Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Straume: "Tagad jāiet pēc trim uzvarām, citu domu nav!"

Straume: "Tagad jāiet pēc trim uzvarām, citu domu nav!"
Arnolds Straume un U-18 izlase
Foto: Romualds Vambuts

Spēlēs pret Rumāniju un Bosniju sniegums nav bijis apmierinošs, taču turnīra turpinājumam jābūt krietni labākam, pēc pirmajiem diviem Eiropas čempionāta B divīzijas mačiem atzinis Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Arnolds Straume.

"Pirmās divas spēles esam aizvadījuši slikti. Tikai Raivis Gorbunovs ir parādījis, ka var spēlēt tādā turnīrā, vēl var izcelt Igoru Ignatjevu, no pārējiem uzbrukumā, īpaši no deviņiem metriem, pienesums ir švaks. Ja tā turpināsies, tad arī nākamajās spēlēs būs grūti cīnīties par uzvarām," atzina Arnolds Straume. "Varbūt tās ir bailes, uztraukums, izskatās, ka daudzi puiši ir apjukuši. Varbūt tur kaut kādā mērā ir arī treneru vaina. Pret rumāņiem nocīnījāmies labi, bet kas bija vakar – nezinu... Vilkām klāt, taču nenoticējām, ka varam uzvarēt. Aizsardzība ir ļoti vāja, arī Gorbunovam, vakar bosnieši mums fiziski gāja pāri, netikām viņiem līdzi."

Latvijas U-18 izlases galvenais treneris arī norādīja, ka atlikušajās trijās turnīra spēlēs mērķis ir tikai viens: "Tagad mums jāiet pēc trīs uzvarām, citu domu nemaz nevar būt. Esam redzējuši Gruzijas spēles – tie ir ņemami pretinieki. "

Straume arī sacīja, ka atšķirībā no pārbaudes turnīra Igaunijā, kur komanda bija fiziskajā bedrē, Tbilisi visi jūtas fiziski labi un problēma nav, tiesa, spēlētājiem pietrūkst ātruma.

"Nav ātruma īpašību un tās jaudas kādu vajadzētu. Tāpat no pretiniekiem atpaliekam arī auguma centimetros. Šodien komandai ir brīvdiena, puiši atpūtīsies, rīt no rīta būs treniņš un vakarā spēle. Cīnīsimies! Ja krietni pieliksim aizsardzībā, sniegumu uzlabos vārtsargi, un arī uzbrukumā no pārējiem būs lielāks pienesums, visam jābūt labi," piebilda Straume.

Jāatgādina, ka pirmajās divās Eiropas U-18 čempionāta B divīzijas spēlēs Latvija piekāpās Rumānijai (28:32) un Bosnijai (27:36). Ceturtdien plkst. 17:00 latviešiem jāspēlē pret mājinieci Gruziju, kas pirmajos divos mačos arī piedzīvojusi zaudējumus. Neatkarīgi no šī mača iznākuma Latvija kopā ar Gruziju, kā arī otras apakšgrupas divām vājākajām komandām Lielbritāniju un Beļģiju turpinās cīņu par 5. līdz 8. vietu.

Eiropas U-18 čempionāts handbolā B divīzijā no 15. līdz 21. augustam norisinās Gruzijas pilsētā Tbilisi. Grupu turnīrā Latvija A apakšgrupā sacenšas ar Rumānijas, Bosnijas un Hercegovinas, kā arī Gruzijas valstsvienībām. B apakšgrupā spēlē Baltkrievija, Melnkalne, Beļģija un Lielbritānija. Jāatgādina, ka Eiropas čempionāts šogad pirmoreiz notiek pēc jauna formāta un vairs netiek aizvadīts kvalifikācijas turnīrs. 16 spēcīgākās komandas sacenšas Horvātijā no 11. līdz 21. augustam, bet B divīzijas turnīri norisinās trijās dažādās valstīs – Gruzijā, Lietuvā un Bulgārijā. Katra B divīzijas turnīra uzvarētāji kvalificēsies nākamajiem Eiropas U-18 un U-20 čempionātiem.

Latvijas U-18 izlases sastāvs
Igors Ignatjevs, Dmitrijs Petuhovs (abi - Celtnieks Rīga), Mārtiņš Stepuļenoks-Stukanovs, Elvijs Kušners, Raivis Gorbunovs (visi - SK Latgols), Guntis Piļpuks, Anrijs Rubins, Jānis Noviks, Artūrs Meikšāns, Armands Usāns (visi - SK Latgols juniori), Rihards Kristers Ozols (Dobeles Tenax), Ingus Kristiāns Jonuška, Antons Šuleiko (abi - Dobele/Tērvete), Uvis Strazdiņš (HK Ogre/Miandum), Ņikita Pančenko (ASK/LSPA).
Galvenais treneris: Arnolds Straume
Vārtsargu treneris: Ivars Lācis
Fizioterapeite: Jekaterina Liepiņa

Latvijas U-18 izlase
Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.