Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

"REIR Dobele" viesos pie pastarītēm, Jēkabpils - pie vicečempionēm

"REIR Dobele" viesos pie pastarītēm, Jēkabpils - pie vicečempionēm
"REIR Dobele" handbolistes
Foto: Jānis Slišāns

Sestdien Latvijas čempionātā sievietēm tiks aizvadītas divas spēles – plkst. 14:00 LSPA savā laukumā uzņems "REIR Dobele" komandu, bet stundu vēlāk "Latgols" mērosies spēkiem ar Jēkabpils sporta skolu.

LSPA handbolistēm, līdzīgi kā pērn, arī šī sezona nav izdevusies īpaši veiksmīga – deviņās spēlēs gūts tikai viens panākums, kas ar diviem punktiem dod pēdējo vietu turnīra tabulā. Pēdējā spēlē LSPA piekāpās savai tiešajai konkurentei Salaspils sporta skolai, kas tādējādi nostiprinājās piektajā vietā.

"REIR Dobele" komanda sezonu iesāka pārliecinoši, nezaudējot pirmajās septiņās spēlēs, taču tagad sekojušas divas neveiksmes izbraukumā – vispirms pret čempionēm Stopiņu NHK (30:32), pēc tam arī pret vicečempionēm "Latgols" (26:30), kas, starp citu, pirmajā aplī savā laukumā tika sagrautas ar sezonas rekorduuzvaru (+29 , 45:26). Neskatoties uz divām neveiksmēm dobelnieces gan saglabā otro pozīciju, apsteidzot jau pieminētās "Latgols" par trim punktiem, bet atpaliekot no Stopiņu NHK par sešiem (līderes aizvadījušas par vienu spēli mazāk).

Jāpiebilst, ka pirmā apļa spēlē starp LSPA un "REIR Dobele" pārliecinošu panākumu ar 28:19 izcīnīja dobelnieces.

Vēl vienā spēlē sestdien tiksies "Latgols" un Jēkabpils sporta skola. Pirmajā mačā ludzānietes viesos uzvarēja ar 29:24. Jau tad jēkabpilietes spēlēja bez savas uzbrukuma līderes Simonas Ārmanes, kura nevarēs palīdzēt vēl kādu laiku. Viņas prombūtnē par komandas līderi kļuvusi Kristīne Dzenīte, kura pēdējos piecos mačos guvusi 45 vārtus (kopā – 62, kas dod piekto vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā).

"Latgols" līdere Kristīne Daņiļenko tieši iepriekšējā mačā pret Dobeli atkārtoja savu sezonas rekordu gūto vārtu skaita ziņā (11), būdama viena no galvenajām panākuma kaldinātājām. Sezonas gaitā rezultatīvas spēles gan mijušās ar ne tik rezultatīvām, kopā astoņos mačos iekrāti 49 vārti, kas viņu ierindo 11.pozīcijā starp rezultatīvākajām spēlētājām. Vēl viena nozīmīga ludzāniešu spēlētāja uzbrukumā ir Laura Rutkovska (44 vārti, 14.vieta).

Līdz ar sestdienas dueļiem noslēgsies arī otrais aplis. Visas LHF kausa komandas (norisināsies 28.01.2017. - 29.02.2017. Ludža) jau zināmas (Stopiņu NHK, REIR Dobele, Latgols un Jēkabpils SS), bet tieši ludzāniešu un jēkabpiliešu duelī noskaidrosies, kura no komandām pēc 10 spēlēm finišēs trešajā, kura ceturtajā pozīcijā. Šobrīd trešās ar 10 punktiem ir "Latgols", bet Jēkabpils atpaliek par diviem punktiem.

Kalendārs
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.