Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Ludzas dāmas viesosies Salaspilī, "REIR Dobele" uzņems LSPA

Jānis Pārums

Ludzas dāmas viesosies Salaspilī, "REIR Dobele" uzņems LSPA
"REIR Dobele" handbolistes

Šajā nedēļas nogalē Latvijas čempionātā sievietēm tiks aizvadītas divas spēles – pa vienai gan sestdien, gan svētdien.

Sestdien plkst. 13:00 Jēkabpils sporta skola savu līdzjutēju priekšā mērosies spēkiem ar Latvijas vicečempionēm Ludzas "Latgols". Abās līdzšinējās spēlēs uzvaras izcīnījušas ludzānietes, turklāt abos gadījumos ar piecu vārtu pārsvaru – 29:24 izbraukumā un 37:32 savā laukumā. Tiesa, viegli neklājās – otrajā savstarpējā mačā jēkabpilietes ilgu laiku bija vadībā, puslaiku noslēdza ar +2 un tikai otrā puslaika vidusdaļā ludzānietes nosvēra svaru kausus par labu sev.

Turnīra tabulā abas komandas atrodas līdzās – ludzānietes ar 16 punktiem ir trešajā pozīcijā, bet jēkabpilietes atpaliekot par četriem, ieņem ceturto vietu. Ja "Latgolam" vēl izredzes pacīnīties par otro vietu, kas dos automātisku vietu Latvijas čempionāta pusfinālā, tad Jēkabpilij izredzes ir vairs tikai teorētiskas un sestdien var zust pavisam. Jāpiebilst, ka pēc regulārā čempionāta divas labākās komandas automātiski iekļūs pusfinālā (pārējās izsāks cīņu no ceturtdaļfināla), un tur jau vietu nodrošinājusi pērnā gada čempionvienība Stopiņu NHK.

Tikmēr svētdien plkst. 13:00 vicelīderes "REIR Dobele" savā laukumā uzņems LSPA handbolistes. Savstarpējās spēlēs līdz šim labāk klājies Dobelei, kas pārliecinoši uzvarējusi abās savstarpējās spēlēs – 28:19 un 30:18. Abas komandas arī uzvarējušas pēdējās Latvijas čempionāta spēlēs – dobelnieces ar 35:25 apspēlēja "Latgolu", bet LSPA tika galā ar Salaspili (35:24).

Šobrīd dobelnieces ar izcīnītu 21 punktu atrodas otrajā pozīcijā, bet LSPA ar četriem punktiem ir sestās. Tikpat punktu ir arī Salaspilij, kam ir labāka vārtu attiecība, kas vismaz šobrīd ļauj atrasties augstāk.

Kalendārs
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv