Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Tālāk cīņu turpina portugāļi

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Tālāk cīņu turpina portugāļi
Foto: flh.lu

Pēdējā mačā ar 33:21 (18:13) pieveicot Luksemburgas handbolistus, cīņu par iekļūšanu 2011. gada pasaules čempionāta finālturnīrā no mūsu apakšgrupas turpina Portugāles valstsvienība.

Jāatzīmē, ka portugāļi kopumā šajā mačā nopelnīja desmit (!!) divu minūšu noraidījumus, tomēr tas netraucēja viņiem izcīnīt pārliecinošu uzvaru. Luksemburdzietis Martins Mullers, kurš mūsu vārtos sameta 12 vārtus, šoreiz bija precīzs vien trīs reizes. Portugāļiem septiņus vārtus guva Karloss Karneiro.

Kvalifikācijas turnīrs notika septiņās grupās dažādās valstīs, no kurām izslēgšanas kvalifikācijas turnīrā iekļuva tikai katras grupas uzvarētājs.

No Baltijas valstīm izslēgšanas mačiem kvalificējās tikai Lietuvas handbolisti. Pirmajā spēlē mūsu kaimiņi cīnījās neizšķirti 24:24 ar Maķedonijas handbolistiem, tāpēc tikai pārliecinošās uzvaras dēļ pār turkiem (37:24) lietuviešiem izdevās turpināt cīņu.

Igaunijas handbolisti pēc pārliecinošās uzvaras ar 30:20 pār beļģiem otrajā mačā sīvi cīnījās ar grupas uzvarētāju Nīderlandi, taču piedzīvoja zaudējumu ar 21:22 un izslēgšanas kārtā neiekļuva. Trešās mūsu kaimiņvalsts Baltkrievijas spēlētāji pirmajā dienā piedzīvoja līdzīgu fisako, kā mēs, ar 30:31 zaudējot Kiprai. Pēc tam baltkrievi apspēlēja Farēru salas izlasi, taču zaudēja grupas uzvarētājai Šveicei - 23:26.

No pārējām grupām cīņu par iekļūšanu 2011. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā turpina Rumānijas, Slovākijas un Grieķijas handbolisti. Viņu pretinieki būs viena no 11 komandām, kas drīz uzsāks cīņu Eiropas čempionātā Austrijā.

Atgādinām, ka Latvijas izlase savā apakšgrupā negaidīti zaudēja Luksemburgai, bet pēc tam piekāpās arī Portugālei, neizkļūstot ārā no grupas.

Izmantotie resursi:
eurohandball.lv