Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Pasaules čempionātā vēl jānoskaidro četras no 12 pamatturnīra dalībniecēm

Pasaules čempionātā vēl jānoskaidro četras no 12 pamatturnīra dalībniecēm
Pats pēdējais vārds spēlē starp Zviedriju un Katāru piederēja zviedru vārtsargam Andreasam Paličkam.

Pasaules čempionātā handbolā vīriešiem zināmas astoņas no 12 komandām, kuras turpinās sacensties pamatturnīrā. Šodien pēdējā spēļu kārtā apakšgrupās atlicis noskaidrot tikai trešo vietu ieguvējus jeb atlikušās četras komandas.

Priekšpēdējā spēļu kārtā B un D grupās katra no spēlēm bija svarīga un ietekmēja ja ne abu, tad vismaz vienas komandas izredzes iekļūt pamatturnīrā jeb starp 12 labākajām komandām.

Japānas un Islandes izlašu mačā B grupā "saliniekiem" tikai uzvara saglabāja izredzes tikt pamatturnīrā. Šī spēle kļuva par divu slavenu Islandes treneru dueli - pie Japānas izlases stūres ir Dagurs Sigurdsons, kura vadībā Vācija 2016. gadā ieguva Eiropas "zeltu" un olimpisko spēļu "bronzu", bet pie Islandes izlases stūres ir Gudmundurs Gudmundsons, kura vadībā islandieši ieguva olimpisko "sudrabu" 2008. gadā un Eiropas "bronzu" 2010. gadā (abas reizes - arī Aleksandrs Pētersons), savukārt Dānija triumfēja 2016. gada olimpiskajās spēlēs.

Ja Islandes izlasē ir tikai 3 spēlētāji no vietējiem klubiem, tad japāņiem ir tikai 3 spēlētāji no ārzemju klubiem (divi no Francijas un viens no Ungārijas). Islandieši spēles lielāko daļu bija vadībā, bet japāņi te pietuvojās vai pat uz neilgu laiku ieguva vadību, te atkal dzinās pakaļ. Par izšķirīgo kļuva japāņu kļūdu skaits, kas bija gandrīz divreiz lielāks nekā pretiniekiem. 54. minūtē Islande bija vadībā ar 21:20, bet tad guva trīs vārtus pēc kārtas un divas minūtes pirms beigām viss kļuva skaidrs - 24:20. Galaiznākums - 25:21.

Horvātija bez problēmām tika galā ar Bahreinu - 32:20, bet tad bija svarīga spēle starp Maķedoniju un Spāniju. Pēc desmit minūtēm maķedonieši bija vadībā ar 5:2, puslaiku zaudēja tikai ar 12:13, bet mača liktenis izšķīrās jau otrā puslaika sākumā - spāņi guva 5 vārtus pēc kārtas, panāca 18:12 un pārliecinoši uzvarēja ar 32:21.

Tas nozīmē, ka šodien trešās vietas liktenis grupā izšķirsies savstarpējā spēlē starp Maķedoniju un Islandi - abām komandām ir pa 4 punktiem.

D grupā vispirms spēlēja Angola un Argentīna. Panamerikas čempioni spiesti iztikt (savainojums) bez sava līdera un galvenā saspēles vadītāja Djego Simoneta, kurš pērn Monpeljē komandas rindās kļuva par Čempionu līgas uzvarētāju, taču labu meistaru argentīniešiem netrūkst - Argentīnas izlasē ir 11 spēlētāji no Spānijas klubiem, turklāt 10 no tiem - no ASOBAL jeb virslīgas klubiem. Pirmajā puslaikā argentīnieši bija acīmredzami pārāki un tikai pašu neveiksmes, kā arī angoliešu vārtsarga ("iznīcināja" šajā turnīrā Austriju!) Džovannes Mučisenges sniegums neļāva iegūt vēl lielāku pārsvaru - 17:12.

