Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Krievija sarūpē fiasko Rio pusfinālistei Polijai, Dānija pieveic Zviedriju

Rolands Eliņš

Krievija sarūpē fiasko Rio pusfinālistei Polijai, Dānija pieveic Zviedriju
Mirklis no Krievijas un Polijas handbola izlašu spēles
Foto: Francehandball2017.com

Francijā notiekošajā pasaules čempionātā handbolā trešo zaudējumu trīs spēlēs cietusi Polijas izlase, ar 20:24 piekāpjoties Krievijai un zaudējot cerības izkļūt no grupas. Neveiksme šodien arī Baltkrievijai, kamēr skandināvu derbijā Dānija ar 27:25 pieveica Zviedriju.

Rio olimpiādē pusfinālu sasniegusī un ceturto vietu ieguvusī Polijas handbola izlase nonākusi ļoti neapskaužamā pozīcijā, jo pēc zaudējumiem Norvēģijai un Brazīlijai šovakar pret Krieviju pirmajā puslaikā guva tikai deviņus vārtus un piekāpās ar 20:24. Šodienas spēle pret Krieviju bija izšķiroša, jo tikai uzvaras gadījumā Polija varēja cerēt uz vietu astotdaļfinālā, bet nu šīs cerības zaudējusi.

Poļiem vēl atlikušas prestiža cīņas pret Japānu un grupas līderi un favorīti Franciju, bet pat divu uzvaru gadījumā tā paliks piektajā vietā. Pagājušajā PČ poļi ieguva bronzas medaļas un vismaz astotdaļfinālu bija sasnieguši piecos turnīros pēc kārtas, trijos no tiem tiekot medaļnieku vidū.

Savukārt Krievija ar savu otro uzvaru šobrīd dala 2.-4. vietu grupā kopā ar norvēģiem un brazīliešiem, kuri šodien spēles neaizvadīja. Taču arī Krievijai vēl priekšā spēle pret Franciju, kamēr iepriekš zaudējums ciests pret Norvēģiju. Polijas izgāšanās dēļ visas četras šajā rindkopā piesauktās izlases jau garantējušas vietu astotdaļfinālā.

B grupā tikmēr pa trim uzvarām sakrājušas Spānijas un Slovēnijas izlases. Spāņi šovakar bez variantiem sagrāva Angolu ar 20 vārtu pārsvaru (42:22), kamēr slovēņi krietni sīvākā mačā pieveica Maķedoniju (29:22), kuras rindās izcili rezultatīvi turnīru uzsācis Kirils Lazarovs. Ar 31 gūtiem vārtiem trīs spēlēs viņš ir PČ pārliecinoši rezultatīvākais spēlētājs, bet šodien pret slovēņiem viņam deviņi vārti.

Otrajā vietā labāko metēju sarakstā pagaidām ir baltkrievs Artjoms Karaleks, kurš guvis 23 vārtus, taču viņa izlase šovakar cieta neveiksmi pret Horvātiju ar 25:31. Baltkrieviem tas bija otrais zaudējums trīs spēlēs, taču divi zaudējumi C grupā ir veselām četrām izlasēm, un Baltkrievijas iekļūšanu astotdaļfinālā izšķirs nākamās spēles pret Vāciju un Ungāriju. Horvāti tikmēr ar trim uzvarām trīs spēlēs par 1/8 finālu jau parūpējušies.

Tāpat D grupā to izdarīja Dānija, pamatīgā trillerī apspēlējot Zviedriju ar 27:25. Olimpiskie čempioni dāņi pirmo puslaiku uzvarēja ar 14:10, taču zviedri atguvās un sarūpēja ļoti dramatiskas pēdējās minūtes. Ar lielisku vārtsarga Niklasa Landina sniegumu Dānija tomēr nosargāja uzvaru, kamēr Mikels Hansens izcēlās ar astoņiem vārtu guvumiem.

16. janvāra spēles pasaules čempionātā

GrupaKomandasRez.
DĒģipte-Bahreina31:29
CUngārija-Čīle34:29
BSlovēnija-Maķedonija29:22
CHorvātija-Baltkrievija31:25
DDānija-Zviedrija27:25
APolija-Krievija20:24
BSpānija-Angola42:22

Izmantotie resursi:
Homepage - France Handball 2017

     [+] [-]

, 2017-01-17 00:33, pirms 7 gadiem
Polijai pēdējā laikā galīgi neiet - EČ kvalifikācijā šie ir zaudējuši abas pirmās spēles un atrodas pēdējā vietā savā grupā.