Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Atkalredzēšanās Ludzā: "Latgols" uzņems čempionus "Tenax"

Jānis Pārums

Atkalredzēšanās Ludzā: "Latgols" uzņems čempionus "Tenax"
"Latgols" pret "Tenax" LHF kausā

Šajā nedēļas nogalē tiks aizvadītas trīs spēles SynotTip handbola Virslīgā, no kurām centrālā būs čempionu Dobeles "Tenax" viesošanās Ludzā pie vietējā "Latgols". Spēle sestdien plkst. 15:00.

Abu komandu pēdējā tikšanās notika janvāra beigās, kad "Latgols" un "Tenax" tikās LHF kausa pusfinālā. Šī spēle izvērtās par īstu trilleri un uzvarētājs tika noteikts vien pēcspēles metienu sērijā. Vēl sešas minūtes līdz pamatlaika beigām dobelniekiem bija četru vārtu pārsvars, taču ludzānieši to atspēlēja un galotnē bija pat tuvāk uzvarai – desmit sekundes līdz beigām Austris Tuminskis panāca 26:25 "Latgols" labā, bet "Tenax" ātri izspēlēja bumbu un, rupji kļūdoties mājinieku vārtsargam, Egils Politers raidīja bumbu vārtos no laukuma centra. Pēcspēles metienu sērijā dramatiskā cīņā ar 30:29 uzvaru izcīnīja "Latgols".

Intriģējošas bijušas arī abas savstarpējās spēles Latvijas čempionātā. Pirmajā aplī "Tenax" iedzinēju lomā pavadīja lielāko daļu pirmā puslaika, tomēr tā izskaņā pārņēma vadību, bet otrajā puslaikā prata apslāpēt visus ludzāniešu mēģinājumus atspēlēties, uzvarot ar 28:24. Savukārt otrajā aplī savā laukumā dobelnieki galotnē izsēja triju vārtu pārsvaru, ļaujot "Latgolam" izraut neizšķirtu – 26:26.

Otro posmu abas komandas iesākušas ar uzvarām. "Latgols" pirms nedēļas gan pārliecinoši viesos ar 33:26 apspēlēja LHF kausa uzvarētājus "Ogre/Miandum", turklāt vadībā pavadīja praktiski visu spēli. Savukārt "Tenax" tikuši jau pie diviem panākumiem – vispirms ar 25:17 tika pieveikti jau pieminētie "Ogre/Miandum", bet pēc tam ar 36:27 uzvarēts arī "Celtnieks Rīga". Šobrīd komandas ieņem identiskas pozīcijas, kā tas bija pirmajam posmam noslēdzoties – dobelnieki ar maksimālajiem astoņiem punktiem ir līderi, bet "Latgols" ar četriem punktiem ir trešie, atpaliekot no "Celtnieka" tikai par punktu. Par otrā posma izspēles kārtību t.sk. garantētajiem punktiem, iesākot otro posmu, var lasīt zemāk.

Divas spēles notiks arī otrajā četriniekā (5. – 8. vieta). "Jūrmalas Sports" Spuņciemā sestdien 13:00 uzņems Vaiņodi un mēģinās tikt pie pirmā panākuma otrajā posmā, kas iesākts ar diviem zaudējumiem. Vaiņodes komanda divos mačos tikusi pie viena panākuma un ieņem otro pozīciju aiz MSĢ/LAT-98. Savstarpējās spēlēs starp Jūrmalas un Vaiņodes komandām labāk klājies Vaiņodei – pirmajā aplī komandas cīnījās neizšķirti, bet otrajā aplī vaiņodnieki izbraukumā bija pārāki ar 29:24.

Savukārt ASK/LSPA, kas otro posmu iesākusi ar uzvaru divās spēlēs, savā laukumā spēkosies ar otrā četrinieka līdervienību MSĢ/LAT-98. Murjāņieši pirms tam tika galā gan ar Jūrmalu (33:30), gan Vaiņodi (32:25), kas ar septiņiem punktiem ļauj atrasties savas grupas galvgalī. Tiesa, jāatgādina, ka Latvijas jaunatnes izlase jeb MSĢ/LAT-98 spēlē bez vietas izcīnīšanas tiesībām, tādējādi uz izslēgšanas spēlēm nepretendē. Tajā no otrā četrinieka iekļūs divas labākās komandas, neskaitot Murjāņus.

UZZIŅAI: Latvijas čempionāta otrajā posmā komandas pēc nolikuma sadalītas divos četriniekos – spēcīgāko četriniekā startē četras labākās komandas pēc pirmo divu apļu rezultātiem (Dobeles "Tenax", "Celtnieks Rīga", Ludzas "Latgols" un "Ogre/Miandum"), savukārt otrajā četriniekā piedalījās pārējās četras komandas (Vaiņode, MSĢ/LAT-98, "Jūrmalas Sports" un ASK/LSPA). Pirmajos divos apļos nopelnītie punkti savstarpējās spēlēs līdzi nenāk, bet katrai komandai tiek noteikti sākuma punkti atkarībā no pirmajā posmā izcīnītās vietas. Attiecīgi, katra četrinieka pirmā komanda otro posmu uzsāk ar četriem punktiem, otrā komanda ar trim, trešā ar diviem, bet ceturtā komanda ar vienu punktu. Pirmā četrinieka divas labākās komandas pēc otrā posma nodrošinās vietu pusfinālā, bet trešā un ceturtā vieta spēkosies ar otrā četrinieka divām labākajām komandām ceturtdaļfinālā (ja divniekā būs MSĢ/LAT-98, ceturtdaļfinālā spēkosies otrā četrinieka trešā vieta, ja MSĢ/LAT-98 Latvijas čempionātā piedalās bez vietas izcīnīšanas tiesībām). Garantētie punkti, uzsākot otro posmu:
Pirmais četrinieks: Tenax 4, Celtnieks 3, Latgols 2, Ogre/Miandum 1.
Otrais četrinieks: Vaiņode 4, MSĢ/LAT-98 3, Jūrmalas Sports 2, ASK/LSPA 1.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv