Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Otrajā EČ spēlē U-18 handbolistiem zaudējums pret Bosniju

Otrajā EČ spēlē U-18 handbolistiem zaudējums pret Bosniju
Raivis Gorbunovs un Mārtiņš Stepuļenoks - Stukanovs aizsardzībā. Foto: EHF2016mM8.ge

Otro zaudējumu Eiropas U-18 čempionāta B divīzijas turnīrā Gruzijas pilsētā Tbilisi šodien piedzīvoja Latvijas handbolisti, kas ar 27:36 piekāpās Bosnijas un Hercegovinas vienaudžiem.

Jāatgādina, ka dienu iepriekš Latvija tunīru iesāka ar zaudējumu 28:32 pret Rumāniju, savukārt Bosnija un Hercegovina nodemonstrēja savu spēku, pārliecinoši sakaujot mājinieci Gruziju ar 32:19.

Latvijas jaunieši spēli iesāka neveiksmīgi, nokļūstot iedzinējos ar 0:3, taču pamazām iespēlējās un neilgu brīdi turējās divu vārtu attālumā (2:4, 3:5). Tiesa, drīzumā bosnieši, izmantojot mūsu kļūdas, veica atrāvienu, tādējādi 22.minūtē Latvijas deficīts sasniedza jau astoņus vārtus – 5:13. Krietni veiksmīgāk tika aizvadīta puslaika izskaņa, un pēc Igora Ignatjeva metiena pēdējās minūtes sākumā latvieši pievilka līdz -5, bet puslaiku noslēdza ar 9:15.

Veiksmīgs bija arī otrā puslaika sākums, kad pēc Ņikitas Pančenko, Raivja Gorbunova un jau pieminētā Ignatjeva metiena Latvija veica mini izrāvienu 3:1, pievelkot rezultātā līdz četru vārtu deficītam – 12:16. Tomēr īsā laikā Latvija pieļāva vairākas kļūdas, Bosnija izmantoja robus mūsu aizsardzībā un trīsarpus minūšu laikā bosniešu pārsvars dubultojās – 13:21. Vēlāk Bosnija sasniedza arī desmit vārtu pārsvaru (19:29), tomēr Arnolda Straumes vadītie handbolisti nepadevās un sadeldēja to uz pusi – 25:30. Spēles galotne gan atkal pagāja bosniešu zīmē, tādējādi Latvija piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu – 27:36.

Latvijas izlasē jau otro spēli pēc kārtas ar 12 vārtu guvumiem izcēlās Raivis Gorbunovs, bet par labāko spēlētāju mūsu komandā tika atzīts vārtsargs Elvijs Kušners.

Eiropas U-18 čempionāts handbolā B divīzijā no 15. līdz 21. augustam norisinās Gruzijas pilsētā Tbilisi. Grupu turnīrā Latvija A apakšgrupā sacenšas ar Rumānijas, Bosnijas un Hercegovinas, kā arī Gruzijas valstsvienībām. Iekļūstot divu labāko komandu pulkā latvieši turpinās cīņu pusfinālā, bet paliekot ārpus divnieka, aizvadīs cīņas par 5. līdz 8. vietu. Rīt Latvijas handbolistiem ir brīvdiena, bet 18.augustā grupu turnīrs tiks noslēgts ar spēli pret Gruziju.

Jāatgādina, ka Eiropas čempionāts šogad pirmoreiz notiek pēc jauna formāta un vairs netiek aizvadīts kvalifikācijas turnīrs. 16 spēcīgākās komandas sacenšas Horvātijā no 11. līdz 21. augustam, bet B divīzijas turnīri norisinās trijās dažādās valstīs – Gruzijā, Lietuvā un Bulgārijā. Katra B divīzijas turnīra uzvarētāji kvalificēsies nākamajiem Eiropas U-18 un U-20 čempionātiem.

Eiropas čempionāts. B divīzija. Gruzijas turnīrs

Latvija – Bosnija un Hercegovina 27:36 (9:15)
Latvija: Gorbunovs 12, Ignatjevs 4, Strazdiņš 4/3, Pančenko 3, Stepuļenoks-Stukanovs 2, Piļpuks 1, Usāns 1.

Latvijas U-18 izlases sastāvs
Igors Ignatjevs, Dmitrijs Petuhovs (abi - Celtnieks Rīga), Mārtiņš Stepuļenoks-Stukanovs, Elvijs Kušners, Raivis Gorbunovs (visi - SK Latgols), Guntis Piļpuks, Anrijs Rubins, Jānis Noviks, Artūrs Meikšāns, Armands Usāns (visi - SK Latgols juniori), Rihards Kristers Ozols (Dobeles Tenax), Ingus Kristiāns Jonuška, Antons Šuleiko (abi - Dobele/Tērvete), Uvis Strazdiņš (HK Ogre/Miandum), Ņikita Pančenko (ASK/LSPA).
Galvenais treneris: Arnolds Straume
Vārtsargu treneris: Ivars Lācis
Fizioterapeite: Jekaterina Liepiņa

Latvijas U-18 izlase
Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.