Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Bresta un Krištopāns - SEHA līgas Final4

Bresta un Krištopāns - SEHA līgas Final4
HC "Meshkov" un Dainis Krištopāns - SEHA līgas finālčetriniekā.

Daiņa Krištopāna pārstāvētais Baltkrievijas čempions handbolā Brestas HC "Meshkov" uzvarēja SEHA līgas regulārā čempionāta pēdējā spēlē Zagrebā vietējo PPD komandu ar 31:25 un iekļuva finālčetrinieka turnīrā, kas risināsies no 12. līdz 14. maijam.

Pirms regulārā turnīra pēdējā mača pirmās divas vietas sev jau bija nodrošinājušas Skopjes "Vardar" un "Veszprem" komandas - attiecīgi 47 un 44 punkti. Zagrebas PPD ar 34 punktiem bija trešais un arī jau bija garantējis vietu Final4, bet Brestas komanda ar 32 punktiem atradās 5. vietā. Par vienu punktu vairāk bija Celjes "Pivovarna Laško", kas visas spēles jau bija aizvadījis. Tā ka Zagrebā baltkrievu čempionam vajadzēja tikai uzvaru.
Pirmais puslaiks aizritēja līdzīgā cīniņā un tikai pašās tā beigās viesiem izdevās nedaudz atrauties - 17:14. Lielā mērā izšķirīgs - pirmām kārtām psiholoģiskā ziņā - bija otrā puslaika sākums, kurā brestieši panāca 5 vārtu pārsvaru. Nevar teikt, ka PPD savu skatītāju priekšā spēlēja negribīgi vai vienaldzīgi, taču atrast sevī spēku lauzt mača gaitu laukuma saimnieki nespēja. Viesu noskaņojums uzvarēt bija krietni augstāks. 48. minūtē HC "Meshkov" pirmo reizi panāca 6 vārtu pārsvaru (25:19), nepilnas četras minūtes pirms beigām mājinieki pietuvojās līdz 24:27, taču tas bija mānīgs priekšstats par iepējamo lūzumu mača galotnē - Brestas komandas uzvara nopietni netika apdraudēta un tā regulārajā turnīrā finišēja 3. vietā (apsteidza arī PPD, jo SEHA līgā par uzvaru pienākas 3 punkti).
Dainis Krištopāns HC "Meshkov" labā guva 4 vārtus.
Finālčetrinieka turnīra norises vieta vēl tiks noteikta, bet jau ir zināms ka 12. maijā pusfinālā HC "Meshkov" tiksies ar Ungārijas čempionu "Veszprem", bet Skopjes "Vardar" spēlēs ar Zagrebas PPD.


Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.