Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Tiks noskaidroti LHF prezidenta kausa ieguvēji, vīru fināls - Sportacentrs.com tiešraidē

Jānis Pārums

Tiks noskaidroti LHF prezidenta kausa ieguvēji, vīru fināls - Sportacentrs.com tiešraidē
"Tenax" (sarkanajās formās) un "Ogre/Miandum" handbolisti. Foto: Ritvars Raits

Šovakar O. Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas sporta kompleksā tiks aizvadītas Latvijas Handbola federācijas prezidenta kausa izcīņas finālspēles.

LHF prezidenta kausa izcīņas dalībnieki tika noteikti Latvijas čempionātā, turnīra pusfinālā iekļūstot četrām labākajām komandām pēc pirmajiem diviem apļiem. Pusfināla sacentās Latvijas čempionāta pirmā pret trešo spēcīgāko komandu un otrā pret ceturto. Trešdien vīriešiem par pirmo finālisti kļuva šobrīd valsts vadošā komanda "Tenax" (1.), kas pārspēja "Celtnieku" (3.), bet ceturtdien dāmu turnīrā finālā iekļuva Stopiņu NHK (1.) un "REIR Dobele" (4.), savos pusfināla pāros pieveicot, attiecīgi, "Latgolu" (3.) un Jēkabpils sporta skolu (2.). Savukārt piektdienas vakarā "Ogre/Miandum" (4.) viesos pieveica "Latgolu" (2.) un kļuva par otro finālisti kungiem.

Tādējādi šovakar vīriešu konkurencē par uzvaru sacentīsies Dobeles "Tenax" un "Ogre/Miandum". Latvijas čempionātā šīs abas komandas tikušās divreiz un abās uzvaru izcīnījuši dobelnieki – pirmā apļa spēlē Ogrē "Tenax" bija pārāki ar 32:28, bet otrajā aplī savā laukumā guva krietni pārliecinošāku uzvaru (38:23), turklāt jau pēc pirmā puslaika bija iekrājuši +13.

Abu komandu uzbrukuma līderi bijuši rezultatīvi arī savstarpējās spēlēs. Austris Tuminskis (Tenax) divās spēlēs guvis deviņus vārtus, krietni produktīvāks būdams otrajā uzvarētajā spēlē (7), bet Arvis Laganovskis (Ogre/Miandum) divos mačos pret "Tenax" guvis 16 vārtus. Abi spēlētāji ir augstās pozīcijās arī Latvijas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā – Laganovskis ar 98 vārtiem ir piektais, Tuminskis ar 92 – sestais.

Vīriešu finālspēle sāksies plkst. 19:45 un tiešraidē to varēs vērot interneta portālā Sportacentrs.com TV.

Savukārt LHF prezidenta kausa finālspēle sievietēm sāksies 17:45 un tajā tiksies Stopiņu NHK un "REIR Dobele", proti, komandas, kas pērn sacentās Latvijas čempionāta finālā, kur dramatiskā cīņā panākumu sērijā divām uzvarām ar 2-1 izcīnīja Stopiņu NHK. Stopiņu komanda arī šosezon demonstrē pārliecinošu sniegumu, pirmos divus apļus noslēdzot līderpozīcijā, kamēr dobelniecēm sezonas pirmā puse bijusi kā pa kalniem un pagaidām ceturtā pozīcija Latvijas čempionātā.

Tiesa, tieši "REIR Dobele" sagādājusi līdz šim vienīgo zaudējumu šosezon Stopiņu NHK. Pirmajā aplī Stopiņu handbolistes savā laukumā bija pārākas ar 29:25, tomēr otrajā aplī "REIR Dobele" spēja revanšēties ar 33:24. Tas sola intriģējošu dueli arī šovakar.

Šobrīd rezultatīvākā Latvijas čempionāta spēlētāja ar 124 vārtiem ir "REIR Dobele" līdere Laura Ņeverovska, taču arī Stopiņu NHK vadošās spēlētājas ir labāko četriniekā, Elzai Seržantei ieņemot trešo pozīciju (94), bet Ivitai Asarei – ceturto (91).

Izmannotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv