Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Virslīgas otrais posms sākas ar "Celtnieka" uzvaru pār MSĢ/LAT-"Hertz"

Virslīgas otrais posms sākas ar "Celtnieka" uzvaru pār MSĢ/LAT-"Hertz"
"Celtnieks" handbolisti. Foto: GL Sports Photography

LETA. "SynotTip" Latvijas handbola virslīgas vicečempione Rīgas "Celtnieks" ar uzvaru iesākusi šīs sezonas otro posmu.

"Celtnieks" savā laukumā ar rezultātu 37:27 (15:15) pārspēja Latvijas junioru izlases bāzes komandu MSĢ/LAT-"Hertz".

Pirmais puslaiks noslēdzās neizšķirti 15:15, bet spēles otrās daļas sākumā rīdzinieki iemeta trīs bezatbildes vārtus un vadībā atradās arī turpmāko spēles gaitu, svinot drošu uzvaru.

Uzvarētājiem pa desmit vārtiem iemeta Artis Kurmēns un Rihards Leja, bet viesiem astoņas reizes precīzs bija Armands Usāns.

Abu komandu iepriekšējā duelī negaidītu uzvaru ar 37:32 svinēja MSĢ/LAT-"Hertz" handbolisti.

Otrā posma spēcīgākās grupas turnīra līderpozīcijā ar pieciem punktiem ir vienu spēli aizvadījusī "Celtnieka" komanda, tālāk ar četriem punktiem seko Dobeles "Tenax", divi punkti ir Ludzas "Latgols" komandai, bet viens - MSĢ/LAT-"Hertz" vienībai.

Otrajā ešelonā vēl nav notikuši mači, bet šeit līderpozīcijā ar četriem punktiem ir "Ogre", tālāk ar trim punktiem seko "Vaņode", divi punkti ir "Jūrmalas Sports" komandai, bet ceturtā ar vienu punktu ASK/LSPA.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā virslīgā startē astoņas komandas, kuras vispirms izspēlēja divu apļu turnīru, bet pēc tā rezultātiem tika sadalītas divos četriniekos. Turpinājumā gan pirmais (1.-4.vieta), gan otrais četrinieks (5.-8.vieta) vēlreiz izspēlēs divu apļu turnīru. Divas labākās komandas pēc otrā posma automātiski kvalificēsies pusfinālam, bet vēl četras komandas - pirmās grupas trešā un ceturtā vieta, kā arī otrās grupas pirmā un otrā vieta, izspēlēs ceturtdaļfinālu.

Ceturtdaļfinālā uzvarētājs tiek noskaidrots divu spēļu summā, pusfinālā cīņa notiks līdz divām, bet finālā - līdz trim uzvarām.

Izmantotie resursi:
LETA


Foto: Latvijas Handbola federācija.

Veršakovs: "Atbildes spēlē pret "Granitas" jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija"

Šo sestdien Dobeles Sporta centrā “Tenax Dobele” handbolisti dosies atbildes spēlē pret Kauņas “Granitas-Karys”, lai cīnītos par iekļūšanu Baltijas līgas finālčetriniekā. “Tenax Dobele” komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs uzsver, ka atbildes spēlē ir jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
1

Noskaidroti Latvijas kausa izcīņas pāri handbolā

2023./2024. gada noslēgumā vairākas Latvijas sieviešu un vīriešu komandas tiksies Latvijas kausa izcīņā. Šodien notikušajā Latvijas Handbola federācijas rīkotājā izlozē tika noskaidroti pāri, kādos komandas tiksies pirmajās spēlēs.