Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

"REIR Dobele" uzvar Rīgā, "Latgols" pārspēj Jēkabpili

"REIR Dobele" uzvar Rīgā, "Latgols" pārspēj Jēkabpili
Kristīne Daņiļenko (Latgols)
Foto: Laura Grišāne

Šodien Latvijas čempionātā sievietēm pie panākumiem tika "REIR Dobele" un Ludzas "Latgols" komandas, kas pārspēja attiecīgi LSPA un Jēkabpils sporta skolu.

"REIR Dobele" un LSPA duelī dobelnieces ātri izvirzījās vadībā ar 3:1, un, lai gan laukuma saimnieces līdzsvaroja rezultātu, puslaika turpinājumā nedaudz labāku sniegumu turpināja demonstrēt viešņas. Vēl piecas minūtes līdz puslaika beigām viņu pārsvars gan bija vien divi vārti (11:9), bet atlikušajā laikā tas tika palielināts līdz plus pieci – 15:10 "REIR Dobele" labā.

Otrā puslaika pirmo piecu minūšu laikā dobelnieces savu atrāvienu dubultoja un pēc Sandas Veides metiena pirmoreiz panāca desmit vārtu pārsvaru – 22:12. Nedaudz vēlāk tas sasniedza arī +12, kas izrādījās maksimālais pārsvars šajā spēlē. Tieši ar +12 "REIR Dobele" uzvarēja spēlē, gūstot septīto panākumu desmit spēlēs un pārtraucot divu zaudējumu sēriju – 30:18. Uzvarētāju labā 11 vārti čempionāta rezultatīvākajai spēlētājai Laurai Ņeverovskai.

Vēl vienā spēlē Ludzā vietējais "Latgols" uzņēma Jēkabpils sporta skolu. Lai spēles rezultātu atklāja mājinieces pirmā puslaika gaitā kopumā nedaudz labāku sniegumu demonstrēja jēkabpilietes, kas vienubrīd panāca +4 (11:7). Tiesa, uzreiz pēc tam "Latgols" atbildēja ar pieciem vārtiem pēc kārtas, pārņemot vadību (12:11), kas gan netika nosargāta. Puslaika beigu daļu atkal veiksmīgāk nospēlēja viešņas, pārtraukumā dodoties ar divu vārtu pārsvaru – 18:16.

Neliels Jēkabpils sporta skolas pārsvars saglabājās arī otrā puslaika sākumā (19:17, 22:20, 23:21), bet mājiniecēm epizodiski izdevās panākt neizšķirtu. 42.minūtē pēc Kristīnes Daņiļenko metiena "Latgols" atguva vadību, un, kā izrādījās tad tas bija būtisks pavērsiens spēlē – turpinājumā ludzānietes pakāpeniski atrāvās, iekrāto pārsvaru nosargāja un spēlē uzvarēja ar 37:32. Uzvarētāju rindās astoņi vārti Kristīnei Daņiļenko, zaudētājām desmit guva Kristīne Dzenīte.

"Latgols" handbolistes ar 12 punktiem 10 spēlēs ieņem trešo vietu. Vairāk ir tikai Latvijas čempionēm un čempionāta līderēm Stopiņu NHK (19), kā arī "REIR Dobele" (15).

Virslīga sievietēm

LSPA – REIR Dobele 18:30 (10:15)
LSPA: Damberga 5, E. Balanda 4/1, Zaščerinska 3, Liepiņa 2, Makarova 2, Dorvāla 2/2.
REIR Dobele: Ņeverovska 11, Zinčenko 4, Veide 4, Freiberga 3, Purviņa 3/1, Rozenfelde 2, Garda 2, Krūmiņa 1.

Ludzas Latgols – Jēkabpils SS 37:32 (16:18)
Latgols: Daņiļenko 8/3, Kukurāne 7, Rutkovska 6, Matisāne 6, Sidorova 5, Borisenko 3, Zaharāne 1, Oļipova 1.
Jēkabpils: Dzenīte 10, Meņģele 5, Čeiča 5, G. Kaulakane 5, Lapsa 3, Krūmiņa 3, Damenauska 1/1.

Kalendārs
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.