Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Pastiprinājums Lilienfelda jaunajam klubam

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Pastiprinājums Lilienfelda jaunajam klubam
Roms Kirveļavičs jaunajā sezonā būs Ģirta Lilienfelda komandas biedrs HSC "2000 Coburg" rindās.

Šosezon Vācijas 2. bundeslīgas apmeklētākais rokasbumbas klubs HSC "2000 Coburg", kurā nākamsezon spēlēs Ģirts Lilienfelds, jaunajā sezonā pastiprināsies arī ar Lietuvas handbola audzēkni un pašreizējo Austrijas izlases spēlētāju Romu Kirveļaviču. Pašreiz lietuvietis spēlē 1. bundeslīgas komandā SG BBM "Bietigheim".

Druskininku rokasbumbas audzēknis savulaik ir spēlējis Viļņas handbola klubā un 2008. gadā bija atzīts par Lietuvas čempionāta vērtīgāko spēlētāju. Tā paša gada vasarā Kirveļavičs devās uz Austrijas virslīgas komandu "Fivers WAT Margareten" no Vīnes, kuras rindās 2011. gadā kļuva par Austrijas čempionu, kā arī trīs reizes ieguva Austrijas kausu.
"Kiwi", kā lietuvieti sauc Austrijas handbola aprindās, 2011. gadā tika atzīts par Austrijas gada labāko handbolistu, bet pavisam sešās sezonās Vīnes klubā divus metrus garais kreisais insaids guva 938 vārtus. Pagājušā gada oktobrī Roms Kirveļavičs pārcēlās uz Vācijas 1. bundeslīgas jaunpienācēju SG BBM "Bietigheim" komandu, kuras rindās arī pabeigs šo sezonu. Pagājušā gada vasarā 27 gadus vecais Kirveļavičs kļuva par Austrijas pilsoni un jau spēlēja Austrijas izlases sastāvā šā gada pasaules čempionātā Katārā.
SG BBM "Bietigheim" pašreiz Vācijas 1. bundeslīgā atrodas pēdējā 19. vietā un tam ir tikai ļoti teorētiskas izredzes neatgriezties 2. bundeslīgā. Koburgas komanda pašreiz 2. bundeslīgā atrodas 8. vietā, taču tikai 6 punkti to šķir no pirmā trijnieka. Starp citu, nākamā spēle Koburgas komandai ir sestdien viesos tieši pret Aivja Jurdža un sava nākamā jaunpienācēja Ģirta Lilienfelda pārstāvēto ThSV "Eisenach", kas cīnās par atgriešanos 1. bundeslīgā. Koburgas komandas vadība cer, ka līdz ar Lilienfelda un Kirveļaviča atnākšanu krietni spēcīgāka kļūs komandas ārējā līnija uzbrukumā, turklāt Kirveļavičs ir arī ļoti labs aizsargs. Šķiet, ka Koburgas komandas mērķi nākamajai sezonai ir diezgan nepārprotami...