Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Dobeles Tenax" droši apspēlē sastāva problēmu vajāto "Ogri"

"Dobeles Tenax" droši apspēlē sastāva problēmu vajāto "Ogri"
"Dobeles Tenax". Foto: Ritvars Raits

"SynotTip" handbola Virslīgā otro zaudējumu pēc kārtas cietusi komanda "Ogre", kas šovakar viesos ar 29:35 atzina pašreizējās Latvijas čempiones "Dobeles Tenax" pārākumu. Dobelnieku labā astoņus vārtus guva Emīls Kurzemnieks, bet septiņus - Nils Miķelsons.

Ogres komandu šosezon izteikti vajā sastāva problēmas, kuru dēļ spēlētāju soliņš katrā spēlē ir samērā īss. Tomēr ogrēnieši turnīru spēja sākt ar trim panākumiem trijās spēlēs, tikai iepriekšējā mačā viesos kapitulējot spēcīgajai "Celtnieks Rīga" (22:40). Savukārt dobelniekiem šī bija tikai otrā spēle, bet pirmajā viņi savā laukumā ar 38:20 sakāva komandu "MSĢ/LAT 2000".

Šovakar Dobelē notikušās spēles rezultātu 2.minūtē ar precīzu metienu atklāja mājinieks Ņikita Pančenko (1:0). Jau 3.minūtē ogrēnietis Mareks Ģērmanis atjaunoja neizšķirtu (1:1), tomēr vadībā viesiem izvirzīties tā arī neizdevās. 6.minūtē pēc Emīla Kurzemnieka raidījuma "Dobeles Tenax" jau kārtējo reizi pārņēma vadības grožus (4:3), ko pēc tam no rokām vairs neizlaida. Pēc pirmā puslaika Dobeles komanda atradās vadībā ar 20:13, bet visā spēlē bija pārāka ar 35:29.

Astoņus vārtus uzvarētāju labā guva Emīls Kurzemnieks, septiņus pievienoja Nils Miķelsons, Andis Ērmanis realizēja visus piecus savus metienus, bet četri vārtu guvumi Ņikitas Pančenko kontā. Ogres komandā rezultatīvākais ar astoņiem vārtu guvumiem bija Arvis Laganovskis, lielisks mačs Jānim Bauzem, kurš trāpīja visus sešus savus metienus, bet Jurģis Strēlis izcēlās ar pieciem goliem. Salīdzinoši neveiksmīga šī spēle bija ogrēniešu uzbrukuma līderim Rolandam Ivanovam, kurš trāpīja tikai četrus no 12 metieniem.

"SynotTip" Virslīga, 16. oktobris
"Dobeles Tenax" - HK "Ogre" 35:29 (20:13)
"Dobeles Tenax": Kurzemnieks 8, Miķelsons 7, Ērmanis 5, Pančenko 4, Krastiņš 2, Tarasenko 2, Politers 2, Arājs 2, Krivmanis 1, Jurdžs 1, Lazda 1, Jansons, Pavļenko, Lācis.
HK "Ogre": Laganovskis 8, Bauze 6, Strēlis 5, Ivanovs 4, Dāvidnieks 3, Pozņaks 1, Sļusarevs 1, Ģērmanis 1, Noviks.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija


, 2019-10-16 22:52, pirms 5 gadiem
Autor, saņemies !
, 2019-10-16 22:52, pirms 5 gadiem
"Ogre", kas šovakar viesos ar 29:36 atzina pašreizējās Latvijas čempiones "Dobeles Tenax" pārākumu - 29:35.
Fantastisks virsraksts!!!
, 2019-10-16 23:38, pirms 5 gadiem
Šitie autori arprac. Uzrakstiet vienreiz ka Latgolam un Vaiņodei problēmas ar sastāvu. Vaiņodei vispār puskomanda traumēti, bet nekad nav nekas tāds uzrakstīts. A te Ogre raud un raud tie kas paši neko nav uzaudzinājuši. No pēdējiem 10 gadiem laikam viena kas no Ogres nācis tur spēlē. Cer laikam uz baigo na haļavu ka tur pus Latvijci tur spēlēs
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.