Nekas nemainījās arī otrā puslaika sākumā, taču tad angolieši izmantoja pretinieku paviršības - 41. minūtē vairs tikai 21:20 Argentīnas labā. Kad rezultāts bija 23:21, tad argentīniešu vārtsargs Leonels Masiels atvairīja savu trešo no četriem 7 m soda metieniem un vēl arī neļāva angoliešiem gūt vārtus ātrajā pretuzbrukumā. Argentīnieši divās minūtēs atjaunoja 5 vārtu pārsvaru (26:21) un viss kļuva skaidrs - 33:26.

Neizšķirti - 30:30 - nospēlēja Ungārija un Ēģipte. Pēdējo divu gadu Rīgas domes kausa ieguvējiem un Āfrikas vicečempioniem tas bija pagaidām labākais mačs turnīrā, viņi spēles lielāko daļu bija vadībā (vienreiz arī ar 4 vārtu pārsvaru - 19:15), taču uzvaru nenoturēja - 25 sekundes pirms beigām Mate Lekaī panāca 30:30. Ungāri līdz ar to nodrošināja vietu pamatturnīrā, bet ēģiptieši saglabāja izredzes tajā tikt.

Līdz pēdējām sekundēm spraigi ritēja spēle starp Katāru un Zviedriju. Lieliski bija abi vārtsargi - 41 gadu vecais Danijels Šaričs (septiņas sezonas FC "Barcelona", pirms tam Serbijas un Melnkalnes, kā arī Bosnijas un Hercegovinas izlases) katariešu vārtos un Andreass Palička zviedru vārtos. Līdz 40. minūtei (16:14) biežāk vadībā bija Katāra, bet tad zviedri veica 5:1 izrāvienu un panāca 19:17.

Viņi trīs reizes varēja gūt arī triju vārtu pārsvaru, taču tikai ar ceturto reizi 4.20 pirms mača beigām (ar lielu Paličkas palīdzību!) to beidzot guva - 23:19. Laikam arī zviedriem pašiem likās, ka lieta darīta, jo viņi trīs reizes pēc kārtas zaudēja bumbu uzbrukumā un saņēma trīs "dūrienus" - 23:22 un vēl minūte un 10 sekundes.

Pēdējais vārds piederēja vārtsargiem. Šaričs 30 sekundes pirms beigām atvairīja šķietami neatvairāmu Albina Lagergrena metienu un neļāva zviedriem pielikt punktu, taču Freknisa Marzo metienu pēdējās sekundēs atvairīja Palička - palika 23:22 zviedru labā.

D grupā savstarpējās spēlēs starp pretendentēm uz 3. vietu viss arī izķirsies - šodien pēdējā kārtā Katāra (2 punkti) tiksies ar Argentīnu (3), bet Angola (2) ar Ēģipti (3). Liela varbūtība, ka būs papildus rēķināšana...


, 2019-01-17 16:13, pirms 5 gadiem
Kā pēc tam komandas tiks sadalītas grupās?
Punkti saglabāsies, vai atkal viss no jauna skaitīsies?
Foto: Latvijas Handbola federācija.

Veršakovs: "Atbildes spēlē pret "Granitas" jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija"

Šo sestdien Dobeles Sporta centrā “Tenax Dobele” handbolisti dosies atbildes spēlē pret Kauņas “Granitas-Karys”, lai cīnītos par iekļūšanu Baltijas līgas finālčetriniekā. “Tenax Dobele” komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs uzsver, ka atbildes spēlē ir jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
1

Noskaidroti Latvijas kausa izcīņas pāri handbolā

2023./2024. gada noslēgumā vairākas Latvijas sieviešu un vīriešu komandas tiksies Latvijas kausa izcīņā. Šodien notikušajā Latvijas Handbola federācijas rīkotājā izlozē tika noskaidroti pāri, kādos komandas tiksies pirmajās spēlēs.