Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-17 handbolistes pret Lielbritāniju centīsies tikt pie pirmā panākuma

Jānis Pārums

Latvijas U-17 handbolistes pret Lielbritāniju centīsies tikt pie pirmā panākuma
Latvijas handbolistes (tumšajās formās)
Foto: Lukas Bendinskas

Šodien plkst. 17:00 Eiropas čempionāta 2.divīzijas turnīrā aizvadīs Latvijas U-17 meiteņu izlase, kas spēkosies ar Lielbritānijas vienaudzēm. Tiešraide EHF TV.

Turnīra pirmās divas dienas gan Latvijai, gan Lielbritānijai bija neveiksmīgas, jo abas valstsvienības piedzīvoja pārliecinošus zaudējumus. Latvija turnīra pirmajā dienā ar 14:39 piekāpās Ukrainai, bet dienu vēlāk ar 12:42 kapitulēja mājiniecei Lietuvai. Savukārt Lielbritānija vispirms ar 18:36 zaudēja Somijai, bet vakar ar gandrīz identisku rezultātu – 18:35 piedzīvoja sakāvi arī pret Ukrainu.

Pirmo dienu rezultāti liecina, ka iespējams tieši savstarpējais duelis abām komandām izvērtīsies par konkurētspējīgāko, ļaujot arī kādai no komandām, visticamāk, tikt pie pirmā panākuma. Šobrīd turnīra tabulā labākas vārtu attiecības dēļ augstāku pozīciju ieņem Lielbritānijas komanda, taču Latvijai šovakar ir laba iespēja situāciju turnīra tabulā pamainīt sev par labu.

Pēc divām aizvadītajām spēlēm rezultatīvākā mūsu valstsvienībā ir Madara Cibuļska, kura guvusi septiņus vārtus (3+4). Ar pieciem vārtiem seko Jūlija Damenauska (4+1) un Ērika Sirsniņa, kura guvusi četrus (2+2). Kopumā gan ar vārtu gūšanu klājies pieticīgi, jo mazāk par 26 vārtiem Klaipēdā notiekošajā turnīrā guvusi vien Baltkrievija (A grupā), taču tā aizvadījusi tikai vienu spēli. Latvijas komandas rādītājiem gan vajadzētu uzlaboties jau šovakar, kas cerams rezultēsies arī ar pirmajiem punktiem turnīra tabulā.

Kopumā Klaipēdā sacenšas desmit komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās. Latvijas U-17 handbolistes spēlēs B apakšgrupā kopā Ukrainu, Lietuvu, Somiju un Lielbritāniju, bet A grupā sacentīsies Portugāle, Baltkrievija, Turcija, Itālija un Gruzija. Uzreiz pēc apakšgrupu turnīra komandas aizvadītas spēles par vietām – abu grupu uzvarētājas sacentīsies par uzvaru čempionātā, otro vietu ieguvējas spēlēs par 3.vietu utt.

Visas Eiropas čempionāta spēles tiks demonstrētas Eiropas Handbola federācijas video platformā EHF TV. Latvijas un Lielbritānijas duelis būs skatāms ŠEIT. Dienas otrā spēlē plkst. 19:00 mūsu grupā sacentīsies Lietuvas un Somijas komandas, kas turnīru iesākušas ar uzvarām.

Latvijas U-17 meiteņu izlase:

Letīcija Veinberga, Anna Aleksa Stankeviča, Patrīcija Zālīte, Patrīcija Prūse, Jūlija Damenauska, Linda Kvedere, Ērika Sirsniņa, Jeļizaveta Žigalkina, Linda Krole, Jeļizaveta Haindrava, Madara Cibuļska, Juta Bindemane.
Treneri: Inals Doguzovs, Kristīne Klementjeva.
Fizioterapeite: Ilze Kristapsone.

Latvijas izlases spēles Eiropas U-17 čempionātā

DatumsLaiksNotikumsRez.
14. augusts17:00Ukraina – Latvija39:14
15. augusts19:00Latvija – Lietuva12:42
16. augusts17:00Latvija – Lielbritānija
19. augusts17:00Somija – Latvija
20.augustsspēle par vietu

Turnīra tabulas
Rezultāti (B gr.)
Statistika (LAT)

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv