Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbolisti priecīgi par spēli, bet ne turnīru

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Handbolisti priecīgi par spēli, bet ne turnīru
Evars Klešniks
Foto: Päevapiltnik OÜ

Vairāki Latvijas izlases handbolisti pēc 2011. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra bija priecīgi par pēdējā spēlē pret Portugāli parādīto sniegumu, taču galīgi nebija apmierināti ar turnīru kopumā.

Rezultatīvākais mača handbolists Māris Veršakovs, kurš guva septiņus vārtus, atzina, ka liels nopelns saturīgajam sniegumam ir labajai aizsardzībai. "Sakārtojot aizsardzību, labāk nospēlēja arī vārtsargi," teica Veršakovs. "Sargājot savus vārtus, virzījāmies kā siena. Pievīla tehniskās kļūdas, kas man pašam bija divas vai trīs visnotaļ bērnišķīgas."

Veršakovs atzina, ka zemā līmenī šo maču aizvadījuši arī bulgāru tiesnešu pāris. "Jau spēles laikā sapratu, ka, ja mēs nebūsim galvu tiesu pārāk pār portugāļiem, tiesneši mums uzvarēt neļaus," soģu sniegumu komentēja Māris.

Pēc spēles ar Portugāli savus izteikumus par aiziešanu no handbola pirms pirmā mača ar Luksemburgu komentēja arī Arnolds Straume. "Jāskatās, vai vēl spēlēšu izlasē," atbildēja 29 gadus vecais handbolists. "Botas uz vadža vēl nekāršu, jo klubā vēl noteikti spēlēšu." Jautāts par komandas sniegumu abos mačos, spēlētājs atbildēja: "Vakar paši bijām vainīgi, ka zaudējām, bet šodien parādījām īstas komandas sniegumu, taču lielu lomu nospēlēja arī tiesneši. Bija prieks spēlēt!"

Pēc mača aprunājos arī ar pieredzes bagātajiem Margotu Valkovski un Evaru Klešniku. "Vakar, iespējams, bija pārāk liela atbildība," zaudējumu Luksemburgai komentēja 33 gadus vecais Valkovskis. "Grūti jau pateikt, kāpēc aizvadījām tik atšķirīgas spēles. Pret portugāļiem vairāk kustējāmies, savukārt vakar laukumā bijām kā aizmiguši. Šodien spēlējām sava prieka pēc, jo jau pirms mača bija skaidrs, ka ar desmit vārtiem, kas varētu saglabāt izredzes turpināt cīņu, uzvarēt būs ļoti grūti."

Neapmierināts ar savu sniegumu abās spēlēs bija Vācijas 1. bundelsīgas spēlētājs Evars Klešniks, kurš pilnā apmērā nevarēja palīdzēt mūsējiem pleca savainojuma dēļ. "Pēdējie divi mači parādīja, ka nebiju īsti lietderīgs komandai," skeptisks bija 29 gadus vecais handbolists. "Nerādu vairs agrāko spēli. Pēc pusotra gada pārtraukuma esmu pazaudējis spēles garšu." Tāpat abi handbolisti atzina, ka vēl negatavoja teikt Latvijas izlasei ardievas, bet, ja aicinās, ar prieku palīdzēs.

Arī Portugāles izlases galvenais treneris Mets Olsons atzina, ka latvieši šodien demonstrēja pavisam citu handbolu. "Latvieši šodien spēlēja ar citu attieksmi. Viņi bija rūpīgi analizējuši mūsu uzbrukumu, taču mēs labi aizsargājāmies un daudz vārtus guvām ar pretuzbrukumiem. Lai arī uzvarējām tikai ar viena vārta pārsvaru, mūsu uzvara praktiski netika apdraudēta."

Izmantotie resursi:
handball.lv