Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Islande izrauj, Ungārija - izglābjas

Eiropas čempionātā rokasbumbā Serbijā abas pēdējās trešdienas spēles C un D grupās izvērtās par īstiem trilleriem. Pirmo uzvaru turnīrā guva olimpieskie vicečempioni islandieši, kas pārspēja norvēģus (34:32), savukārt ungāri izglābās mačā ar spāņiem ar 7 m soda metienu jau pēc spēles beigām (24:24). Bet nerviem var palikt šajā Eiropas čempionātā...

Islandes izlase pēc pirmā puslaika zaudēja norvēģiem ar 18:20, bet jau pašā otrā puslaika sākumā panāca 20:20 un 21:21. Sekoja pirmais norvēģu izrāviens - 25:21. Islandieši gandrīz izlīdzināja rezultātu, atkal nonāca triju vārtu deficītā, četras reizes pietuvojās līdz diviem un 53. minūtē beidzot panāca 30:30 un izvirzījās pēc ilga laika vadībā - 31:30. Tagad jau bija 4:0 islandiešu izrāviens. Norvēģiem vadību atgūt vairs tā arī neizdevās, kaut gan divreiz vēl bija neizšķirts (31:31 un 32:32). 42 s pirms beigām islandieši atkal priekšā - 33:32. Norvēģi neveiksmīgi mēģināja iespēlēt bumbu līnijā un zaudēja to. Divas sekundes pirms beigām punktu pielika vīrs ar kuplo melno bārdu - islandiešu līnijas spēlētājs Roberts Gunarsons no "Rhein-Neckar Lowen", kurš šajā mača nebija apturams un pavisam guva 9 vārtus. Aleksandra Pētersona rēķinā - 5. vārti.
Tagad D grupā Horvātijau ir 4 punkti (vārtu starpība +4), Islandei - 2 (0), Norvēģijai - 2 (-1) un Slovēnijai - 0 punktu (-3). Pēdējā kārtā Islande spēlēs ar Slovēniju, bet Horvātija - ar Norvēģiju. Viegli visu aprēķināt...

Visu viegli aprēķināt pirms pēdējās kārtas spēlēm arī C grupā. Ungārijas izlase aizvadīja lielisku maču pret Spāniju un pelnīti ieguva punktu. Ungāri biežāk bija vadībā, bet visbiežāk šajā spēlē uz tablo bija neizšķirts. Ungāri pacietīgi spēlēja uzbrukumā un neļāva spāņiem daudz skriet ātrajos uzbrukumos, kurus viņi ļoti meistarīgi izmantoja pirmajā mačā pret Franciju. Tomēr 5 minūtes pirms beigām spāņi bija vadībā ar 23:21, bet trīs minūtes pirms beigām - 24:22. Kad rezultāts bija 24:23, divas reizes pēc kārtas teicami nospēlēja ungāru vārtsargs Miklers, tad spāņu paši kļūdījās uzbrukumā un 17 s pirms beigām bumba nonāca ungāru īpašumā. Divas sekundes pirms beigām metiena laikā neatļauti tika kavēts Sēlēsi un Casārs jau pēc spēles laika beigām aukstasinīgi realizēja 7 m soda metienu - 24:24. Vespremas kluba spēlētājam Casāram šajā spēlē 7 vārti un simtprocentīgi realizētas "pendeles" - 5 no 5.
Tagad C grupā Spānijai ir 3 punkti (+3), Francijai - 2 (+1), Ungārijai - 2 (0) un Krievijai - 1 punkts (-4). Pēdējā kārtā Krievija spēlēs ar Spāniju, bet Ungārija - ar Franciju.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.