Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Vīriešu izlasi turpinās vadīt Uščins, tiks aizvadīta treniņnometne Vācijā

Vīriešu izlasi turpinās vadīt Uščins, tiks aizvadīta treniņnometne Vācijā
Armands Uščins
Foto: Hartmut Bosener

Latvijas Handbola federācijas padomes sēdē apstiprināti visu nacionālo izlašu galvenie treneri un viņu asistenti. Vīriešu valstsvienību turpinās vadīt Armands Uščins.

Latvijas vīriešu izlases galvenā trenera amatā Uščins tika apstiprināts maija beigās, vadot valstsvienību pēdējās divās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēs. Padomes sēdē nolemts turpināt ar viņu sadarbību, bet par asistentiem iecelt Arnoldu Straumi un Andreju Narnicki.

Jau pieminētais Straume turpmāk būs gan junioru (U-20), gan jauniešu (U-18) izlašu galvenais treneris, bet viņam asistēs attiecīgi Ivars Lācis un Gunārs Dalibo. Jaunatnes izlasi meitenēm (U-16) vadīs Larisa Veinberga, bet trenera asistente būs Jūlija Šamricka.

Latvijas vīriešu valstsvienība no 23. līdz 29. oktobrim aizvadīs treniņnometni Vācijā, Bādblankenburgas pilsētā, kuras komandu "Bad Blankenburg" Vācijas 3. līgā pārstāv Toms Lielais.

Treniņnometnes ietvaros Latvijas izlase aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Vācijas 2. Bundeslīgas klubiem – 26.oktobrī pret "Dessau-Rosslauer HV 06", bet dienu vēlāk pret Ģirta Lilienfelda "2000 Coburg". Pēc deviņām spēļu kārtām Koburgas komanda ieņem astoto, bet Desava – desmito vietu 20 komandu konkurencē.

Gaidāmā treniņnometne ir nozīmīgākais gatavošanās posms pirms pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra, kas no 2018. gada 12. līdz 14. janvārim notiks Lietuvas pilsētā Klaipēdā. Latvijas pretinieces būs Lietuva, Izraēla un Gruzija. Tikai grupas uzvarētāja kvalificēsies izšķirošajai play off kārtai. Komandas, kas divu spēļu summā uzvarēs play off kārtā, kvalificēsies pasaules čempionātam. Jāatgādina, ka decembra beigās Latvijas valstsvienība startēs arī tradicionālajā Rīgas domes kausā, kas šogad norisināsies jau 20.reizi.

Treneri nosaukuši 18 spēlētājus, kas piedalīsies treniņnometnē. Starp viņiem iekļauti arī mūsu ierastie līderi Aivis Jurdžs un Dainis Krištopāns, bet tieši puse jeb 9 no 18 handbolistiem pārstāv pašmāju klubus – četri spēlētāji "Tenax Dobele", trīs pašreizējos Latvijas čempionus "Celtnieks Rīga", bet pa vienam spēlētājam ir no "Latgols" un "Ogre/Miandum".

Armands Uščins, Latvijas vīriešu izlases galvenais treneris: "Ja atskaita savainotos spēlētājus, tad uz šo sabraukumu mums izdosies sapulcināt optimālo sastāvu. Daudzus spēlētājus klātienē vēl neesmu redzējis, jo tajās spēlēs, kurās vadīju valstsvienību vasaras sākumā, viņi nepiedalījās.Redzēsim, kā komanda izskatīsies, kā spēlētāji būs attīstījušies – tas ir ļoti svarīgi pirms kvalifikācijas spēlēm janvārī. "

Uščins akcentēja, ka treniņnometnē tiks strādāts uz aizsardzību un pārēju no aizsardzības uzbrukumā. Tāpat viņš norādīja: "Ņemot vērā, ka situācija ar sastāvu mums šobrīd ir labāka nekā pirms vairākiem mēnešiem, domāju, ka arī spēle būs savādāka."

