Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Čempiones turpina, Vācijai nav "neko nevajag" spēļu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Čempiones turpina, Vācijai nav  "neko nevajag"  spēļu
Katarina Bulatoviča mačā ar Nīderlandi guva 10 vārtus un tieši viņa mača galotnē veica izšķirīgos metienus pretinieču vārtos.

Eiropas čempionātā rokasbumbā sievietēm šodien noskaidrosies pusfinālistes. Pagaidām vietu pusfinālā sev ir nodrošinājusi tikai pieckārtējā Eiropas čempione Norvēģija un šodien Debrecenā un Zagrebā trijās no sešām spēlēm noskaidrosies trīs pārējās pusfinālistes. Titulu turpina aizstāvēt Melnkalne, savukārt Vācijas izlase atņēma ļoti svarīgu (varbūt pat liktenīgu!) punktu Francijai.

Skaidrs, ka pusfinālā nebūs Ungārijas un izšķirīgās spēles Lāslo Papa (pirmais trīskārtējais olimpiskais čempions boksā) vārdā nosauktajā hallē Budapeštā aizritēs bez mājiniecēm. Tiesa, viņas vēl var tikt pie spēles par 5. vietu. Lai tā notiktu - ungārietēm šovakar Debrecenā jāuzvar Norvēģiju.
Vakar "melnais zirdziņš" Nīderlande sīvi spēkojās ar pašreizējām titula īpašniecēm Melnkalnes handbolistēm, kurām tikai uzvara saglabāja reālas izredzes tikt pusfinālā un turpināt aizstāvēt pirms diviem gadiem iegūto titulu. Pirmajā puslaikā čempionēm četras reizes bija četru vārtu pārsvars, taču holandietes ar savām līderēm Estevanu Polmani, Kornēliju Grootu un Lauru van der Heidenu priekšgalā ne tikai panāca izlīdzinājumu, bet pēc pārtraukuma arī izvirzījās vadībā - 36. minūtē rezultāts jau bija 19:17 "oranžās komandas" labā. Čempionēm nācās pielikt lielas pūles, lai galotnē uzvarētu ar 31:27. Vēl nevar zināt, kā viss būtu beidzies, ja pēdējās minūtēs savainojuma dēļ laukumu nebūtu atstājusi Polmane (guva 8 vārtus)... Desmit vārtus uzvarētāju labā guva Katarina Bulatoviča, divus ļoti svarīgus metienus pēdējās minūtēs atvairīja Soņa Barjaktaroviča.
Neiznāca nopietna spēkošanās Zviedrijas un Slovākijas izlašu mačā - 31:22, savukārt Vācijas izlase vēlreiz apliecināja, ka tai nav "neko nevajag" spēļu mačā pret Franciju. Vācijas izlasei vairs nebija izredžu tikt pusfinālā vai kaut spēlēt par 5. vietu, taču tieši vācietes bija tuvāk uzvarai. Viņas bija vadībā spēles lielāko daļu, vārtos lieliska bija Katja Šilke, laba bija aizsardzība, bet no laukuma spēlētājām īpaši izcēlās Angī Geške, kura guva 9 vārtus - līdz tam iepriekšējās turnīra spēlēs kopā viņai bija 6 gūti vārti. Otrajā puslaikā Vācijas izlasei divas reizes bija četru vārtu pārsvars, bet Francija pirmo reizi izvirzījās vadībā tikai 44. minūtē (19:18). Vācijas izlase bija vadībā arī pēdējā minūtē - 24:23, taču 15 sekundes pirms beigām Paula Boduina ar 7 m soda metienu panāca 24:24. Cik vērtīgs Francijai būs zaudētais (iegūtais?) punkts, to zināsim šovakar.

Šovakar Debrecenas sešiniekā tiksies Polija (0 punktu) un Rumānija (3), Spānija (4) un Dānija (5), kā arī Ungārija (4) un Norvēģija (8). Otrās vietas liktenis izšķirsies spēlē starp Spāniju un Dāniju.
Zagrebas sešiniekā šovakar spēlēs Zviedrija (7) un Melnkalne (6), Vācija (1) un Polija (0), kā arī Nīderlande (5) un Francija (5). Pusfinālistes noskaidrosies pirmajā un trešajā spēlē - uz pirmajām divām vietām pretendē četras komandas.

     [+] [-]

, 2014-12-17 09:58, pirms 9 gadiem
Kreipāna kungs! Polija šovakar spēlēs gan Debrecenā , gan Zagrebā?!