Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

LSPA uzvar un iekļūst finālā, Stopiņu NHK noliek čempionu pilnvaras

Jānis Pārums

LSPA uzvar un iekļūst finālā, Stopiņu NHK noliek čempionu pilnvaras
Foto: Sandra Škutāne

Šovakar par pirmajām finālistēm Latvijas sieviešu handbola čempionātā kļuva regulārā čempionāta uzvarētājas LSPA, kas arī otrajā pusfināla mačā viegli apspēlēja čempiones Stopiņu NHK un sērijā triumfēja ar 2-0.

Jāatgādina, ka sērijas pirmajā spēlē, kas notika Stopiņos, LSPA handbolistes uzvarēja pārliecinoši (36:26), izvirzoties vadībā sērijā. Arī regulārajā čempionātā labāk bija klājies Dmitrija Bražņikova vadītajām handbolistēm, kas uzvarēja divos mačos no trim (24:22, 26:20, 18:21). Kā regulārā čempionāta uzvarētājas LSPA izslēgšanas spēlēs iesaistījās no pusfināla, kamēr Stopiņu NHK cīņu sāka ceturtdaļfinālā, kur ne bez grūtībām divu spēļu summā salauza Salaspils SS.

Pusfināla otrās spēles rezultātu jau pirmajā minūtē atklāja viena no viešņu līderēm Elza Seržante, bet ātri vien Līga Eihvalde un Egita Kiršteine izvirzīja vadībā regulārā čempionāta uzvarētājas LSPA – 2:1. Lai arī čempionēm izdevās uz brīdi atgūt vadību, puslaika turpinājumā pārliecinošāku sniegumu demonstrēja LSPA. Ja puslaika pirmajā daļā laukumā noritēja līdzīga cīņa, tad otrajās 15 minūtēs LSPA dominēja, uzvarot šo nogriezni ar 9:2 un puslaiku noslēdzot drošā vadībā – 17:8.

Otrā puslaika ievadā, kārtējo reizi izceļoties Kristīnei Kirejevai, mājinieces pirmoreiz panāca desmit vārtu pārsvaru (19:9) un turpināja pieaugt. Vienubrīd tas sasniedza pat +13, bet puslaika vidū stopiņietēm izdevās piecus vārtus atspēlēt, piespiežot Bražņikovu pieprasīt minūtes pārtraukumu, lai apturētu viešņu ofensīvu. Līdz spēles beigām gan mājinieču pārsvars vēl vairāk sadila, tomēr panākums tika nosargāts – 29:24.

Tādējādi LSPA triumfēja sērijā ar 2-0 un iekļuva finālā, bet Stopiņu NHK, kam šosezon bija nopietnas sastāva problēmas, nolika čempionu pilnvaras un pirmoreiz kopš 2010.gada nebūs starp divām labākajām komandām. Pēdējo četru sezonu laikā Stopiņu NHK trīsreiz kļuva par Latvijas čempionēm, bet reizi tika pie sudraba.

LSPA pretinieces finālā noskaidrosies Ludzas Latgols un Dobeles SS/REIR sērijā. Šobrīd vadībā ar 1-0 ir Latgols, bet nākamā spēle tiks aizvadīta sestdien Ludzā (trešā, ja nepieciešams, turpat dienu vēlāk).

Jāatgādina, ka pērn LSPA handbolistes ierindojās trešajā vietā, bet 2013.gadā pirmo un pagaidām vienīgo reizi kļuva par Latvijas čempionēm.

Latvijas čempionāts handbolā. Pusfināls sievietēm

LSPA – Stopiņu NHK 29:24 (17:8)
LSPA: Kirejeva 10, Ārmane 6/1, Eihvalde 4, J. Strauta 4, A. Strauta 2, Skābarde 2, Kiršteine 1.
Stopiņu NHK: Seržante 15, Sergejeva 5/1, Gailuma 2, Asare 2.
Sērijā: 2-0 uzvarēja LSPA

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

  +1 [+] [-]

, 2015-04-17 21:35, pirms 9 gadiem
Par aizraujošu finālu LSPA- SK Latgols un fināla tiešraidēm sportacentrā!