Latvijas izlases sastāvs nometnei Vācijā:

Edgars Kukša (VfL Fredenbeck, Vācija), Māris Veršakovs (TGS Pforzheim, Vācija), Artūrs Kuģis (TV Großwallstadt, Vācija), Aivis Jurdžs (Leipzig, Vācija), Rihards Leja (Celtnieks Rīga), Nils Kreicbergs (Tenax Dobele), Artūrs Lazdiņš (Celtnieks Rīga), Raivis Gorbunovs (Šala, Slovākija), Austris Tuminskis (Tenax Dobele), Toms Lielais (Bad Blankenburg, Vācija), Dainis Krištopāns (RK Vardar, Maķedonija), Ņikita Pančenko (Tenax Dobele), Ingars Dude (Limoges Hand87), Einārs Kiršteins (Herulf Moss, Norvēģija), Egils Politers (Tenax Dobele), Igors Ignatjevs (Celtnieks Rīga), Artis Laganovskis (HK Ogre/Miandum), Jānis Pavlovičs (SK Latgols).
Treneri: Armands Uščins, Arnolds Straume, Andrejs Narnickis.
Fiziskās sagatavotības treneris: Ēriks Visockis.
Fizioterapeites: Agate Ādiņa, Ilze Kristapsone.

Latvijas U-18 un U-20 puišu izlases nākamā gada vasarā Arnolda Straumes vadībā piedalīsies Eiropas čempionāta B divīzijas turnīros. U-20 izlase no 20. līdz 29. jūlijam Melnkalnē sacentīsies ar Slovākiju, Turciju, Gruziju un mājinieci Melnkalni, bet U-18 izlase no 10. līdz 19. augustam Austrijā spēkosies ar Slovākiju, Nīderlandi, Kosovu, Bulgāriju un Austriju. Meiteņu izlasei dalība līdzīgā turnīrā paredzēta gadu vēlāk.

Kamēr nacionālā vīriešu valstsvienība gatavosies pasaules čempionāta kvalifikācijai, U-18 puišu un U-16 meiteņu izlases startēs tradicionālajā Jāņa Grīnberga piemiņas turnīrā, kas no 27. līdz 29. oktobrim norisināsies Viļņā. Puišu pretinieki būs Ukrainas, Lietuvas un Igaunijas vienaudži, bet meitenes sacentīsies ar Lietuvu, Poliju un Igauniju.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Apstiprināti...


, 2017-10-16 19:20, pirms 7 gadiem
0 komentāru = 0 interese. bēdīgi.
, 2017-10-16 20:13, pirms 7 gadiem
būs iespējami labākais sastāvs, būs spēles kā pret Baltkrieviju, būs komentāri.
, 2017-10-16 20:14, pirms 7 gadiem
būs interese
, 2017-10-17 00:38, pirms 7 gadiem
Njaa... beediigi, ka atkal personiigo nesaskanju deelj nebuus labaakis Latvijas handbolists un Ogres liideris izsaukts...Kameer izlasee nebuus Poznjaku Andris, tikmeer arii tupiisim pret Baltkrieviem un citaaam tamliidziigaam izlaseem... Sirds asinjo par muusu rokasbumbu...😕
, 2017-10-17 19:36, pirms 7 gadiem
Kadrs23 rakstīja: Njaa... beediigi, ka atkal personiigo nesaskanju deelj nebuus labaakis Latvijas handbolists un Ogres liideris izsaukts...Kameer izlasee nebuus Poznjaku Andris, tikmeer arii tupiisim pret Baltkrieviem un citaaam tamliidziigaam izlaseem... Sirds asinjo par muusu rokasbumbu...😕
Ha Ha Ha!!!!!!!! Kamēr jokosim arī nekā nebūs!!!!! Galvenais lai būtu latgalieši ( Krištopāns,Jurdžs) un viss būs OK!
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.