Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Ņeverovska ar 17 vārtiem kaldina Dobeles revanšu pār Jēkabpili, Ogres vīri pieveic Jūrmalu

Jānis Pārums

Ņeverovska ar 17 vārtiem kaldina Dobeles revanšu pār Jēkabpili, Ogres vīri pieveic Jūrmalu
Laura Ņeverovska
Foto: Elvijs Ozoliņš

Šovakar SynotTip handbola Virslīgā pie panākuma tika "Ogre/Miandum" handbolisti, kas savā laukumā ar 28:24 pieveica "Jūrmalas Sportu", savukārt sieviešu Virslīgā "REIR Dobele" revanšējās Jēkabpilij par zaudējumu pirmajā aplī.

SynotTip handbola Virslīgas turnīra vienīgajā šīvakara spēlē "Ogre/Miandum" savā laukumā uzņēma "Jūrmalas Sportu", ko pirmajā aplī viesos bija pieveikuši ar 31:22.

Ogrēnieši atklāja šīvakara spēles rezultātu, taču uzreiz pēc tam ar trim vārtiem pēc kārtas izcēlās viesi, izvirzoties vadībā ar 3:1. Līdz puslaika vidum vadība mainījās vēl vairākkārt, bet tā otrajā pusē labāko sniegumu demonstrēja ogrēnieši, kas pēdējās 13 minūtes uzvarēja ar 7:3, kas ļāva pārņemt vadību un puslaika pārtraukumā doties ar triju vārtu pārsvaru – 13:10.

Artis Rozenbergs un Artūrs Svārups otrā puslaika ievadā panāca 15:10 "Ogre/Miandum" labā, bet vēlāk pārsvars vairs nepieauga, saglabājoties dažu vārtu robežās. Vairākkārt rezultatīvi noslēdzot uzbrukumus Rolandam Ivanovam un Raitim Narmem jūrmalnieki piecas minūtes līdz spēles beigām pietuvojās līdz minimumam (24:23), bet divi Uvja Strazdiņa vārti atkal ļāva Ogrei nostiprināt pārsvaru – 26:23. Visā spēlē ogrēnieši bija pārāki ar 28:24.

Arvis Laganovskis panākumu kaldināja ar septiņiem vārtiem, bet pa sešiem guva Uvis Strazdiņš un Dzintars Dravnieks. Jūrmalas komandā desmit vārti Rolandam Ivanovam.

SynotTip handbola Virslīga

Ogre/Miandum – Jūrmalas Sports 28:24 (13:10)
Ogre/Miandum: Arv. Laganovskis 7/1, Dravnieks 6, Strazdiņš 6/1, Pozņaks 4/1, Svārups 2, Ģērmanis 2, Rozenbergs 1.
Jūrmalas Sports: Ivanovs 10/1, Narme 5, Gulbis 3, Grēberis 3, Korzāns 3.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Savukārt sieviešu Virslīgā "REIR Dobele" savā laukumā spēkojās ar otrajā pozīcijā esošo Jēkabpils sporta skolu. Jāatgādina, ka pirmā apļa spēlē starp Jēkabpils sporta skolu un "REIR Dobele" uzvaru ar 27:20 izcīnīja jēkabpilietes, tiesa, dobelnieces spēlēja bez divām savām vadošajām spēlētājām – Lauras Ņeverovskas un Elīnas Freibergas. Šovakar viņas abas bija ierindā.

Spēles rezultātu pirmajā minūtē, precīzi uzbrūkot Simonai Ārmanei, atklāja Jēkabpils, bet Dobele atbildēja ar trim vārtiem pēc kārtas (divreiz vārtus guva Laura Ņeverovska, reizi – Sanda Veide), panākot 3:1. Arī turpinājumā sekmīgāk spēlēja mājinieces, vairākkārt panākot +6 (15:9, 16:10), bet puslaika noslēdzošajās septiņās minūtēs "REIR Dobele" nespēja gūt vārtus, ko izmantoja viešņas, pietuvojoties līdz minimumam – 19:18.

Otro puslaiku "REIR Dobele" iesāka pārliecinoši, veicot izrāvienu 8:1 un panākot 27:19, bet 43.minūtē pēc Ņeverovskas kārtējā vārtu guvuma laukuma saimnieces pirmoreiz sasniedza desmit vārtu pārsvaru – 30:20. Maksimālo pārsvaru dobelnieces sasniedza astoņas minūtes līdz spēles beigām, kad panāca +12 (34:22), bet spēli noslēdza ar deviņu vārtu pārsvaru – 39:30.

Uzvarētāju rindās Laura Ņeverovska guva 17 vārtus, savukārt zaudētājām rezultatīvākā ar 14 vārtiem bija Simona Ārmane. Viņas ir arī rezultatīvākās spēlētājas čempionātā šobrīd – Ņeverovska guvusi 90 vārtus (7 spēlēs), Ārmane – 85 (9).

Latvijas čempionāts sievietēm

REIR Dobele – Jēkabpils SS 39:30 (19:18)
REIR Dobele: Ņeverovska 17/3, Rozenfelde 6, Freiberga 6, Veide 4, Stankeviča 4, Veldze 1, Dalbiņa 1.
Jēkabpils SS: Ārmane 14/5, Damenauska 5, Kaulakane 4, Krūmiņa 3, Minova 3, Dzenīte 1.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv