Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Salaspils" atspēlējas pret LAT98 un galotnē izrauj uzvaru

Jānis Pārums

"Salaspils" atspēlējas pret LAT98 un galotnē izrauj uzvaru
"Salaspils SS" trenere Jūlija Šamricka (pa kreisi) un spēlētājas. Foto: Einārs Kiršteins

Šovakar Latvijas handbola čempionātā sievietēm otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja "Salaspils SS" handbolistes, kas piecu minūšu laikā likvidēja četru vārtu deficītu un mača galotnē izcīnīja uzvaru pār LAT98.

Abas komandas tikās jau oktobra sākumā, kad salaspilietes uzvarēja ar 35:33. Iepriekšējā spēļu kārtā abas komandas bija izcīnījušas uzvaras, pārspējot pastarīti "Skrīveri" - Salaspils komanda pieveica skrīverietes ar 45:28, bet LAT98 uzvarēja ar 40:25. Šīvakara spēlē LAT98 nācās iztikt tikai ar septiņām laukuma spēlētājām.

Pirmajā puslaikā rezultāts auga līdzīgi un pārmaiņus vadībā bija gan viena, gan otra komanda. Puslaika otrajā pusē pēc Simonas Ārmanes gūtajiem vārtiem LAT98 panāca 14:11, četras minūtes vēlāk jau nonāca iedzinējos (14:15), bet puslaiku tomēr spēja noslēgt savā labā – 17:16.

Arī otrajā puslaikā iniciatīva mainījās vairākkārt – sākumā vadību palielināja LAT98, vēlāk to pārņēma salaspilietes, bet pēdējā desmitminūtē atkal priekšgalā nonāca LAT98. 55.minūtē Madara Jugāne sanāca jaunatnes izlases lielāko pārsvaru spēlē (28:24) un šķita, ka Vitas Brikmanes vadītajai komandai izdosies revanšēties par zaudējumu pirmajā aplī. Tomēr pēdējās piecas minūtes LAT98 aizvadīja ļoti neveiksmīgi, kamēr laukuma saimnieces nodemonstrēja lielisku sniegumu – izrāviens 7:1 un uzvara spēlē ar 31:29.

Jāpiebilst, ka pēdējos divus vārtus (tātad uzvaru nesošos) salaspilietes guva pēdējā pusminūtē – vispirms precīza bija Renāte Salmane, pēc tam soda metienu iemeta Linda Borisanova. Tieši Salmane bija rezultatīvākā uzvarētāju rindās ar deviņiem vārtiem, bet LAT98 sastāvā pa septiņiem vārtiem guva Madara Jugāne un Dinija Purviņa.

Pateicoties uzvarai "Salaspils SS" apsteidza LAT98 handbolistes apteidza arī turnīra tabulā. Abām komandām pa astoņiem punktiem, taču LAT98, kas šosezon uzvarējusi gan čempiones (Stopiņu NHK), gan vicečempiones (Latgols), zaudējusi salaspilietēm abās savstarpējās spēlēs.

Virslīga sievietēm

Salaspils SS – LAT98 31:29 (16:17)
Salaspils: Salmane 9/2, Potapova 7/1, Agarkova 7, Borisanova 3/1, Siliņa 3, Kozlova 1, Kalva 1.
LAT98: Jugāne 7, Purviņa 7, Ārmane 6/1, Kaulakane 5, Veide 3, Lapsa 1.

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv