Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Brazīlija uzvar Krieviju, Vācija atkal izlaiž uzvaru

Brazīlija uzvar Krieviju, Vācija atkal izlaiž uzvaru
Brazīlijas izlase līksmo pēc uzvaras pār Krieviju - panākums nākamajā mačā pār Koreju ļaus pirmo reizi tikt starp pasaules labākajām 12 komandām.

Pasaules čempionātā handbolā vīriešiem jau ir zināmas pirmās komandas, kas nodrošinājušas vietu pamatturnīrā. Tuvu tam ir arī Brazīlijas izlase, kas pārspēja Krieviju un ir vienas uzvaras attālumā no vēsturiskā panākuma. Savukārt Vācijas izlase otrajā spēlē pēc kārtas izlaida uzvaru pēdējās sekundēs...

Brazīlijas izlase iepriekšējā mačā bija uzvarējusi Serbiju, bet uzvara pār Krieviju jau dotu brazīliešiem reālas izredzes pirmo reizi vēsturē iekļūt starp 12 labākajām komandām pasaules čempionātā.
Pirmajā puslaikā brazīlieši soli pa solim audzēja savu pārsvaru un pārtraukumā devās ar piecu vārtu pārsvaru - 15:10. Aktīva spēles aizsardzībā atkal teicams vārtsargu Tersariola un Almeidas sniegums ļāva brazīliešiem būt vadībā. Pēc pārtraukuma gan Krievijas handbolisti arvien biežāk atrada atslēgas pretinieku vārtiem un 40. minūtē Dmitrijs Žitņikovs panāca 15:16. Brazīlieši atjaunoja triju vārtu pārsvaru (18:15), taču 46. minūtē Aleksandrs Škurinskis izlīdzināja rezultātu - 19:19. Brazīlieši aizsardzībā sāka lietot pat divu pretinieku individuālu segšanu, divreiz piespieda krievus kļūdīties un divreiz guva vārtus ātrajos pretuzbrukumos - 21:19 (vienreiz ieraidīja bumbu tukšos vārtos). Kad rezultāts bija 23:20 brazīliešu labā, sarkano kartīti par rupjību pret vārtsargu Almeidu nopelnīja viens no Krievijas izlases līderiem Timurs Dibirovs (jau bija guvis 6 vārtus). Brazīliešu izrāviens no 21:20 uz 24:20 (54. minūte) kļuva par izšķirīgo, kaut gan pašā galotnē viss vēl varēja mainīties. Kad rezultāts bija 24:22 un atlika spēlē 2.10, tad Almeida atvairīja jaunā krievu talanta Kosorotova metienu no tieša vārtu tuvuma - dienu iepriekš 19 gadus vecais spēlētājs izglāba Krieviju no zaudējuma mačā ar Vāciju, bet šoreiz par glābēju nekļuva... Galaiznākums - 25:23 Brazīlijas labā.
Otro vakaru pēc kārtas uzvaru pēdējās sekundēs - šoreiz pēdējā sekundē! - izlaida Vācijas izlase. Lieliska aizsardzība un vārtsarga Andreasa Volfa sniegums ļāva vāciešiem mačā ar pašreizējo titula īpašnieci Franciju izvirzīties vadībā (Francija pirmos vārtus guva tikai pēc sešām ar pusi minūtēm), taču ne izveidot atrāvienu. Trīs reizes Vācijas izlasei pirmajā puslaikā bija triju vārtu pārsvars (10:7, 11:8 un 12:9), puslaiku tā uzvarēja ar 12:10, bet spēles turpinājumā vairāk par plus divi vāciešiem ne reizes neizdevās panākt. 3.20 pirms beigām bija 25:23 un atlikušajā laikā vācieši vairs vārtus neguva. Divas minūtes pirms beigām vāciešiem vārtus ātrajā pretuzbrukumā neļāva gūt vārtsargs Vensāns Žerārs (rezultāts tad bija 24:25 francūžiem par sliktu). 26 sekundes pirms beigām Francijas izlases galvenais treneris Didjē Dinārs pieprasīja minūtes pārtraukumu. Pirmais mēģinājums izlīdzināt rezultātu neizdevās. Palika 3 sekundes, francūži izspēlēja 9 m brīvmetienu un Timotijs Ngesans sekundi pirms beigām panāca 25:25. Francijas izlasē vēl nespēlē tās lielākā zvaigzne Nikolā Karabatičs, kaut gan viņš jau kopš otrās spēļu dienas ir ar komandu. Paredzams, ka viņš jau spēlēs apakšgrupas pēdējās kārtas mačā ar Krieviju, lai kaut nedaudz iespēlētos pirms pamatturnīra, jo viņš vēl nav pilnībā gatavs spēlēt pēc savainojuma.
Vācieši atkal bija vīlušies, taču gan viņi, gan Francija nodrošināja sev vietu pamatturnīrā. Tuvu tam ir arī Brazīlija. Francijai tagad ir 7 punkti, Vācijai - 6, Brazīlijai un Krievijai - pa 4. Pēdējā kārtā Krievija spēlēs ar Franciju, Brazīlija - ar Koreju, bet Vācija - ar Serbiju. Teorētiski pa 6 punktiem var būt Vācijai, Brazīljai un Krievijai, bet ja tā notiks, tad pamatturnīrā tiks Brazīlija nevis Krievija (rēķinot šo triju komandu savstarpējās spēles).
Citās vakardienas spēlēs: Saūda Arābija - Tunisija 20:24, Norvēģija - Čīle 41:20 (norvēģu rindās visas 60 minūtes spēlēja un 8 vārtus guva 18 gadus vecais Aleksanders Blonzs), Austrija - Dānija 17:28 un Koreja - Serbija 29:31 (puslaiks - 16:14).
Vietu pamatturnīrā bez Francijas un Vācijas jau ir nodrošinājušas arī Horvātija, Norvēģija un Dānija.
No šodienas spēlēm jāizceļ Japānas un Islandes (salinieki uzvaras gadījumā var tikt pamatturnīrā), Maķedonijas un Spānijas tikšanās, kā arī visas trīs spēles D grupā, kurās tiksies Angola un Argentīna, Ungārija un Ēģipte, Katāra uz Zviedrija. Zviedri un Ungāri jau ir gandrīz pamatturnīrā, bet trešajā vietā vēl joprojām var būt jebkura no pārējām komandām.


Foto: Latvijas Handbola federācija.

Veršakovs: "Atbildes spēlē pret "Granitas" jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija"

Šo sestdien Dobeles Sporta centrā “Tenax Dobele” handbolisti dosies atbildes spēlē pret Kauņas “Granitas-Karys”, lai cīnītos par iekļūšanu Baltijas līgas finālčetriniekā. “Tenax Dobele” komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs uzsver, ka atbildes spēlē ir jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
1

Noskaidroti Latvijas kausa izcīņas pāri handbolā

2023./2024. gada noslēgumā vairākas Latvijas sieviešu un vīriešu komandas tiksies Latvijas kausa izcīņā. Šodien notikušajā Latvijas Handbola federācijas rīkotājā izlozē tika noskaidroti pāri, kādos komandas tiksies pirmajās spēlēs.