Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Vadošajām komandām cīņa par punktiem, LAT-2002 noslēgs sezonu

Jānis Pārums

Vadošajām komandām cīņa par punktiem, LAT-2002 noslēgs sezonu
Ivita Asare (Stopiņu NHK)
Foto: Sandra Škutāne

Šajā nedēļas nogalē Latvijas čempionātā sievietēm tiks aizvadītas piecas spēles, vadošajām komandām cīnoties par svarīgiem punktiem un augstākām pozīcijām regulārajā čempionātā.

Trīs noslēdzošās spēles Latvijas čempionātā aizvadīs LAT-2002/Dobele, kas, kā ierasts, triju dienu laikā aizvadīs trīs spēles, sacenšoties ar vadošā trijnieka komandām. Piektdien (plkst. 20:30) Latvijas jaunatnes izlases handbolistes savā laukumā uzņems Latvijas čempiones un turnīra līderes Stopiņu NHK, sestdien (15:00) spēkosies ar trešajā pozīcijā esošajām Jēkabpils sporta skolas handbolistēm, bet svētdien (11:00) noslēgs čempionātu ar dueli pret Ludzas "Latgolu".

Iepriekšējā triju spēļu sabraukumā, kas norisinājās janvāra beigās, LAT-2002/Dobele handbolistēm izdevās tikt pie pirmā panākuma sezonā, izbraukumā apspēlējot LSPA komandu. Savukārt spēlēs pret vadošo trijnieku piedzīvoti dažādi zaudējumi – 28:35 un 26:57 pret Stopiņu NHK, 33:41 un 25:48 pret Jēkabpili, kā arī 29:40 un 19:45 pret "Latgolu". Tomēr viennozīmīgi gūta vērtīga pieredze, pirmo sezonu spēlējot pieaugušo līmenī.

Jāuzsver, ka liela daļa LAT-2002/Dobele komandas spēlētāju dzimušas 2003.gadā, tostarp četras rezultatīvākās spēlētājas – Anna Aleksa Stankeviča (83 vārti), Letīcija Veinberga (69), Kristiāna Valtere (50) un Krista Minova (47). Viņas veiksmīgi iekļāvušās arī savu pieaugušo komandu sastāvos – Stankeviča ir ceturtā (41) rezultatīvākā, Veinberga sestā (33) "REIR Dobele" rindās, bet Minova dalītā trešajā pozīcijā (45) Jēkabpils sporta skolas sastāvā.

Jau pieminētā "REIR Dobele" sestdien plkst. 17:00 aizvadīs ļoti svarīgu spēli savā laukumā, uzņemot Ludzas "Latgolu". Iepriekšējās sezonas otrā spēcīgākā komanda šobrīd ar 16 punktiem ieņem ceturto pozīciju, taču noteikti vēl pacīnīsies par iekļūšanu divu labāko komandu pulkā, kas nopelnīs automātisku ceļazīmi uz pusfinālu, kamēr trešās līdz sestās vietas īpašnieces izslēgšanas spēles sāks no ceturtdalfināla. Šobrīd otro vietu ieņem tieši "Latgols", kas izcīnījusi 21 punktu, tiesa, aizvadījusi arī par spēli vairāk nekā Dobele. Trešajā pozīcijā ar 20 punktiem ir Jēkabpils, kam arī ir par vienu spēli vairāk.

Zīmīgi, ka vienāda punktu skaita gadījumā augstāk būs "Latgols" handbolistes, kas uzvarējušas abās savstarpējās spēlēs – 29:25 pirmajā un 24:23 otrajā aplī. Tomēr neatkarīgi no šī fakta, dobelniecēm svarīgs ir katrs punkts atlikušajās spēlēs cīņā par augstāku pozīciju regulārajā čempionātā.

Vēl vienā spēlē svētdien plkst. 13:00 Latvijas čempionāta līderes un pēdējo divu sezonu čempiones Stopiņu NHK savā laukumā uzņems Salaspils sporta skolas komandu. Stopiņu NHK iekrājušas 23 punktus, bet Salaspils ar 16 punktiem min uz papēžiem labāko četriniekam, atrodoties piektajā vietā. Kā jau minēts 16 punkti ir arī ceturtajā vietā esošajai Dobelei, kam ir labāka vārtu attiecība un viena spēle rezervē.

Stopiņu NHK iepriekšējā nedēļā piedzīvoja vien otro zaudējumu sezonā, vien astoņu spēlētāju sastāvā piedzīvojot zaudējumu Ludzā (24:30), taču aizvien ir labākajās pozīcijās, lai noslēgtu regulāro čempionātu pirmajā pozīcijā. Arī Salaspils pēdējā spēlē, kas aizvadīta februāra sākumā, piedzīvoja zaudējumu, nedaudz negaidīti piekāpjoties LSPA (24:29), ko pārliecinoši bija apspēlējušas pirmajos divos apļos (35:21, 35:22). Ar šiem zaudējumiem pārtrūka arī abu komandu uzvaru sērija – stopiņietes pirms tam bija uzvarējušas sešās spēlēs pēc kārtas (ieskaitot LHF prezidenta kausu), bet saslaspilietes piecās. Kura no komandām atgriezīsies uz uzvaru takas? Savstarpējās spēlēs abas reizes pārākas bijušas Stopiņu NHK handbolistes – 32:26 un 32:29.

Rezultatīvāko spēlētāju galvgalī pārliecinoši savu līderpozīciju notur Laura Ņeverovska no "REIR Dobele", kas guvusi 152 vārtus, apsteidzot jēkabpilieti Simonu Ārmani (127) un salaspilieti Renāti Salmani (124). Vairāk par 100 vārtiem guvušas arī Gita Kaulakane (Jēkabpils SS, 109), Elza Seržante (Stopiņu NHK, 107) un Ivita Asare (Stopiņu NHK, 106).

Pēc šīs nedēļas nogales spēlēm Latvijas čempionāta sievietēm regulārajā čempionātā būs atlikušas vairs tikai sešas spēles. Regulārais čempionāts noslēgsies pēc divām nedēļām, 4. martā, ar Stopiņu NHK un LSPA dueli Ulbrokā.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv