Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Tuvojas sezonas pēdējais ielu handbola turnīrs

Jānis Pārums

Tuvojas sezonas pēdējais ielu handbola turnīrs
Foto: Kārlis Briedis

Jau 25. jūlijā ar posmu Grīziņkalnā "Ghetto Games" ietvaros noslēgsies pirmā Street jeb ielu handbola sezona Latvijā.

Pirmais Street handbola turnīrs Latvijā tika aizvadīts Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas dienā 4. maijā, kad ielu handbolisti pulcējās 11. novembra krastmalā. Tam sekojuši vēl četri turnīri – "Ghetto Games" ielu kustības paspārnē notikušas sacensības Jēkabpilī, Salaspilī un Grīziņkalnā, kā arī Rīgas Sporta nakts ietvaros – Kronvalda parkā.

Vislielāko komandu skaitu pulcējuši posmi Grīziņaklnā un Jēkabpilī, kur par uzvaru vīriešu un sieviešu konkurencē sacentās 14 komandas.

Sacensības vīriešiem un sievietēm, kā ierasts, tiks organizētas divās vecuma grupās – 1996.gadā dzimušie un vecāki, kā arī 1997.gadā dzimušie un jaunāki. Dalības maksa par katru spēlētāju – 1,5 eiro. Savu komandu var pieteikt ŠEIT (līdz turnīra iepriekšējā dienas plkst. 23:59) vai sacensību dienā pie sekretariāta.

Reģistrācija sacensībām piektdien sāksies plkst. 17:00 Grīziņkalnā, Jāņa Asara ielā 24, bet turnīra sākums plkst. 18:00.

Street handbolu spēlē bez kontakta, uz vieniem mazākiem vārtiem, ar mīkstu un neatlecošu bumbu. Par atraktīvi gūtiem vārtiem tiek piešķirti divi punkti. Katrā komandā spēlē četri cilvēki, no kuriem viens aizsardzības laikā ieņem vietu vārtos.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv