Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Handbolisti pārbaudes spēlē apspēlē beļģus

Handbolisti pārbaudes spēlē apspēlē beļģus
Armands Uščins
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Šovakar NBS sporta zālē Latvijas handbola izlase aizvadīja vienīgo pārbaudes spēli pirms 2010. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačiem ar Luksemburgas un Francijas valstsvienībām. Pārbaudes spēlē Latvijas handbolisti tikās ar Beļģijas valstsvienību un izcīnīja uzvaru ar 30:25. Rezultatīvākais Latvijas izlases rindās ar sešiem gūtiem vārtiem bija Armands Uščins (attēlā).

Spēli Latvijas izlasei iesāka Armands Uščins un Valdis Gūtmanis, kas tikai šodien ieradās Rīgā, kā arī Mārtiņš Lībergs, Kaspars Lisovskis, Ēriks Blūms, Margots Valkovskis un Helmuts Tihanovs, taču spēlēs laikā iespēja tika dota visiem handbolistiem. Labi sevi parādīja ASK/AB.LV papildinātais sešinieks Kristaps Ence (debija izlasē), Aivis Jurdžs, Arnolds Straume, Ģirts Lilienfelds (Agris Kušners aizsardzībā), Jānis Pavlovičs un Jānis Glušaks.

Mača sākumā mūsu izlase pēc Uščina, Blūma un Gūtmaņa precīzajiem metieniem izvirzījās vadībā ar 6:0. Pirmos vārtus, spēlējot mazākumā, beļģi guva mača septītajā minūtē 6:2. Tāda rezultāta starpība turējās līdz pat puslaika izskaņai (17:13). Viesu handbolisti labi uzbruka no malējām pozīcijām, savukārt mūsu rindās skatītājus iepriecināja Aivis Jurdžs.

Pēc pārtraukuma līdzīga rezultāta starpība saglabājās līdz pat puslaika vidum, tomēr pieļautās kļūdas un Jāņa Pavloviča vienīgā nerealizētā no piecām pendelēm ļāva beļģiem izlīdzināt rezultātu 24:24. Turklāt viesiem bija iespējas arī izvirzīties vadībā, tomēr latviešu plusus atgrieza Raimonds Trifanovs. Turpinājumā labi vārtos nospēlēja Raimonds Šteins, bet punktu spēlei ar precīzu metienu pielika Ģirts Lilienfelds – 30:25.

Tika izmēģināti dažādi spēlētāju virknējumi, labi sevi šodien parādīja abi vārtsargi Tihanovs un Šteins, tomēr galvenajam trenerim Andrim Gulbim pie komandas spēles līdz trešdienai vēl ir ko piestrādāt. Kopumā šīsdienas mačā piedalījās 17 spēlētāji, no kandidātiem dažādu iemeslu dēļ nespēlēja Jānis Gremzde, Aleksandrs Babra un Artis Kurmēns (muguras savainojums).

Latvijas izlases labā 6/1 vārtus guva Armands Uščins, bet Aivim Jurdžam un Jānim Pavlovičam attiecīgi pieci un 4/4 gūti vārti.

Piekto 2010. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli Latvijas izlase aizvadīs trešdien 18. martā, kad plkst. 20:00 Olimpiskajā sporta centrā Rīgā (tiešraidē arī LTV7) tiksies ar Luksemburgas handbolistiem, kurus pirmajā mačā pieveica ar 31:23. Biļetes uz spēli (Ls 3) jau tagad var iegādāties "Biļešu serviss" kasēs. Turnīra tabulā mūsējie pagaidām ieņem ceturto vietu, uzreiz virs Luksemburgas vienības. Pirmie grupā ir čehi, otrie portugāļi, bet tikai trešie olimpiskie un pasaules čempioni francūži.

Pārbaudes spēle.
15. marts.
Latvija – Beļģija 30:25 (17:13)

Latvija: Uščins 6/1, Jurdžs 5, Pavlovičs 4/4, Kušners un Gūtmanis 3, Blūms, M. Lībergs un Trifanovs 2, Valkovskis, Straume un Lilienfelds 1. 7 m: 6/5.


, 2009-03-16 20:46, pirms 15 gadiem
Tas ir labi
, 2009-03-16 20:47, pirms 15 gadiem
nu Ar ssadu sastavu Loti pozitiivi!
Slēpts komentārs: Fidelis Kastrolis
, 2009-03-16 21:06, pirms 15 gadiem
baigie malači tā turpiniet un viss būss štokos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-03-16 21:30, pirms 15 gadiem
Fidelis Kastrolis rakstīja: Beļģi jau nemāk spēlēt, bet vienalga patīkami par uzvaru.

Varēja būt lielāka starpība.
eksperts esi?!
, 2009-03-16 21:37, pirms 15 gadiem
nu ar šādu spēli kā šodien, pret Luksemburgu nav izredžu. Beļģi otro puslaiku skatāmāk nospēlēja nekā mūsu čaļi.
, 2009-03-16 22:10, pirms 15 gadiem
AssKing rakstīja: eksperts esi?!
Tur ekspertam īpašam nav jābūt, vnk jāatrver acis un jāpaskatās. Paskat ko Savichevs saka, viņš zina!
, 2009-03-16 23:14, pirms 15 gadiem
Luksemburga jāuzvar bez problēmām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-03-17 09:52, pirms 15 gadiem
Tā taču bija pārbaudes spēle, skaidri varēja redzēt, ka tiek iemēģināti dažādi virknējumi un izpsēles. Ja spēlētu uz rezultātu, protams, ka sagrautu Beļģiju, bet vai tas dotu kādu rezultātu svarīgajās turnīra spēlēs...
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.