Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Ogre" pievienojas Dobeles "Tenax" Latvijas kausa finālā

Agris Suveizda

"Ogre" pievienojas Dobeles "Tenax" Latvijas kausa finālā
Arvis Laganovskis
Foto: Ritvars Raits

LETA. Latvijas Handbola federācijas (LHF) prezidenta kausa finālā piektdien iekļuva trofejas glabātāja Ogre"/"Miandum", kas tādējādi tajā spēkosies ar Dobeles "Tenax". Pusfināla mačā Ogres komanda izbraukumā ar 27:20 (11:11) uzvarēja virslīgas vicelīderi Ludzas "Latgols".

"Ogre"/"Miandum" vienības sastāvā desmit vārtus iemeta Arvis Laganovskis, bet "Latgola" rindās sešus vārtus guva Guntis Piļpuks. Vēl pirmajās spēles minūtēs abas komandas vārtus guva līdzīgi, bet "Ogre"/"Miandum" pārņēma iniciatīvu un palēnām ieguva pāris vārtu pārsvaru.

Pēc pirmā puslaika rezultāts gan vēl bija neizšķirts 11:11, taču otrais puslaiks ogrēniešiem ļāva iegūt ievērojamu pārsvaru, bet četras minūtes līdz pamatlaika beigām pēc Dzintara Dravnieka precīzā metiena tas sasniedza jau septiņus vārtus (25:18). Šo pārsvaru "Ogre"/"Miandum" handbolisti droši arī nosargāja un nedaudz negaidīti sasniedza kausa finālu.

Dobeles "Tenax" savā pusfinālā ar 39:31 uzvarēja Rīgas "Celtnieku". Kausa izcīņas fināls notiks jau sestdien Rīgā. Šī gada janvārī, kad kausa izcīņai vēl bija nosaukums LHF kauss, par tā uzvarētāju negaidīti kļuva tieši Ogres komanda, pusfinālā pieveicot "Celtnieku", bet finālā pārspējot arī "Latgolu". Dāmām šī gada Latvijas kausa finālā sestdien tiksies Stopiņu NHK un Dobeles REIR.

LHF prezidenta kausa izcīņas dalībnieki tiek noteikti Latvijas čempionātā, turnīra pusfinālā iekļūstot četrām labākajām komandām pēc pirmajiem diviem apļiem. Līdzīgi kā šī gada sākumā četru labāko komandu pulkā ir "Tenax", "Celtnieks", Ludzas "Latgols" un "Ogre/Miandum". Turnīra nolikums paredz, ka pusfināla spēlēs tiekas Latvijas čempionāta pirmā pret trešo spēcīgāko komandu un otrā pret ceturto. Zīmīgi, ka LHF kausam trīs gadu laikā bijuši trīs atšķirīgi uzvarētāji - 2015.gadā triumfēja "Celtnieks", 2016.gadā labākā bija "Tenax" vienība, bet 2017.gadā - "Ogre"/"Miandum".

Izmantotie resursi:
leta.lv