Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Finālturnīrā iekļuvusī Latvija spēles beigās nespēj izrādīt pretestību Nīderlandei

Finālturnīrā iekļuvusī Latvija spēles beigās nespēj izrādīt pretestību Nīderlandei
Dainis Krištopāns uzbrukumā Foto: Raivo Sarelainens

Noslēdzošajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē, kas norisinājās Nīderlandē, Almerē, Latvijas handbolisti vadībā atradās tikai divas reizes un piedzīvoja zaudējumu pret Nīderlandi ar 21:25 (11:13). Oranžajās formās tērptie handbolisti varēja priecāties, jo viņi iekļuva Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Latvijas izlase Nīderlandē ļoti labā noskaņojumā ieradās vakar, 15. jūnijā. Par īpašu datumu Latvijas handbola vēsturē kļuvis 12. jūnijs, jo šajā dienā Valmierā Latvija pirmo reizi nodrošināja vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā, savu skatītāju priekšā ar 25:24 pieveicot 2017. gada pasaules čempionāta bronzas medaļnieci, tādā veidā garantējot vismaz otro vietu grupā. Par nopietno gatavošanos spēlei liecināja arī tāds fakts, ka treniņā Artūrs Meikšāns vienā no spēles epizodēm esot pārsitis lūpu izlases līderim Dainim Krištopānam.

Spēles rezultātu atklāja Latvijas handbolisti, tomēr mājinieki atbildēja ar diviem gūtiem vārtiem. Turpinājumā rezultāts bija vai nu neizšķirts vai vienu vārtu pārsvars piederēja Nīderlandei. Oranžās formās tērptie kontrolēja spēli, izvirzoties vadībā ar +3 (7:4). Pēc dažām minūtēm rezultāts kļuva vēl nelabvēlīgāks mūsējiem - 6:10. Līdz 1. puslaika beigām Nīderlande saglabāja 2-4 vārtu pārsvaru. Abām izlasēm dodoties pārtraukumā, rezultāts bija 13:11 mājinieku labā.

Otrais puslaiks Latvijai iesākās nelabvēlīgi, ielaižot divus vārtus un nonākot iedzinējos ar -4. Tomēr mūsējie saņēmās, piecu minūšu laikā sadeldējot starpību - 16:16. Pēc dažām epizodēm Latvija otro rezi spēlē bija vadībā - 18:17. Vietējo fanu atbalstīti Nīderlandes handbolisti lieliski spēlēja aizsardzībā un atguva pārsvaru, to palielinot līdz četriem vārtiem (23:19).

Pēc vairākām neveiksmīgām epizodēm Armands Uščins paņēma minūtes pārtraukumu, to pašu vēlāk izdarīja Nīderlandes izlases treneris Erlingurs Ričardsons. Acīmredzot, vairāku minūšu pauze palīdzēja mājiniekiem, uzreiz gūstot vārtus un palielinot pārsvaru līdz +5 (24:19). Latvieši nepadevās, atbildot ar diviem veiksmīgiem uzbrukumiem (21:24). Pēdējos vārtus spēlē guva mājinieki, izcīnot uzvaru ar 25:21. Oranžajās formās tērptie handbolisti varēja priecāties, jo viņi iekļuva Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Nīderlande - Latvija 25:21 (13:11)
Nīderlande:Šāgens 4, Steins 4, Džerijs 3, Koijmans 3, Būmhouvers 2, Lēnders 2, Sluijters 2, Smits 2, Smits 2, Baijens 1
Latvija: Veršakovs 5, Dude 4, Politers 4, Jurdžs 3, Krištopāns 2, Ērmanis 1, Leja 1, Lilienfelds 1

Eiropas čempionāta finālturnīrs nākamā gada janvārī notiks trīs valstīs – Austrijā, Zviedrijā un Norvēģijā. Bez trim mājiniecēm automātiski finālturnīrā iekļuva arī pašreizējā čempione Spānija, bet pārējās 20 ceļazīmes tiek izspēlētas kvalifikācijā. Latvija garantēja iekļūšanu finālturnīrā, Valmierā uzvarot spēcīgo Slovēniju ar 25:24. 13 vārtus leģendārajā spēlē guva Dainis Krištopāns, savukārt lielisku spēli vārtos demonstrēja Artūrs Kuģis.

