Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-17 handbolistes cīnās, taču piekāpjas arī Lielbritānijai

Jānis Pārums

Latvijas U-17 handbolistes cīnās, taču piekāpjas arī Lielbritānijai
Foto: Lukas Bendinskas

Latvijas U-17 handbolistes šodien Eiropas čempionāta 2. divīzijas turnīra spēlē ar 22:29 piekāpās Lielbritānijas vienaudzēm, piedzīvojot jau trešo zaudējumu pēc kārtas.

Turnīra pirmās divas dienas gan Latvijai, gan Lielbritānijai bija neveiksmīgas, jo abas valstsvienības piedzīvoja pārliecinošus zaudējumus. Latvija turnīra pirmajā dienā ar 14:39 piekāpās Ukrainai, bet dienu vēlāk ar 12:42 kapitulēja mājiniecei Lietuvai. Savukārt Lielbritānija vispirms ar 18:36 zaudēja Somijai, bet vakar ar gandrīz identisku rezultātu – 18:35 piedzīvoja sakāvi arī pret Ukrainu.

Līdzīgi kā pirmajos divos turnīra mačos, arī šoreiz Latvijai nebija veiksmīgs spēles sākums – 0:5. Pirmos vārtus latvietes guva vien sestās minūtes beigās, kad precīzi meta Ērika Sirsniņa. Līdz puslaika vidum mūsu handbolistes bija guvušas vien trīs vārtus (3:12), bet puslaika otro daļu aizvadīja krietni pārliecinošāk – tajā oponentēm tika ļauts gūt četrus vārtus, kamēr pašas latvietes bija precīzas deviņreiz, ļaujot atgriezt intrigu spēlē – 12:16 pēc pirmajām 30 minūtēm. Jāpiebilst, ka puslaiku Inala Doguzova vadītā komanda noslēdza ar četriem bezatbildes vārtiem pēc kārtas.

Otrā puslaika sākumā saglabājās 4-6 vārtu deficīts un tuvāk Latvijai neizdevās pietuvoties. Vien pēc puslaika vidus, pa divām reizēm izceļoties Ērikai Sirsniņai un Jūlijam Damenauskai, Latvija no 15:22 pievilka līdz 19:22. Tomēr spēles beigu daļa atkal veiksmīgāka bija Lielbritānijas komandai, kas latvietēm tā arī neļāva nopietni iesaistīties cīņā par uzvaru – 22:29.

Latvijas izlases labā deviņus vārtus guva Jūlija Damenauska, kura realizēja arī sešus no septiņiem septiņu metru soda metieniem. Pa trim vārtiem guva trīs spēlētājas – jau pieminētā Sirsniņa, kā arī Madara Cibuļska un Juta Bindemane.

Nākamās divas dienas Latvijas komandai būs brīvas, savukārt sestdien pēdējā grupas spēlē latvietes spēkosies ar Somiju. Svētdien notiks cīņas par vietām ar A apakšgrupas komandām - abu grupu uzvarētājas sacentīsies par uzvaru čempionātā, otro vietu ieguvējas spēlēs par 3.vietu utt.

U-17 Eiropas čempionāts meitenēm, 2.divīzija

Latvija - Lielbritānija 22:29 (12:16)
Latvija: Damenauska 9/6, Bindemane 3, Sirsniņa 3, Cibuļska 3, Krole 2, Žigalkina 1, Haindrava 1.

Latvijas U-17 meiteņu izlase:

Letīcija Veinberga, Anna Aleksa Stankeviča, Patrīcija Zālīte, Patrīcija Prūse, Jūlija Damenauska, Linda Kvedere, Ērika Sirsniņa, Jeļizaveta Žigalkina, Linda Krole, Jeļizaveta Haindrava, Madara Cibuļska, Juta Bindemane.
Treneri: Inals Doguzovs, Kristīne Klementjeva.
Fizioterapeite: Ilze Kristapsone.

Latvijas izlases spēles Eiropas U-17 čempionātā

DatumsLaiksNotikumsRez.
14. augusts17:00Ukraina – Latvija39:14
15. augusts19:00Latvija – Lietuva12:42
16. augusts17:00Latvija – Lielbritānija22:29
19. augusts17:00Somija – Latvija
20.augustsspēle par vietu

Turnīra tabulas
Rezultāti (B gr.)
Statistika (LAT)

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv