Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Dānija pārsteidz un uzvar Ungāriju, Norvēģija - pusfinālā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Dānija pārsteidz un uzvar Ungāriju, Norvēģija - pusfinālā
Kristīna Kristiansena, nākdama laukumā uzbrukumā "liekās spēlētājas" lomā vārtsardzes vietā, ne tikai prasmīgi vadīja saspēli un guva vārtus, bet vienreiz arī neļāva gūt vārtus...

Eiropas čempionātā rokasbumbā sievietēm vienas saimnieces horvātietes netika ārā no apakšgrupas, bet otras saimnieces ungārietes var netikt pusfinālā. Ungārijas izlase vakar vairāk nekā 5000 skatītāju klātbūtnē Debrecenā ar 20:23 zaudēja Dānijai, kas visus pārsteidza ar spēles lielāko daļu lietotu "liekā spēlētāja" taktiku. Savukārt Norvēģijas izlase kļuva par pirmo pusfinālisti.

Ne vakar un ne aizvakar jau bija redzēts, ka komanda nomaina vārtsargu pret vēl vienu laukuma spēlētāju, kad spēlē mazākumā, taču dānietes šajā ziņā aizgāja tālāk - mača lielāko daļu viņas aizvadīja vairākumā, jo, komandām spēlējot vienādos sastāvos, dānietes uzbrukumā gāja ar septiņām laukuma spēlētājām un tukšiem vārtiem. Sandra Tofta devās uz rezervistu soliņu, bet viņas krāsas kreklā laukumā gāja saspēles vadītāja Kristīna Kristiansena, kura nepieciešamības gadījumā drīkstēja spēlēt kā vārtsardze. Tas ungārietēm kļuva par lielu pārsteigumu. Dānietes līdz ar to varēja izmantot divas līnijas spēlētājas, kas sasaistīja rokas ungārietēm aizsardzībā - proti, neļāva aktīvi iet pretī dāņu ārējās līnijas spēlētājām. Ja ne vārtsardzes Evas Kisas lieliskais sniegums, tad šajā mačā viss varēja beigties jau otrā puslaika vidū nevis apmēram 11 minūtes pirms beigām, kad dānietes panāca 22:15 savā labā. Turklāt Kristiansena ne tikai atkal prasmīgi vadīja saspēli (viņai pašreiz ir visvairāk rezultatīvu piespēļu - 27) un guva 4 vārtus, bet vienreiz arī atvairīja bīstamu metienu no kreisās malas, jo nebija paspējusi pēc neveiksmīga savas komandas uzbrukuma nomainīties. Ungārietes divas reizes ieraidīja bumbu tukšajos Dānijas izlases vārtos, taču daudz vairāk vārtu zaudēja, netikdamas galā ar Dānijas jauno taktiku uzbrukumā un vēl arī pašas pieļaudamas daudz kļūdu. Dānijas izlasei nesekmīgi bija seši pēdējie uzbrukumi, taču ungārietes neprata to izmantot - 23:20 Dānijas izlases labā. Tas nozīmē, ka Ungārija reāli var palikt bez pusfināla. Ja rīt Dānijab uzvar Spāniju vai otrādi, tad ungārietes 2. vietā I grupā vairs nevar būt. Interesanti, kādu pretlīdzekli spānietes atradīs Dānijas taktikai uzbrukumā un vai Dānija to atkal tik daudz lietos?
Citās divās spēlēs vakar uzvarēja komandas, kas zaudēja pirmo puslaiku. Rumānija pēc pirmā puslaika piekāpās Spānijai ar 9:14, taču pēc pārtraukuma galvenokārt ar vārtsardzes Paulas Ungurjanu, kā arī savu līderu Kristīnas Ņagu un Aurēlijas Bredjanu pūlēm panāca lūzumu un uzvarēja ar 22:20.
Polijas izlase izrādīja lielu un ilgu pretestību Norvēģijai - puslaiks uzvarēts ar 15:11 un tikai 41. minūtē vienas no turnīra favorītēm pirmo reizi izvirzījās vadībā - 19:18. Lai kā polietes centās, tomēr Norvēģija bija pārāka - 26:24. Norvēģijas izlase ir vienīgā, kas šajā turnīrā ir tikai uzvarējusi un pirmā komanda, kas jau nodrošināja sev vietu pusfinālā.

Tagad I grupā pirms pēdējās spēļu kārtas Norvēģijai ir 8 punkti, Dānijai - 5, Spānijai un Ungārijai - pa 4, Rumānijai - 3, bet Polijai nav punktu.

Šovakar II grupā spēlēs Nīderlande (5 punkti) un pašreizējā čempione Melnkalne (4), Zviedrija (5) un Slovākija (0), kā arī Vācija (0) un Francija (4).