2020. gada Eiropas čempionāta handbolā kvalifikācijas 4. grupa

VietaValstsSUNZP
1.Slovēnija650110
2.Latvija64028
3.Nīderlande63036
4.Igaunija60060

Latvijas handbola izlase

Vārtsargi: Artūrs Kuģis (TV Gosswallstadt, Vācija), Raitis Puriņš (Celtnieks Rīga)
Kreisā mala: Nils Kreicbergs (Riihimaen Cocks, Somija), Rihards Leja (Celtnieks Rīga)
Kreisie ārējie: Aivis Jurdžs (DHfK Leipzig, Vācija), Emīls Kurzemnieks (Afturelding, Islande)
Saspēles vadītāji: Māris Veršakovs (TGS Pforzheim, Vācija), Ģirts Lilienfelds (HSC Coburg 2000, Vācija), Austris Tuminskis (EHV Aue, Vācija)
Labie ārējie: Dainis Krištopāns (Vardar, Ziemeļmaķedonija), Evars Klešniks (LiT Tribe Germania, Vācija), Guntis Piļpuks (HF Mors, Dānija)
Labā mala: Andis Ērmanis (Tenax Dobele), Uvis Strazdiņš (Kehra, Igaunija), Ņikita Pančenko (Tenax Dobele), Jānis Pavlovičs (SK Latgols)
Līnijas spēlētāji: Ingars Dude (Limoges Hand 87, Francija), Egils Politers (Tenax Dobele), Artūrs Meikšāns (SK Latgols), Antons Šuleiko (Tenax Dobele)

Oficiālās personas
Armands Uščins, galvenais treneris
Andrejs Narnickis, treneris
Arnolds Straume, treneris
Agate Adiņa, fizioterapeite
Guntis Ciematnieks, delegācijas vadītājs

  +2 [+] [-]

, 2019-06-16 20:44, pirms 5 gadiem
Paši zaudēja un palaida uz EČ arī Nīderlandi.
Neko traku nesaredzu, galveno spēli paņēmi, šeit droši vien emocijas nosēdās un ir sarežģīti šādas spēles pēc tam aizvadīt

  +7 [+] [-]

, 2019-06-16 20:45, pirms 5 gadiem
2 puslaika atsitas no -4, iziet vadiba, skaitas nespej izradit pretestibu ? Loti interesanti.

  +8 [+] [-]

, 2019-06-16 20:46, pirms 5 gadiem
Ja nespētu izrādīt pretestību, rezultāts nebūtu tik līdzīgs.

  +3 [+] [-]

, 2019-06-16 20:58, pirms 5 gadiem
Te redzējām, kas mūs sagaida Eiropas čempionātā - agresīva aizsardzība pret Krištopānu! Ar to jārēķinās, uz to jābūt gataviem, jādomā kombinācijas, kā Dainim izkārtot labu metienu pie šādas vai līdzīgas aizsardzības. Šodien izskatījās, ka Dainis bieži pats sev mēģina izkārtot metienu, bet holandiešiem tīri labi izdevās viņa mēģinājumus noslāpēt. Piekrītu, ka virsraksts pārspīlēts. Pretestību parādījām tīri labu, bijām pat drusku priekšā 2. puslaikā, bet uz beigām kaut kur pietrūka baterijas, emocijas, kas bija atstātas spēlē pret Slovēniju. Holandiešiem šodien vajadzēja vairāk. Interesanti, kāpēc Dude beigās faktiski nespēlēja, varbūt palaidu kaut ko garām. Viņa spēle līnijā bija daudz bīstamāka un rezultatīvāka un pateicoties lielā mērā tai mēs vienubrīdi pat nācām klāt.

  +4 [+] [-]

, 2019-06-16 21:01, pirms 5 gadiem
EČ būs 3 debitantes - Latvija, Bosnija, Nīderlande.

  +2 [+] [-]

, 2019-06-16 21:01, pirms 5 gadiem
https://en.wikipedia.org/wiki/2020_...

