Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Divi trilleri Saragosā

Pasaules 23. čempionātā rokasbumbā Spānijā ceturtdien bija divas īpaši aizraujošas spēles un abas beidzās ar vienas komandas minimālu uzvaru. Īsti trilleri risinājās Slovēnijas un Baltkrievijas izlašu, kā arī Polijas un Serbijas izlašu mačos Saragosā.

C grupas spēle starp Slovēniju un Baltkrieviju bija īpaši interesanta divu iemeslu dēļ - abas komandas spēlē vienā grupā Eiropas 2014. gada čempionāta kvalifikācijas pamatturnīrā un novembra sākumā jau tikās Minskā (32:32), abas komandas tikās savā starpā 2010. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas play off kārtā (36:32 un 38:26 slovēņu labā), tā ka mačs Saragosā bija savstarpējo rēķinu turpinājums, turklāt vēl baltkrievu līderis, FC "Barcelona" spēlētājs Sergejs Rutenka savulaik trīs sezonas spēlēja...Slovēnijas izlasē (Rutenkam ir arī Spānijas pilsoņa pase).
Pirmo puslaiku Baltkrievijas izlase aizvadīja ļoti pārliecinoši. Vārtos atkal teicams bija Vitālijs Čerepeņka, bet Rutenka pret savu bijušo komandu guva 7 vārtus. 17:12. Otrā puslaika sākumā, spēlēdami mazākumā, baltkrievi īsā laikā zaudēja divus vārtus un tas, iespējams, ietekmēja visu viņu sniegumu kopumā. Turpretī slovēņi, tāpat kā iepriekšējā mačā pret Poliju, otro puslaiku atkal aizvadīja lieliski. 42. minūtē rezultāts kļuva neizšķirts - 21:21, bet otrā puslaika vidū slovēņi jau bija vadībā - 23:21. Neapturams baltkrievu aizsardzībai bija kreilis Jure Dolenecs no "Gorenje Velenje". 8 minūtes pirms spēles beigām baltkrievi atguva vadību - 25:24. Nepilnas četras minūtes pirms beigām bija 26:25 baltkrievu labā un viņiem bija vairākums, taču vairāk vārtus baltkrievi šajā spēlē neguva. 47 sekundes pirms beigām Dragans Gajičs no Monpeljē kluba ar 7 m soda metienu izvirzīja slovēņus vadībā - 27:26, turklāt rumāņu tiesneši piešķīra ļoti apšaubāmu noraidījumu Rutenkam un pēdējo uzbrukumu baltkrieviem vajadzēja izspēlēt ne tikai mazākumā, bet arī bez sava līdera. Tieši tāpēc nekas arī nesanāca... Palika 27:26 Slovēnijas labā.
Saūda Arābija ar 24:22 pārspēja Dienvidkoreju un tagad pēdējā kārtā spēlē starp Saūdu Arābiju un Baltkrieviju izšķirsies, kura komanda tiks 1/8 finālā.

Savs zemteksts bija arī Polijas un Serbijas izlašu mačam. Pērn Eiropas čempionātā Serbijas izlase uzvarēja ar 22:18, bet Londonas olimpiskajās spēlēs abu pretinieku mačs beidzās neizšķirti - 25:25. Pirms tam - 2011. gada pasaules čempionātā - ar 27:26 pārāki bija poļi. Tik pat spraiga un aizraujoša bija arī spēle Saragosā.
Otrā puslaika sākumā serbiem izdevās nedaudz atrauties un divas reizes panākt 4 vārtu pārsvaru - 19:15 un 20:16 (43. minūtē). Poļi nepadevās, viņiem izdevās neitralizēt Eiropas vicečempionu līderi, pērnā gada Eiropas čempionāta vērtīgāko spēlētāju Momiru Iliču no THW "Kiel" un 52. minūtē Polijas izlase pirmo reizi izvirzījās vadībā - 22:21. Dramatiska bija šīs spēles pēdējā minūte. 15 sekundes pirms beigām, kad rezultāts bija 24:24, poļu vārtsargs Slavomirs Šmals (Ķelces "Vive Targi") atvairīja ļoti sarežģītu Iliča metienu un poļi tūdaļ pieprasīja minūtes pārtraukumu. Pēdējam uzbrukumam palika 13 sekundes un poļi nolēma izšķirīgo metienu izdarīt ne ātrāk kā 3 sekundes pirms beigām - lai serbiem vairs nepaliek laika pretuzbrukumam, ja metiens nebūs sekmīgs. Sekoja izspēle līdz labajai malai un mača pēdējā sekundē Roberts Ožehovskis no MMTS "Kwidzyn" guva uzvaras vārtus - 25:24 Polijas labā.

D grupas spēlēs Madridē viss noritēja mierīgāk. Alžīrija ar 39:15 pārspēja Austrāliju, Horvātija ar 24:20 uzvarēja Ēģipti, bet Spānija ar 28:22 pieveica Ungāriju. Spāņu spēlē pret ungāriem pēc puslaika bija neizšķirts 14:14, neizšķirts bija vēl arī 50. minūtē - 20:20, bet tad spāņi guva 8 vārtus pēc kārtas... Arī šajā grupā viens 1/8 fināla dalībnieks vēl nav zināms un, iespējams, būs jārēķina vārtu starpību, jo beigās pa 3 punktiem var būt Ēģiptei (pašreiz 1 punkts un spēle ar Austrāliju) un Alžīrijai (3 punkti un spēle ar Ungāriju), kuras savā starpā nospēlēja neizšķirti 24:24.

Piektdien pēdējās kārtas spēles aizvadīs A un B grupu komandas. A grupā spēlēs Argentīna (2 punkti) un Tunisija (4), Francija (8) un Vācija (6), Melnkalne (0) un Brazīlija (4). B grupā tiksies Krievija (5) un Čīle (0), Islande (4) un Katāra (2), Dānija (8) un Maķedonija (5). Dāņi jau ir nodrošinājuši sev grupā 1. vietu un 1/8 finālā tiksies ar A grupas ceturto komandu.


Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.