Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Vicečempioni "Ogre/Miandum" uzņems vicelīderus "Celtnieks/LSPA"

Vicečempioni "Ogre/Miandum" uzņems vicelīderus "Celtnieks/LSPA"
"Ogre/Miandum" komanda
Foto: Ritvars Raits

Šovakar plkst. 19:30 Latvijas vīriešu handbola Virslīgas spēlē Latvijas vicečempioni "Ogre/Miandum" savā laukumā uzņems šobrīd turnīra tabulā otrajā vietā esošo "Celtnieks/LSPA" komandu.

Ogrēnieši ar sešām uzvarām desmit spēlēs ieņem vietu turnīra tabulas vidusdaļā. Turpat blakus ir Vaiņodes komanda, kam "Ogre/Miandum" zaudējusi savstarpējā spēlē. Pēdējās septiņās spēlēs Andra Molotanova un Andra Sosnara vadītā komanda pie uzvarām tikusi pamīšus – panākumam allaž sekojis zaudējums. Iepriekšējā spēļu kārtā ogrēnieši izcīnīja panākumu pār LAT98, bet šovakar mēģinās pārtraukt tradīciju un pirmoreiz kopš oktobra sākuma izcīnīt vismaz divas uzvaras pēc kārtas.

Pretiniekos šoreiz stāsies turnīra tabulas vicelīderi "Celtnieks/LSPA", kam iepriekšējā spēļu kārtā nelāgā veidā pārtrūka sešu uzvaru sērija – pret Latvijas čempioniem Dobeles "Tenax" tika piedzīvots bezierunu zaudējums ar 15:30 un uz trim spēlēm zaudēts arī komandas trešais rezultatīvākais spēlētājs Normunds Blome (diskvalifikācija). "Celtniekam" nāksies iztikt arī bez Gunta Ciematnieka, kurš savainojis ceļgalu.

Lai arī šajā Virslīgas sezonā abas komandas vēl nav tikušās, pirms čempionāta tika aizvadītas divas savstarpējās spēles, kurās komandas parūpējās par intrigu līdz pat spēles beigām – augusta beigās K. Vītola piemiņas kausa turnīrā uzvaru ar 25:24 izcīnīja "Celtnieks/LSPA", savukārt Rīgas čempionātā "Ogre/Miandum" revanšējās ar 27:26.

Ogrēniešu uzbrukuma spēks ir brāļi Artis un Arvis Laganovskis, kā arī Artis Kurmēns, kas kopumā guvuši 188 vārtus. Starp citu, divi no šiem spēlētājiem, Artis Laganovskis un Kurmēns iepriekšējā sezonā pārstāvēja "Celtnieka" komandu. Ja ogrēnieši ir otrā rezultatīvākā komanda (31.1 vārti vidēji spēlē), tad "Celtnieks/LSPA" uzbrukums nav tas jaudīgākais – Arņa Butana vadītā komanda šajā rādītājā ieņem vien sesto pozīciju (26.6).

"Celtnieks/LSPA" līderi uzbrukumā ir Artūrs Lazdiņš un Ričards Jablonskis, kuri guvuši, attiecīgi, 56 un 50 vārtus. Tiesa, spēlē pret "Tenax" abi aizvadīja ļoti blāvu spēli (Lazdiņam trīs vārti, Jablonskim – 1). Ja "Celtnieks/LSPA" šovakar cer uz panākumu, tad tik pieticīgu sniegumu komandas līderi vairs nevar atļauties.

Cīņā par vērtīgajiem punktiem abām komandām šī spēle būs ļoti nozīmīga. 12 . janvārī komandas tiksies vēlreiz, bet jau Rīgā un spēli tiešraidē demonstrēs Sportacentrs.com TV.

Virslīga vīriešiem

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.