3 debitantes un kopumā gaidāms lielisks turnīrs

  +2 [+] [-]

, 2019-06-16 21:01, pirms 5 gadiem
ak68 rakstīja: Te redzējām, kas mūs sagaida Eiropas čempionātā - agresīva aizsardzība pret Krištopānu! Ar to jārēķinās, uz to jābūt gataviem, jādomā kombinācijas, kā Dainim izkārtot labu metienu pie šādas vai līdzīgas aizsardzības. Šodien izskatījās, ka Dainis bieži pats sev mēģina izkārtot metienu, bet holandiešiem tīri labi izdevās viņa mēģinājumus noslāpēt. Piekrītu, ka virsraksts pārspīlēts. Pretestību parādījām tīri labu, bijām pat drusku priekšā 2. puslaikā, bet uz beigām kaut kur pietrūka baterijas, emocijas, kas bija atstātas spēlē pret Slovēniju. Holandiešiem šodien vajadzēja vairāk. Interesanti, kāpēc Dude beigās faktiski nespēlēja, varbūt palaidu kaut ko garām. Viņa spēle līnijā bija daudz bīstamāka un rezultatīvāka un pateicoties lielā mērā tai mēs vienubrīdi pat nācām klāt.
Ne pirmā, ne pēdējā reize, kad Krištopānu aktīvi sedz. Tev tas bija kaut kāds atklājums?

  -2 [+] [-]

, 2019-06-16 21:11, pirms 5 gadiem
Igaunija ir starp 3 sliktākajām 4.vietu ieguvējām šajā ciklā. Šai izlasei būs jāspēlē pārspēlēs, lai varētu piedalīties EČ 2022 kvalifikācijā. Somijai un Beļģijai arī būs jāspēlē šajās pārspēlēs. Interesanti, ka Fēru salas izspruka no pārspēļu aizvadīšanas. Grieķijai gan interesants cikls - paņēma kopā 3 punktus pret abām grupas līderēm, bet zaudēja abas spēles turkiem. Ja būtu kaut 1 uzvara, tad grieķi spēlētu f-turnīrā, bet tagad palika bešā. Kāds nevar kaut ko sīkāk pastāstīt, kāpēc Polija un Serbija mokās pēdējā laikā? Varbūt Kreipāns šo izlasīs un atbildēs, viņš noteikti zina kaut ko vairāk.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-16 21:52, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ne pirmā, ne pēdējā reize, kad Krištopānu aktīvi sedz. Tev tas bija kaut kāds atklājums?
Neba jau atklājums. Slovēņi viņu tā nekrampēja. Tas bija drusku savādāk, varbūt arī tik ļoti viņiem to nevajadzēja. Holandieši viņam vairākas reizes burtiski "sasēja rokas". Es par to, ka skatoties šo un iepriekšējo spēli, neredzēju nevienu kombināciju, kas būtu vērsta uz to, lai izkārtotu Krištopānam metienu, ja nu vienīgi uzreiz pēc 9 metru brīvmetiena. Piemēram, ja viņš saņem slēptu piespēli pašam esot lēciena fāzē, viņa "šāviens" būtu gandrīz neapturams. Citādi viņam pašam "jāieskrienas", jāatrod pozīcija, lai izdarītu metienu. Ja aizsargi to "noguļ", tad OK, bet šodienas spēlē aizsargi gandrīz visur tika līdzi. Jādažādo uzbrukuma kombinācijas. Tā ir viena no atslēgām, lai labi nospēlētu čempī. Šobrīd esam nedaudz vienveidīgi uzbrukumā.

  +2 [+] [-]

, 2019-06-16 21:55, pirms 5 gadiem
zaxx rakstīja: Paši zaudēja un palaida uz EČ arī Nīderlandi.
Neko traku nesaredzu, galveno spēli paņēmi, šeit droši vien emocijas nosēdās un ir sarežģīti šādas spēles pēc tam aizvadīt
un kapēc lai nepalaistu,kas tev žēl?

  +3 [+] [-]

, 2019-06-16 22:26, pirms 5 gadiem
Nespēja izrādīt pretestību?Es kā sportists, šādam žurnālistam noteikti atteiktu interviju.Nepietiek, ka komentētāji noliek savējos sportistus,jāpalīdz vēl žurnālistiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2019-06-17 01:35, pirms 5 gadiem
Virsraksts dumjš, teikšu kā ir

  +3 [+] [-]

, 2019-06-17 11:40, pirms 5 gadiem
arturiks1992 rakstīja: Te arī pierādījās, ka LV tikai uz haļavas rēķina tika PČ
Uzmanību, šis ir Latvijai nelabvēlīgs trollis. Iesaku visiem ignorēt.