja Dāniju, izcīnot savu trešo Kontinenta titulu.

Anatolijs Kreipāns, Viasat Sport Baltic komentētājs: ''Eiropas čempionātā handbolā vīriešiem ir vismaz piecas sešas komandas, kuras reāli var cerēt uz medaļām un starp tām ir arī nākamais čempions - Dānija, Francija, Spānija, mājiniece Polija, Ungārija, Horvātija, Zviedrija... Pārsteigumu var sagādāt talantīgā Slovēnijas izlase, kuru daudzi uzskata par turnīra "tumšo zirdziņu", kā vienmēr uz augstu vietu tēmē Islande, kuras rindās viens no līderiem ir Latvijas handbola audzēknis Aleksandrs Pētersons, un Vācija, kaut gan vāciešu sastāvu būtiski paretinājuši savainojumi. Vispirms komandas aizvadīs grupu turnīra pirmo posmu, pēc kura trīs labākās komandas no četrām grupām izveidos vēl divas grupas pa sešām komandām un tajās noskaidrosies izslēgšanas spēļu dalībnieki - Eiropas čempionātā izslēgšanas spēles sākas uzreiz ar pusfinālu, tā ka tikai divas labākās komandas no katra sešnieka turpinās spēkošanos par medaļām.

Starp handbola EURO 2016 tiesnešiem ir arī labākais Latvijas handbola tiesnešu pāris Renārs Līcis un Zigmārs Stoļerovs. Savukārt turnīra pēdējā dienā 31.janvāri savus pretiniekus 2017.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra izslēgšanas spēlēs uzzinās Latvijas izlase.''

Eiropas čempionāts handbolā kanālā VSB:
• Pirmdien, 18.janvārī 19:10 Slovēnija – Spānija
• Pirmdien, 18.janvārī 00:00 Vācija – Zviedrija
• Otrdien, 19.janvārī 19:10 Maķedonija – Serbija
• Otrdien, 19.janvārī 21:25 Francija – Polija
• Trešdien, 20.janvārī 18:10 Vācija – Slovēnija
• Trešdien, 20.janvārī 23:45 Spānija – Zviedrija

Informāciju sagatavoja:
Līna Kārkliņa
Viasat sabiedrisko attiecību vadītāja


, 2016-01-19 11:11, pirms 8 gadiem
sportdeutschland.tv
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.