Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Celtnieks" salauž Jūrmalas pretestību un iekļūst finālā

Jānis Pārums

"Celtnieks" salauž Jūrmalas pretestību un iekļūst finālā
Foto: Sandra Škutāne

Šodien par Latvijas handbola čempionāta otro finālisti kļuva "Celtnieks Rīga", kas izbraukumā ar 24:17 apspēlēja "Jūrmalas Sportu" un sērijā triumfēja ar 2-0.

Jāatgādina, ka sērijas pirmajā spēlē "Celtnieks Rīga" savā laukumā uzvarēja ar 22:15, izvirzoties sērijā vadībā. Pirmajā spēlē rīdzinieki demonstrēja lielisku aizsardzību, tomēr šoreiz spēle norisinājās Spuņciemā, kur jūrmalnieki jau reiz šosezon bija rīdziniekus pieveikuši. Tas solīja intrigu sērijas otrajai spēlei.

Spēles sākums lielisks izdevās jūrmalniekiem, kas izvirzījās vadībā ar 2:0, bet "Celtnieks" pirmos vārtus guva vien sestās minūtes beigās, kad ātrajā uzbrukumā aizskrēja Ričards Jablonskis. Arī turpinājumā pārliecinošāku sniegumu demonstrēja mājinieki, palielinot pārsvaru līdz 6:2. Pēc Arņa Butana pieprasītā minūtes pārtraukuma viesiem izdevās pietuvoties divu vārtu attālumā, taču labā Viktora Turkupola spēle jūrmalnieku vārtos ilgāku laiku neļāva tikt tuvāk. Sakārtojuši aizsardzību, rīdzinieki neļāva laukuma saimniekiem gūt vārtus desmit minūtes un pēc Riharda Lejas eleganti gūtajiem vārtiem 24.minūtē izlīdzināja rezultātu – 7:7. Puslaiku gan savā labā noslēdza "Jūrmalas Sports" – ar precīzu metienu 15 sekundes līdz pārtraukumam izcēlās Raitis Ence – 9:8.

Otrā puslaika pirmajās minūtēs jūrmalnieki palielināja savu pārsvaru līdz +2, tomēr trīs vārti pēc kārtas (soda metienu realizēja Lauris Rūtiņš, bet no spēles divreiz precīzs bija Artūrs Lazdiņš) pirmoreiz spēlē vadību ļāva pārņemt "Celtnieks Rīga" komandai – 12:11. Jūrmalniekiem gan izdevās atkal izvirzīties priekšgalā (15:14, 16:15), taču Jablonskis, Rūtiņš un Lazdiņš 50.minūtes sākumā svaru kausus vēlreiz nosvēra par labu "Celtniekam" – 18:16. Šoreiz iniciatīva jau pilnībā pārgāja rīdzinieku pusē, kas nākamo piecu minūšu laikā veica izrāvienu 6:1 un panāca jau 22:17. Vēlāk "Celtnieka" pārsvars sasniedza arī +7 un spēli Rīgas komanda noslēdza ar 24:17.

Tādējādi "Celtnieks Rīga" sērijā bija pārāki ar 2-0 un iekļuva finālā, kur tāpat kā pērn sacentīsies ar pēdējo divu sezonu Latvijas čempioniem Dobeles "Tenax" (sērijā līdz trim uzvarām). Savukārt "Jūrmalas Sports" sērijā līdz trim uzvarām cīņā par bronzu spēkosies ar "Ogre/Miandum".

SynotTip Virslīga

Jūrmalas Sports – Celtnieks Rīga 17:24 (9:8)
Jūrmalas Sports: Ence 5, Lībergs3, Černousovs 3, Latkovskis 2, Zvejnieks 2, Naglis 1/1, Kupčs 1.
Celtnieks Rīga: Lazdiņš 7, Rūtiņš 4/4, Vadzītis 3, Jablonskis 3, Leja 2, Kļaviņš 2, Maslaks 1, Freibergs 1, Sasuļins 1.
Sērijā: Jūrmalas Sports 0 – 2 Celtnieks Rīga (finālā iekļūst Celtnieks)

Izslēgšanas spēles
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv