Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Sezonas atklāšanas trillerī "Celtnieks" salauž "Latgolu"

Jānis Pārums

Sezonas atklāšanas trillerī "Celtnieks" salauž "Latgolu"
Foto: Sandra Škutāne

Šovakar SynotTip handbola Virslīgas sezonu ar uzvaru sāka Latvijas vicečempioni "Celtnieks Rīga", kas savā laukumā saspringtā cīņā spēja salauzt sīksto Ludzas "Latgola" pretestību – 28:26.

Sezonas atklāšanas spēle nozīmīga bija ar vairākām lietām – pēc septiņu gadu pārtraukuma Latvijā atkal spēlēja Jānis Pavlovičs, uzlaikojot savas dzimtās pilsētas Ludzas komandas "Latgols" formu, kā arī Kaspara Lisovska, kurš šosezon pārcēlies uz Rīgu, pirmo maču pret savu bijušo komandu.

Spēles sākumā ludzānieši Latvijas vicečempioniem sarīkoja aukstu dušu, pirmo trīsarpus minūšu laikā panākot 3:0, bet pirmās desmit minūtes pēc Jāņa Pavloviča metiena no otra laukuma gala noslēdzot ar 7:1. Rīdzinieki gan paši viesiem iespējas dāvināja, ko "Latgols" veiksmīgi arī izmantoja. Pakāpeniski, sakārtojot savu aizsardzību un uzbrukumu, "Celtnieks Rīga" uzsāka atspēlēšanos, kas vainagojās ar panākumiem – piecas minūtes līdz puslaika beigām bijušais "Latgols" spēlētājs Kaspars Lisovskis panāca neizšķirtu – 10:10. Taču iespēju izvirzīties vadībā mājinieki neizmantoja un puslaika galotnē mazliet veiksmīgāka bija Ludzas komanda, uzvarot pirmās 30 minūtes ar 13:12.

Otrā puslaika sākumā vairākkārt izcēlās Pavlovičs, nostiprinot savas komandas pārsvaru (16:14), tomēr pirmo minūšu laikā viesi tālāk par diviem vārtiem netika atlaisti. Vairākkārt rīdziniekus iegāza arī kļūdas, tiesa, šajā elementā ik pa brīdim grēkoja arī viesi. Līdz puslaika vidum ludzānieši spēja nosargāt 1-2 vārtu pārsvaru, tomēr mača 48.minūtē Artūrs Lazdiņš pēc ilgāka laika panāca izlīdzinājumu, bet nedaudz vēlāk Roberts Freibergs pirmoreiz izvirzīja vadībā "Celtnieku" – 24:23. Pāris minūtes vēlāk Lazdiņš panāca jau +2 "Celtniekam", piespiežot ludzāniešu galveno treneri Andreju Narnicki pieprasīt minūtes pārtraukumu. Galotnē Ludzai vēl bija iespēja panākt izlīdzinājumu, taču iespēja tika palaista garām un "Celtniekam" uzvaru izdevās nosargāt – 28:26.

"Celtnieka" rindās rezultatīvākais ar astoņiem vārtiem bija Artūrs Lazdiņš, bet ludzāniešiem pa sešiem guva Edgars Rancāns, Jānis Pavlovičs un Austris Tuminskis.

Nedēļas nogalē tiks aizvadītas vēl divas SynotTip handbola Virslīgas spēles - sestdien "Jūrmalas Sports" savā laukumā uzņems ASK/LSPA, bet svētdien "Latgols" aizvadīs otro maču šosezon, eksaminējot MSĢ/LAT-98.

SynotTip handbola Virslīga

Celtnieks Rīga – SK Latgols 28:26 (12:13)
Celtnieks Rīga: Lazdiņš 8, Lisovskis 5, Freibergs 5, Eglītis 4, Balceris 3/3, Jablonskis 2, Drukmanis 1.
SK Latgols: Rancāns 6, Pavlovičs 6, Tuminskis 6/3, Strazds 5, Kušners 2, Gorbunovs 1.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2016-09-16 22:59, pirms 8 gadiem
Žēl. Ludzai vajadzētu atgūt kādreizējās pozīcijas!